Inlägg från: Anonym (Medicin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Medicin)

    Värdelös mamma som måste göra abort? Snälla hjälp!!)))

    Du kan ta en oxascand. Det finns ingen risk för fosterskador förutom vid mycket höga doser. Under senare delen av graviditeten skall man helst inte ta mycket eftersom bebisen kan få abstinens.

    Du behöver inte må så här dåligt.

    Läs på janusinfo.se så ser du risker med läkemedel och graviditet.

  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 13:09:23 följande:

    Känner bara att jag inte klarar av detta, jag fungerar inte som människa när jag mår sådär dåligt helt enkelt och det barn jag satt till världen kommer bli lidandes. Jag kommer inte fixa att vänta på att "det ska gå över" jag behöver hjälp nu :(


    Du kan ta både oxascand och stesolid utan risk för fostret. Det känns nog bättre bara att veta att du kan om du behöver.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 13:37:42 följande:

    Kan inte ta med mig barnet dit, är just därför jag överväger abort för bestämmer jag mig för det kan jag ta mina gamla mediciner och fungera bättre nästan på direkten detta är absolut akut men jag måste jobba med det jag har på egen hand och just nu är det enda jag har är att fatta ett beslut om jag ska göra abort eller ej


    Du kan ta dina gamla mediciner (stesolid och oxascand) och ändå fortsätta med graviditeten!

    Är det något annat som gör att du vill avbryta? Du verkar inte vilja lyssna på att dina ångestlindrande läkemedel är ok.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 14:04:37 följande:
    Grejen är att då hade jag kunnat ta mina vid behovsmediciner i väntan på aborten, läkaren går bara att nå via 1177 mina vårdkontakter man skriver och han ringer upp eller så här han telefontid på fredagar men förra veckan mådde jag ju bra. Många skriver att jag kan ta medicinerna ändå men han bad mig sluta så är rädd att skada bebisen genom att ta stesolid eller oxascand
    Jag förstår att du är rädd. Jag är läkare, men det är såklart inget du kan lita på.

    Jag undrar var din vanliga läkare jobbar. Är det på MVC/gyn, eller tex en vårdcentral? Jag tycker det är viktigt att du får prata med någon som verkligen kan det här med foster/graviditet/risker.
    Du skulle kunna åka tex till någon gynakutmottagning. Där kan du få höra att några stesolid eller oxascand inte kommer skada ditt foster.

    Det är högre risk för skador om du tar mycket höga doser, men inte ens då är det på något vis värre än en mycket liten ökad risk. Man har inte kunnat visa ökade risker i alla studier.

    I det svenska Medicinska födelseregistret finns 3 047 barn vars mödrar rapporterat användning av bensodiazepiner i tidig graviditet. Av dessa hade 81 barn en missbildningsdiagnos (2,7%) mot 63 förväntade (2,1%) vilket är en något förhöjd frekvens. Häribland finns dock tex 8 st med Downs syndrom istället för 3 st förväntade, vilket inte på något vis har med själva användningen av oxascand att göra.

    Alternativet till att ta någon enstaka tablett vid starkt behov är mycket sämre.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 14:10:12 följande:
    Så nej inget annat som gör att jag vill avbryta, det är mitt mående som ställer till det hade jag vetat att det skulle bli Så här så hade jag inte vågat bli gravid igen och sedan att jag inte vet om det är min GAD som denna graviditet ballat ur eller om det är medicinen sertalin gör det ännu mer rörigt. Jag vill allt på samma gång, kunna må bra och ta hand om det barn jag redan har men samtidigt inte riskera att pyret skadas är väl därför jag nästan ställt in mig på abort nu eftersom läkarens ord någonstans ändå borde väga tyngst? Jag vette fan alltså jag har inte mått såhär på flera år allt var toppen enda som vi kände fattades var en liten till sedan skulle allt vara komplett och så började jag må såhär pang bom då blir jag nästan rädd för mig själv för känner mig otacksam och värdelös och att jag inte förtjänar barnet:(
    Hur du mår just nu är väldigt övergående! Sertralin behöver ett par veckor till för att ha bra effekt, och minska biverkningarna. Du kan ta enstaka Oxascand och Stesolid när du verkligen behöver, så du vet att du har en utväg, och möjlighet att få slappna av i alla fall en liten stund i taget. Graviditeten är ett högst övergående tillstånd, och du kommer med all sannolikhet inte må så här dåligt så länge till.

