• pyssel

    Pojkvän med borderline

    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-25 11:08:44 följande:

    Jag förstår precis vad du menar.

    Men jag lovar att jag inte sätter honom framför mina barn.

    Han har ju hamnat i fokus här just för att det är han tråden handlar om.

    När vi är med varandra så är han långt ifrån dålig för mig.

    Det är just ett par dagar i veckan som jag har svårt att veta hur vi ska möta varann, utan att det ska bli så dramatiskt.


    Du känner ju inte till något annat. Medberoende består i princip av lika stort självbedrag och förnekelse som substansberoende eller vissa andra psykiskiska åkommor där man haussar de goda stunderna och minimerar den negativa effekten man utsätter andra och sig själv för. Att det i just detta fallet är annorlunda och speciellt och det goda övertrumfar det onda, det är så det är för alla i din situation. Bli mer rädd om dina barn än din kille och dina egna dysfunktionella behov av att kastas mellan avgrund och eufori. På SEX ynka månader är du fast i ett förhållande som gör dig illa. Igen. Våga öppna dig för folk i din närhet som skulle kalla det för vad det är och hjälpa dig, även om det kan bli med hårda ord och liten förståelse för hur du kunde hamna där igen. De vill dig väl. Har du människor runt dig som inte skulle "dalta" med situationen om de visste?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-25 15:43:55 följande:

    Jaa jag har många i min närhet som vet om situationen.

    Han påminner inte alls om mitt ex.

    De ser hur lycklig jag är med honom och de tycker väl att jag ska sätta gränser.

    Ingen tycker att jag ska lämna som läget är nu.

    Vi har det som sagt väldigt fint ihop.

    Han är väldigt omtänksam om man jämför med mitt ex.

    Jag förstår ju att majoriteten här tycker att jag ska bryta upp,

    Jag har ju mest lagt fram alla problem som är.

    Det är inte så att jag grubblar 24/7 på det här.

    Vissa dagar mer och vissa dagar inte alls.

    Jag vet faktiskt inte hur det kommer att gå.

    Det känns som att alla här tror att han är hemsk för det mesta, men det är ju verkligen inte så.


    För de flesta är "jag vet inte hur jag ska bemöta honom två dagar i veckan för att det inte ska bli så dramatiskt" alarmerande när det sker några ggr, och VARJE vecka fullständigt förgörande.

    Det är inte vantro på hur översvallande han är annars det handlar om - Det är t.o.m så det nästan alltid ser ut, vi vet det. Detta är sjukt och ogörligt, och när du är mitt i avvisningen så vet du också det. Du är full av försvar och hänger fast i förklaringar om att vi inte riktigt fattat hur underbar han är när han inte gör så här, och t.o.m att du är skyldig till att ha gett oss fel bild. Tro mig, vi som uppmanar dig att lämna har fattat precis allt det underbara.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    pulverpåse skrev 2019-05-25 17:28:15 följande:

    Ni är ganska många som försöker övertala trådstartaren att lämna relationen. Allt hon säger ignoreras, följt av anklagelser att hon är medberoende och far illa. Åsikter om hennes kapacitet som mamma. Att hon måste sätta barnen i första hand, förmodat att hon inte vet bättre. Ni omyndigförklarar henne, som om det vore en självklarhet.

    Era märkliga råd, eller snarare befallningar saknar en rimlig grund och hade normalt sett tagits för vanföreställningar, om det inte vore för borderlinestämpeln.

    Fast även om han kom omärkt hade tråden dött ut, det räcker att tre hobbypsykiatriker konstaterar att det rör sig om autism så blir det en sanning - ett charmigt beteende.


    På forum får man det i klarspråk. I samtalsbehandling hade man gradvis arbetat med Ts motståndskraft och gränsdragning. Nej, det tas inte "normalt för vanföreställningar" att råda någon lämna ett förhållande som utsätter en själv (och ens barn för ens eget mående kopplat till förhållandet, i förlängningen hans). Nej, det är inte "borderlinestämpeln" som gör det, det är att han utsätter Ts. Du läser in väldigt mkt eget och annat om uppfattningar och motiv. Varför? Och varför är det orimligt att råda någon att gå som kastas ner i förtvivlan en gång i veckan? Någon som dessutom upprepar ett mönster av "medsjuklighet".

    Det finns massiv kunskap om hur man mår dåligt i förhållanden som ser ut som detta och hur man bara fortsätter pga egen problematik. Det är inget nytt, inget unikt, varken hur början, mitten eller slutet ser ut. Det är krasst men sant att barn far illa av dysfunktionella förhållanden och föräldrar. Ts har nyligen lämnat deras pappa som hon säger utsatt henne för år av psykisk misshandel. Barnen kan nu blicka framåt mot en känd tillvaro där mamma far mer och mer illa av sin partner. Det tycker du är något att satsa på.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Bordis) skrev 2019-05-25 20:01:32 följande:

    Word! Tycker som dig!

