• fornminne

    Träffat man som säger dom ska skiljas?

    Anonym (nejnejnejbaranej) skrev 2019-05-07 09:18:57 följande:
    Bara nej. För det första är det ruttet av dig att ge dig i lag med en gift kal och far. Du måste tänka längre, du kan i detta nu förstöra för en hel familj , hela deras framtid och väl och ve kan bero på dig. För - för det andra - det är mycket stor risk att han har en kris/är en skithög i allmänhet och därför är otrogen och inte alls kommer att lämna sin familj. Och för det tredje - var rädd om dig. Kan jan vara otrogen mot sin fru kan han vara det mot dig också. Kan han sabba sina nuvarande barns framtid kan han sabba era eventuella barns framtid. Han är ett as. Så.

    Snälla, lägg ner. Det är inte hon som "förstör familjen", det är han. Sen bör hon inte bidra till det, men först måste hon ju kolla om hans historia stämmer? Ligger de i skilsmässa är det ju en helt annan sak än om han bara vill ha en affär vid sidan om.
  • fornminne
    Anonym (nejnejnejbaranej) skrev 2019-05-07 09:44:19 följande:
    Missförstå mig inte. Mannen är den som bär ansvaret och har lovat sin fru trohet. MEN uppvisar andra kvinnor lite moral och står emot är chansen högre att mannen tröttnar och inte agerar på sin kris/siba impulser/sin omoral osv. Och DU är då inte heller del i en skuld

    Hur ska man förstå dig när du skriver så knasigt? Är mannen otrogen är det HANS ansvar, men självklart bör man inte bidra till det. Ligger han i skilsmässa däremot, är det en annan sak. Man är inte otrogen om man har separerat.
  • fornminne
    Liberté skrev 2019-05-07 10:31:10 följande:
    Du är ofantligt naiv. Jag har ett par vänner som brukar ha side chicks och de andra vet ju om detta, de har en extra lägenhet tillsammans som de kan ha möten i. Facebook konto med en hel de bot konton för att få upp antalet vänner sen har de sina ragg där samt de närmaste vännerna som också brukar ragga. Otroligt att tjejer fortfarande faller för samma skit år in och år ut.

    Går man så långt att man skapar falska konton och ser till att vännerna är med på noterna, är det inte så konstigt att många "går på det". Snarare är det otroligt att vissa går så långt - bygger upp ett helt dubbelliv - bara för att få doppa vid sidan om.
  • fornminne
    Liberté skrev 2019-05-07 11:58:08 följande:
    Vadå det tar 10 minuter att skaffa bot konto. Sedan har du väl vänner / bekanta som också gillar att ligga runt. Man går ändå ut med dem på krogen och raggar i grupp / hjälper varandra osv så att effektivisera är knappast konstigt. Det är inget dubbelliv , du lever hela ditt liv fast du låter tjejen stå för den kognitiva dissonansen.

    Men du undrade väl varför tjejerna går på det? Ska man googla överallt eller kolla upp partnern överallt menar du. Om jag träffar någon utgår jag från att han har ärliga avsikter. Sen skulle jag aldrig t ex låna ut pengar eller bidra till uppenbar otrohet, men om han döljer det för mig kan jag ju inte veta.
  • fornminne
    sextiotalist skrev 2019-05-07 12:14:19 följande:
    Jadu, undrar hur vi gjorde förr, under den tiden som man inte kunde googla på folk utan var tvungen att lita på det de sa var OK. När jag träffade min sambo, så var jag tvungen att lita på magkänslan och att det han sa var sant.

    Det är skrämmande misogynt att så mycket ansvar läggs på den andra kvinnan! Utgångspunkten tycks vara att man ska leka detektiv och inte lita på honom, trots att det är HAN som gör fel. Sen kan jag också tycka att en del är mer än lovligt korkade. Men då handlar det om uppenbara bedragare eller att de går på uppenbara lögner, månad efter månad, ibland i år efter år. Det är något annat.
  • fornminne
    Anonym (nejnejnejbaranej) skrev 2019-05-07 13:53:19 följande:
    Du förstår nog, eftersom att du skriver precis vad jag skrivit. Att det är mannens ansvar och löften, men att kvinnan bidrar. Utan att hin bidrar kan mannen inte genomföra handlingen.

    Du förstår fortfarande inte skillnaden mellan otrohet och att ligga i skilsmässa?
  • fornminne
    Anonym (Exakt) skrev 2019-05-09 02:55:20 följande:
    Fast ALLA dessa män ligger ju i skilsmässa. Eller kommer att göra det. Snart. För deras fruar förstår dem inte. Och de har inte haft sex på flera år. Hur det kommer sig att frun är gravid, och att de flyttade till ny bostad alldeles nyligen har de ingen aning om... Man får inte vara FÖR naiv heller. Så klarar man sig inte här i världen. 