    En abort kommer inte kunna göras akut idag eller imorgon, men som du säger, då kan du ta ångestdämpande läkemedel (vilket du kan i alla fall).

    Om du skulle boka tid på abortmottagning, var då väldigt tydlig med anledningen till att du önskar göra abort. Säg att du skulle vilja behålla barnet om du kunde må bättre under graviditeten och få ta dina vanliga läkemedel. Då kommer de kunna hjälpa dig att avstå från abort men ändå må bättre än nu.

    Du förtjänar absolut barnet, tro aldrig annat!
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 14:26:14 följande:

    Men vad för typ av vab blir det då eftersom att barnet inte är sjukt? Jag har tagit all vabb och bio pappan har vabbat en gång, vet att sambon kan vabba om barnet blir sjukt men inte om jag blir det väl? Låter säkert stendum men har inte koll på sådant eftersom jag aldrig varit i denna sitsen innan


    Det går att vabba om barnets ordinarie vårdare är sjuk, dvs du. Barnet måste inte vara sjukt.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 14:34:15 följande:

    Siffrorna lugnade mig lite eftersom de lät realistiska, vart kan jag läsa om just detta? Min läkare är överläkare på psykiatrin därför han är omöjlig att få tag i. Vad räknas som mycket hög dos? Tabletterna jag har är stesolid 10 mg och oxascand 15 mg nämligen har en tablett vid behov max tre gånger om dagen som icke gravid har dock aldrig blivit tre om dagen däremot så här det hänt att jag tagit en oxascand som inre hjälpt och då fått ta en stesolid också så kanske är bättre att ta en stesolid direkt isåfall så man inte tar en oxascand i onödan nu som gravid? Det tar emot som fan detta med första barnet hade jag ecitalopram och mådde bra, sedan glömde jag ta den två dagar slutade då med den men mådde fortfarande kanon och nu några år senare så är det som natt och dag


    Detta går att läsa på janusinfo. En mycket pålitlig sida. Det gäller att väga risker mot nytta. En läkare i psykiatri har inte självklart full koll på läkemedel vid graviditet.

    En "hög" dos skulle jag kalla ett missbruk, där man tar högre doser än vad läkaren ordinerat.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 14:54:22 följande:

    Har varit inne där och kollat nu. Det finns ju lägre dos på stesolid och oxascand men då räknas inte 10 vs 15 mg som hög dos? Är bara rädd att göra något korkat vilket både en abort men också medicinering kanske är


    Nej, 10-15 mg är ingen hög dos. Någon enstaka tablett just nu när du mår som sämst kommer inte skada alls. Kanske kan det kännas lugnare bara att veta att det går om du måste.
  • Anonym (Medicin)
    Anonym (Värdelös) skrev 2019-05-14 16:37:07 följande:

    Jag tog en stesolid. Tog inte bort all ångest såklart men kan hantera den nu. Jag är dock nojig för bebisen nu, inser ju hur mycket jag vill ha det här barnet nu när jag kan tänka klart igen


    Toppen! Stesoliden har inte påverkat bebisen överhuvudtaget, det kan jag garantera! Skönt att du kan känna hur du vill ha det. Kom ihåg den känslan :) Ta stesolid när du måste, och låt bli när det funkar utan. Lycka till!
Svar på tråden Värdelös mamma som måste göra abort? Snälla hjälp!!)))