Inlägg från: Anonym (Samma här!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma här!)

    Blöta kläder på förskolan

    Hej! 


    Åh jag har varit med om samma på fd. förskolan!
    Ett exempel. Det var varm sommar och de hade inte satt på regnkläder på flera veckor på något barn för det var väl för varmt, så jag tänkte att ja, det hade nog varit lika bra att lämna det hemma. En annan mamma hade inte hängt regnkläder på förskolan en dag. Så då självklart går de ut i regnet, med regnkläder på denna gång, för att klaga på att det inte finns regnkläder. Jag såg lappen på det barnets fack och även de blöta kläderna som hängde demonstrativt på facket. 

    De tyckte att min sons stövlar var lite stora (alla stövlar är stora i modellen typ!) så de satte honom i en gunga utan att sätta snöret från byxorna under stövlarna och klagade på att de ramlade av. Stövlar kan ramla av när man gungar!. Skoaffären sa att det var absolut rätt storlek!! När jag köpte nya skalkläder så var det extra mycket vattenlek den dagen och va snopna de måste blivit när det inte läckte igenom! Så nästa gång struntade de i att ta på luvan så att de kunde klaga på att han bara hade en fleece (som hade varit torr om de satt på honom luvan!).

    Jag hade vattentät vagn med vattentät footsack som han sov i, och de ställde alltid vagnarna där det inte regnade in under tak. Men eftersom jag struntat i regnskyddet pga vattentätheten och det grymma taket, så ställde de vagnen i regnet för att visa att det läckte in och att jag behövde regnskydd. Fröken såg påkommen ut när hon berömde taket en dag senare, taket som gjorde att det ALDRIG regnade in "ja förutom om det blåser åt fel håll då förstås *med skamsen blick*.

    Jag har väl inte bevis på att det är såhär som de jobbar men jag är iallafall 100 procent säker på att de gillar att leta fel och sätta dit föräldrar!!

    Man blir fan galen på hur man kan hitta fel på allt och föräldrar gör ju mer fel för man kan aldrig göra rätt! 

    Min son kommer hem och vill inte ha en tröja på sig för "den är för fin och inte leka i", och härmar hur personalen går och luktar på barns kläder "den luktar ju fräscht iallafall". Det finns SÅ mycket skit i förskolan (jag vet för jag har även jobbat i förskola). Tagga ner och ni är inte bättre än föräldrar och om föräldrarna ständigt gör fel så beror det nog på eran kommunikation! 

    Vissa älskar att klaga och har inget annat bättre för sig. De hittar minsta lilla och ska göra det till ett problem. När jag hade både skalkläder och fodrad galon så satte de på fodrade galon när det var soligt för att sedan klaga på att det var för varmt och att det andra setet är ju också bra. Fy fan för gnälliga tanter i förskolan.

  • Anonym (Samma här!)

    Okej, det med vagnen i regnet kanske kunde ske för att det regnade åt fel håll. Men jag är övertygad om att mycket är att leta fel som skulle ordna sig om man bara litade på föräldrarna och gav tydlig information och hade överseende med att man kan glömma stövlar en dag! Och inte hålla på och testa kläder och föräldrar för att "sätta dit dem". 

Svar på tråden Blöta kläder på förskolan