• mrsplupp

    Sonen har blivit så mammig

    Hej.

    Vill gärna ha tips och råd angående sonen.

    Jag och sonens far separerade för två år sedan och har ett väldigt gott samarbete. Han är trygg hos pappan och tycker om sin nya bonusmamma. Han är trygg här hos mig och över lag har han klarat vår separation bra.

    Nu väntar pappan och bonus mamman en bäbis som kommer om en månad. Jag försöker prata om bäbisen och fråga vad han tycker, hur han känner, om det är spännande osv. Men han är rätt få ordig. Jag vet inte hur mycket pappan och bonus mamman pratar med sonen om vad som kommer hända framöver och hur mycket han förstår. Sonen är 7 år. Jag är helatiden positiv till bonusmamma och det nya barnet.

    Men nu har sonen blivit extremt mammig, han vill bara vara med mig och sova här. Vi har varannan vecka och det har hittills fungerat bra.

    Jag har en ny relation med en man, men vi bor inte o hop.så det är jag och sonen som bor här och min nya msn sover över någon gång i veckan när sonen är hos mig.

    Jag förstår att det är mycket förändringar på gång i livet.

    Jag har även en liten rädsla om att pappan till min son kommer att lite glömma bort vår son när den nya bäbisen kommer. Detta pga att vår son är extremt lätt att ha att göra med, aldrig trotsar eller vråkar. Jag har föreslagit att sonen och pappan ska hotta på lite mer saker på tu man hand, bara de två så sonen får känna sig utvald fortfarande.

    Jag önskar tips på hur jag kan hjälpa till så att vår son känner sig så trygg som möjligt.

    Ni andra med varannan vecka där det har tillkommit en ny liten familjemedlem, hur gjorde ni och hur reagerade era barn?

    Nu vart det långt men tacksam för svar

  • Svar på tråden Sonen har blivit så mammig
  • mrsplupp

    Hej

    Tusen tack för svar.

    Jag har föreslagit att sonen och pappan gör lite egna aktiviteter själv så att han fortfarande känner sig viktigt hos pappan. Det är bonusmamma första barn så det är klart det är speciellt. Men som sagt pappan har en tendens att glömma sonen. Det var lika när han träffade den nuvarande bonusmammmam. Allt skulle gå så fort, med att flytta i hop osv. Jag däremot vill inte dra in min nya partner och bo i hop än.

    Det är svårt. Blir ledsen att se att sonen bli bortprioriterad hos pappan

    Barnet kommer om mindre än en månad så det är inte så lång tid kvar.

    Känns svårt som mamma att vet hur jag ska agera på bästa sätt

Svar på tråden Sonen har blivit så mammig