Inlägg från: Anonym (Liten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Liten)

    Någon med tandvårdsrädsla och trasiga tänder här?

    Ska du försöka laga tänderna eller bara dra ut dem helt och hållet? Kostar det verkligen 70 000 kr att söva och dra ut alla på en gång? För det låter ju som det bästa för dig och det skonsammaste.

    Tex om du kan få panaramaröntgen så är den röntgen den allra lättaste, man måste inte ha en massa grejer i munnen utan står bara och vilar hakan mot en platta och biter i en liten plastbit. Det är över på 5 min och helt smärtfritt.

    Sitter de 4 tänderna på samma sida eller olika?

  • Anonym (Liten)
    Anonym (Ts) skrev 2019-05-12 13:20:46 följande:
    Det kostade så då, för ca 6-7 år sedan. Idag är nog den summan betydligt mkt högre.

    Det är 4 visdomständer som sitter på vardera sida i munnen, men det är nog tuggtanden framför på vänster nederkäke som bråkar just nu. Smärtan sitter dock i hela käken och drar ner mot hals och nacke. Knivskarp smärta, inte sånt där molande som man är van vid. Så det är rent krasst två tänder där som bråkar samtidigt. Och jag tror nog att det blir utdragning, för dom går nog inte att rädda alls.

    Har käkat olika värktabletter sen igår, men inget hjälper såklart.

    Sån där röntgen gjorde jag, då man skulle ta fram ett kostnadsförslag på ett smidigt sätt. Sen kollade tandläkaren munnen också, men då hade jag enkom ett par rotfyllningar att göra, och lite fyllningar bara.

    Idag är ju varje tand trasig/halv.

    Jag försöker härda tills imorgon då vi inte har någon jourtandläkare i min stad, men är livrädd att något ska vara fel med tanke på hur smärtan ter sig.
    Du fixar inte alls att vara vaken? För isåfall kostar en tandutrdagning mellan 1200-4000 kr. Om du gör på käkkirurgi blir det då max 16000 kr istället för 70 0000 kr.

    Vanlig utdragning ca 1200kr
    operation ca 4000 kr


  • Anonym (Liten)
    Anonym (Ts) skrev 2019-05-12 14:12:15 följande:
    Men är det inte remiss och väntetid på det? Självklart skulle jag hellre vilja bli sövd. Men jag tänkte tandläkaren då jag kanske kan få tid redan imorgon. Det är ju en smärta utan dess like.
    Eftersom det är tanden bredvid visdomstanden så kan de nog dra den på en akuttid. Ring dem imorgon på morgonen, de kommer klämma in dig någonstans eftersom det är en så allvarlig smärta. Dock kan du inte bli sövd då men jag lovar att det inte är så farligt att dra ut tänder. Värre att laga tycker jag.

    De kommer bedöva rejält, be om mer om du känner av minsta lilla. Jag lagade en tand och en gång och fick så mycket bedövning att halva kinden och hakan var borta hela dagen. Det "knakar" lite när de drar men det går ganska fort.
    Laga tar längre tid med mycket borrande.

    Du fixar detta! Och fixar du bort denna tanden, så kanske det känns lättare med de andra sen? När du vet hur det är.
  • Anonym (Liten)
    Anonym (Ts) skrev 2019-05-12 14:12:15 följande:
    Men är det inte remiss och väntetid på det? Självklart skulle jag hellre vilja bli sövd. Men jag tänkte tandläkaren då jag kanske kan få tid redan imorgon. Det är ju en smärta utan dess like.
    Operation är det remiss på ja, men jag tänker att i akuta fall borde det gå fort. Men utdragning hos tandläkare kan man få komma på samma dag.
  • Anonym (Liten)
    Anonym (Ts) skrev 2019-05-12 14:44:34 följande:
    Ja, jag måste fixa detta. Jag drog ut ett par tänder som barn och minns att det gick bra.

    Men det är sprutan jag är rädd för. Att det kommer göra ännu ondare än själva smärtan nu, även om det bara är för en kort stund. Men ja, jag kommer be om allt jag kan för att slippa känna.

    Tack för ditt pepp.

    Imorgon blir första gången på år som jag själv ringer dit, är ändå rätt ung. Jag mejlade dom i februari men fick till svar att ringa dom, och jag fegade ur.

    Denna smärta alltså.
    De kan sätta bedövningssalva innan sprutan.
Svar på tråden Någon med tandvårdsrädsla och trasiga tänder här?