    Och Ts - ta aldrig relationsråd från singlar. De som skriker lämna högst och snabbast är säkert de som är mest livrädda för relationer. De lämnar så fort det är minsta lilla problem eller minsta motgång eller dåligt mående och som tycker att relationer "drar ner dem" så fort det är något negativt som partnern gör. Så fort någon har t ex en diagnos lägger de benen på ryggen och springer av rädsla. Har de ingen väl fungerande relation själva så är de inte rätt folk att vara relationsrådgivare åt andra.


    Fortsätt gissa sådant som känns bra utifrån ditt eget nick och som du inte vet något om.

    Eller

    Distansera dig lite från din egen situation och läs hur illa hon själv säger att hon far av att bli bortkastad och inhalad gång på gång.

    Är det många singlar som gett råd i tråden?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Bordis) skrev 2019-05-25 20:01:32 följande:

    Word! Tycker som dig!

    Och Ts - ta aldrig relationsråd från singlar. De som skriker lämna högst och snabbast är säkert de som är mest livrädda för relationer. De lämnar så fort det är minsta lilla problem eller minsta motgång eller dåligt mående och som tycker att relationer "drar ner dem" så fort det är något negativt som partnern gör. Så fort någon har t ex en diagnos lägger de benen på ryggen och springer av rädsla. Har de ingen väl fungerande relation själva så är de inte rätt folk att vara relationsrådgivare åt andra.


    Fortsätt gissa sådant som känns bra utifrån ditt eget nick och som du inte vet något om.

    Eller

    Distansera dig lite från din egen situation och läs hur illa hon själv säger att hon far av att bli bortkastad och inhalad gång på gång.

    Är det många singlar som gett råd i tråden?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Bordis) skrev 2019-05-25 20:22:53 följande:

    Hon säger ju inte det som du skriver. Du fantiserar ihop saker baserat att det står borderline i rubriken. Du har ju inte tillräckligt med fakta om hennes situation. Du antar att hon skulle må bättre utan honom men det finns inga bevis för det, Hon skulle kanske må 1000 gånger sämre utan honom. Dessutom vill hon ha råd på hur hon ska må bra de dagar som hon inte umgås med honom, något som många kära kan förstå och relatera till.


    Det där har du själv fantiserat ihop. Klistra inte någon borderline- eller diagnosnoja på mig. Här nedanför är Ts egna ord om det negativa och även en del insikter. Hur i hela friden kan du vara så okänslig att du spelar på hennes överdrivna omhändertagande av dysfunktionella män som startade redan i barndomen?

    "det här händer i princip varje vecka, han stöter bort mig i några dagar för att sedan komma tillbaka."

    "Jag vet att det här inte är hälsosamt för mig"

    "jag inser att det inte är hållbart attt det ska vara så här upp och ner hela tiden"

    "hur jag ska hantera situationen utan att gå ner mig totalt i det här."

    "Komma ihåg allt han sa bara för ett par dagar sedan, Som nu är helt tvärtemot.. Det gör ju jävligt ont, och jag är inte så naiv att jag inte förstår att det här inte funkar i längden. Jag vet faktiskt inte hur mycket mer jag orkar."

    "Jag vill ge det en chans till, sen kommer inte jag heller orka leva så här mer."

    "Allt för att kunna stöta bort mig. Sen är han kall i några dagar och lagom till helgen har han laddat om och vill ge oss en ny chans... Jag vet varken ut eller in."

    "när han har ett par dåliga dagar så tvivlar jag verkligen på hans känslor och jag själv blir rädd för att jag inte betyder något för honom."

    "Men återigen kom han hit i helgen och ju hade det jättebra. Han sa att jag inte ska ta åt mig av vad han sa tidigare i veckan. Att han tänkt på mig hela veckan och längtat efter att hålla om mig. Men så small det nu igen, Han är hemma hos sig och säger att han aldrig älskat mig eller att han aldrig känt nåt för mig. Den här gången bryter jag ihop totalt. Vet inte vad jag ska säga till honom eller om jag ska orka mer."

    " Jag förstår att det här är helt jävla galet... Jag hade lovat mig själv att aldrig låta en man kontrollera mitt liv igen och nu sitter jag här igen med ångest och tappar mer och mer mig själv."