    Jag har inte påstått att man ska vara naiv, bara att ts ska kolla hur det verkligen förhåller sig innan hon lägger allt på is, samt att alla slutar skylla på henne. Hon förstör inte ett äktenskap, det har han gjort. Eller också ingen. Ibland går folk skilda vägar och träffar en ny i samband med detta. Korkade är kvinnor som hänger kvar i månad efter månad, kanske år efter år, och tror på hans lögner eller förhalanden. Gör han inget åt saken så dumpa.
  • fornminne
    Anonym (Exakt) skrev 2019-05-11 18:50:30 följande:
    Fast det GÅR att stjäla de flesta män. En gammal och klok kvinna sa till mig en gång, att vilken kvinna som helst kan stjäla vilken man som helst, bara hon vet hur hon ska bära sig åt. Och det tror jag stämmer. Män är enkla varelser, och därför borde vi kvinnor hålla ihop och inte stjäla dem för varandra. 

    Den kvinnan var inte särskilt klok och du lever kvar i 1800-talet. Varför i alla gudars namn omyndigförklarar ni män!? Om inga kvinnor låg med upptagna män skulle de inte kunna vara otrogna nej, men många blir lurade! Om däremot ingen man var otrogen skulle det inte hända!
  • fornminne
    Anonym (Exakt) skrev 2019-05-12 05:44:08 följande:
    Fast just de här sakerna som sitter i reptilhjärnan går inte att uppdatera, p.g.a. att de är som de är. I annat fall hade vår art dött ut för länge sedan. Reptilhjärnan har inte ändrats på miljoner år - den fanns med oss redan när vi var djur. Och vissa kvinnor är fenomenala på att få igång reptilhjärnan hos män, liksom vissa män är fenomenala på att få igång reptilhjärnan hos kvinnor. Och då spelar inte sådant som äktenskapslöften någon roll längre... inte just då i alla fall.

    Om det du skriver stämmer, borde vi strunta i äktenskapslöften helt och hållet. Eller varför inte låsa in alla män? De kan ju inte hålla sig enligt dig...
  • fornminne
    Anonym (lol) skrev 2019-05-12 15:22:09 följande:
    Men det är ju jobbigt ju, då kan man ju inte bara skita i allt och alla och bara ta för sig. Då är det ju mycket enklare att göra som man vill och bortförklara det med löjliga argument. Fan va jobbigt det är med moral och hänsyn, så jäkla begränsande :)

    Varför är detta relevant för tråden? Har TS struntat i allt och bara tagit för sig? Nej, hon tvekar (med rätta), trots att mannen har sagt att han ligger i skilsmässa. Hon bör ta reda på hur det verkligen förhåller sig, men mest för sin egen skull. Det är INTE hennes ansvar om han ljuger eller är otrogen. Men vissa i tråden yrar om mäns reptilhjärnor, omyndigförklarar män samtidigt som de demoniserar kvinnor. Ändå har de mage att tala om feminism och systerskap...
  • fornminne
    Anonym (lol) skrev 2019-05-12 16:41:42 följande:
    Och vem har sagt att jag syftade på TS? Det kanske vore bättre om du läser tråden och vilka diskussioner som hör ihop med vilka inlägg så du får bättre koll på sammanhanget innan du klcäcker ur dig påståenden. Dessutom verkar du vara ännu en som lider av oförmåga att färstå skillnaden mellan "att göra" och "att delta i att göra". Ingen har sagt att andrefiolen har ett ansvar för andras relationer. Det som sägs är att personen har ett ansvar för sitt DELTAGANDE. Medverkan och medskyldighet är ju annars ett ganska enkelt koncept som tom 5 åringar förstår, som tex att det är fel att delta i att mobba en annan unge. Tyvärr verkar vissa vuxna inte lärt sig det som barn och tycker tydligen det är helt ok i att delta i att såra och förnedra andra människor och sen skylla det på att de minsan inte har något ansvar för sitt deltagande.

    Jag hittar ingen i tråden som skriver att det är ok att avsiktligt ligga med upptagna. Jag upprepar ordet. Avsiktligt. Och det gäller båda könen, för män är inga djur som vissa antyder, och kvinnor har inte ansvar för mäns beteende. Men om någon tycker att det är ok att bara ta för sig, oavsett hur mycket det sårar, så håller jag inte med.
  • fornminne
    Anonym (Exakt) skrev 2019-05-12 17:55:42 följande:
    Det är ju därför vi säger att kvinnor inte borde låta sig luras. Både för mannens frus/sambos skull, och för sin egen skull. Det är ju inte roligt för en själv heller -kan jag tänka mig - att inse att man hela tiden har blivit lurad. Att han inte hade en tanke på att skilja sig, utan bara ville ha a little bit on the side. Vissa kvinnor accepterar till och med I ÅRATAL att vara mannens älskarinna, och tror på honom när han säger att han ska skilja sig "bara barnen blir större". Men barnen fyller 14 år, 17 år, 20 år... och det händer aldrig. Sedan står älskarinnan där utan barn, för under tiden har hennes ägg blivit för gamla. Jättevanligt scenario. 

    Hur många väntar så länge att de blir utan barn? Om de inte redan är 35+? Som sagt, man ska inte vänta i flera år, men några månader kan man ge det om man vill. Beroende på situationen givetvis. Ljuger mannen, too bad. Det får han ta ansvar för. Är kvinnan så dum att hon stannar år efter år, too bad. Det får hon ta ansvar för.
  • fornminne

    Jag säger inte heller att man ska gå på vad som helst. Men att inte utgå från att alla män är djur som bara vill knulla, är inte att gå på "vad som helst."

Svar på tråden Träffat man som säger dom ska skiljas?