    " Men jag kunde aldrig ana att han skulle bryta ner mig så här. Idag är jag inte ens värd skiten under hans skor. Om några dagar antar jag att han kommer säga att han saknar mig igen. Så börjar det om.

    "Jag har alltid varit den personen som alltid tänkt på alla andra och satt mig själv sist. Och nu blir det likadant igen. Jag är oförmögen att hitta någon som älskar mig för den jag är och för allt jag har. Jag går under av det här".

    "Men han märker väl också att jag låter honom behandla mig hursomhelst. Jag ber om ursäkt för att jag andas ungefär. Vet verkligen inte hur jag ska avsluta det här. Får ta kontakt med vårdcentralen och testa kbt igen"

    "Jag vet att jag måste klippa nu, men det är bara så jäkla svårt."

    "Jag förstår ju allt ni säger egentligen. Försöker att fundera ut vart allt gick fel. Varför jag blir så här i relationer. Nej jag har nog aldrig haft någon stabil man i mitt liv."

    "Men han insåg väl att jag är lätt att manipulera. Han såg till att jag var ordentligt kär först innan han började med den här berg och dalbanan."

    "Känns ibland som att han lever av min bekräftelse och så sitter jag och tänker men varför ska inte jag få bekräftelse tillbaka?"

    "Jag blir oftast också attraherad av män med problem"

    "Vi kan väl säga att 3-4 dagar i veckan så får jag bekräfta honom."

    "Det är just ett par dagar i veckan som jag har svårt att veta hur vi ska möta varann, utan att det ska bli så dramatiskt."

    För alla som kan ge råd baserat på de fakta som kommit fram så räcker detta med råge för att lämna och börja bli en snällare person mot sig själv. Den som är mitt i skiten ska gärna ha minst dubbelt så skit mkt till. Ivrigt påhejad av sådana som dig och ett par till.
    Alla hästar hemma
  • pyssel

    Ts, jag föreslår att du läser lite om otrygg-ambivalent anknytning och ser om det passar in på dig. (Utan att skifta fokus och bry dig så mkt om vilka anknytningsmönster han har).


    Alla hästar hemma
  • pyssel

    Otrygg-ambivalent anknytning kan ju te sig lite olika, men ändå lika, vara föränderligt över tid, beroende på både ens egen emotionella utveckling och vem/vilka man för tillfället träffar, ligger med, är ihop med osv. Du vet bäst själv vad du känner igen (kanske viktigare än att leta efter undantagen).

    Fundera mindre på hur lik den här personen är andra som gjort dig illa, och mer på om de negativa mönstren och känslorna hos dig själv upprepas. Det är ju typiskt medberoende och upprätthållande av det dysfunktionella att ta fasta på undantagen, skillnaderna och topparna och låta det bli det som fäller avgörandet varje gång man flyttar sin egen gräns en liten bit till.


    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-26 12:31:54 följande:

    Ja precis,

    Jag vet att jag har någon slags otrygg anknytning.

    Men känns som att halva befolkningen har det.

    Det som inte stämmer är väl att jag inte är krävande som partner.

    Förutom när jag känner att jag håller på att förlora någon.

    Det blir svårt att lämna som läget är nu.

    Tycker ändå att han öppnat upp sig ytterligare sista veckan och försöker att förändra sitt eget beteende med.

    Han gör sitt yttersta för att respektera hur jag mår i det här vilket är en stor förändring.

    Vi får väl helt enkelt se hur det blir.


    Är man med en partner som är väldigt krävande själv kan man inte "kosta på sig" att vara kravstor och att själv orsaka avvisningen, man är ju ofta rädd för ensamheten. Detta eftersom ensam=sämre värde och mer fokus och tankar på en själv. Därför blir man följsam och fixande som många barn till alkoholister, i alla fall i hänsyn till andras känslor, inte nödvändigtvis praktiskt.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    pulverpåse skrev 2019-05-28 00:35:03 följande:

    1. Du, med alla andra gaphalsar, har inte en aning om hur ni framställer er själv. Era motiv är glasklara, ni är offer som vägrar gå vidare i livet. Därför skriker ni er hesa med falsk välvilja, för ingenting kan vara en gråzon där motstridiga känslor inte kan existera samtidigt. Men för all del kan ni leva i förnekelse, om ni mår själva mår bättre.

    2. Jag utgår inte från att han mår bra av hennes förtvivlan, men du kanske vet något som jag inte vet. Gör dig inte dummare än vad du behöver så kanske du lär dig något.


    1. Det var mkt nonsens du läste in där. Berätta gärna om det "glasklara" och vad jag ska "gå vidare från" som har med tråden att göra.

    2. Jag utgår från hennes förtvivlan och hennes barn.
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Pojkvän med borderline