• Loviisa89

    IVF maj 2019

    LLW skrev 2019-05-17 09:58:58 följande:

    Hej! Jag hoppar gärna in här :)

    Vi börjar vår tredje IVF imorgon. Den första omgången (oktober -18) med Gonal-f resulterade i 5 ägg där inget blev befruktat.

    Andra gången (i januari) körde vi med menopur, fick ut 9 ägg varav 7 befruktades genom icsi. Fick tillbaka ett 3-dagars och fick tre till frysen. Tyvärr fungerade ingen av återföringarna, och vi börjar nu om igen med menopur.

    Kör samma dos som sist, hade nästan önskat att de kunde ha höjt något men jag ska försöka lita på dom antar jag. Det här är sista landstingsfinansierade försöket, sen går vi över till privat i höst om det inte tar sig.

    Vi har försökt i över 2 1/2 år, varav utredningen + väntetid innan vi kunde börja med första ivfen tog 1 år.


    Hej, vi började samtidigt, segt att ingen av oss har lyckats än. Vi har också försökt 2,5 år :( Hoppas ert tredje försök funkar så ni slipper betala, håller tummarna.

    Vi har kört en ivf med bemfola, fick ut 10 ägg, alla befruktades och fyra blev bra kvalitet blastocyster. Vi har nu gjort en ET och tre FET, inte fått ett enda positivt test.

    Nu har vi börjat andra ivfen, började spruta för en vecka sen. Har nu bytt medicin till menopur, mest för att jag ville göra nått annorlunda. Tror inte läkaren på RMC har någon gissning ens på varför det inte funkar.
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-05-18 12:04:55 följande:

    Hej! Ja jag känner igen dig från andra trådar här :) Då har vi en liknande historia med bra blastocyster som trots det inte tar sig. Har du varit på första ultraljudet än?

    Hoppas menopur funkar för dig, jag hade egentligen velat testa långa protokollet nu sista gången men eftersom det är semesterstängt snart så funkade det inte med timingen om vi skulle hinna en omgång innan de stänger. Så lyckas vi inte nu blir det långa privat sen.

    Vart i Sverige är det ni går? Vi är på rmc i Linköping nu, men när vi ska köra privat tänkte vi ta Falun då de verkar vara de enda i Sverige som testar lite mer alternativa metoder.


    Ja hade första ultraljudet i fredags, ska ha andra ultraljudet imorrn. Jag hade rätt många fler blåsor nu än förra, men mer ojämna i storlek. Fick sänka dosen lite på dagens spruta. Hoppas att jag inte får nån totalfrys nu bara :p

    Jag såg nån som hade fått köra långa för att det tydligen kunde ge en bättre miljö i livmodern. Så om det inte funkar nu så funderar jag också lite på det. Jobbigt att ni inte hann prova det nu innan sommaren.

    Haha, vi är också på rmc linköping. Och om vi går vidare privat sen så lutar det nog också åt falun av samma orsak :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89

    Nu har vi äntligen fått besked om att äggplock blir på fredag! Det blir dock totalfrys då mitt östradiolvärde var så högt, så blir väl inte insättning föränn efter sommaren :/


    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Limarie skrev 2019-05-22 14:35:01 följande:

    Följer dig på insta nu och läste om din tidigare resa förra året.

    Är det helt utesluten att du kan sätta in en embryo innan sommaren? När stänger de? Segt med sommaren för oss IVFare...


    Jaha, vad heter du på insta? :)

    Jag vet inte riktigt när de stänger, men skulle tro mitten på juni kanske. Oavsett måste jag nog vänta. Första ägglossningen efter plocket sker ju om kanske 3-4 veckor, och tror inte att man får göra FET på första ägglossning efter plock, inte i landstinget iallafall. Men jag ska försöka se det som lite skönt att få ett sommaruppehåll. Vi har ju kört insättningar tre månader på raken nu innan denna stimuleringen, det är rätt tufft.
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Limarie skrev 2019-05-22 15:57:30 följande:

    Nej, det blev inget. Inget ägg blev befruktad, inte ens ett av de 6...

    Det är det minsta vi hade räknat med. Ett i alla fall som hade hållit sig i några dagar.

    Sorgen och ångesten varför det är så, går inte att beskriva. Vi förstår inte.


    Men fy vad jobbigt för er! Många kramar <3

    Gjorde ni icsi eller vanlig ivf? Har dom nån teori om varför det blev så för er?
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-05-22 22:42:30 följande:

    Tänkte bara berätta att rmc Linköping har stängt vecka 28 & 29! Frågade förra veckan! Och man får tyvärr inte göra FET direkt efter behandling, jag bönade och bad men de är stenhårda :(


    Tack för infon, då vet jag vad jag kan förhålla mig till :) Segt det där med att man inte får göra FET direkt :/
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-05-28 22:10:27 följande:

    Äggplock imorgon klockan 8. Tredje gången gillt nu, snälla.. Sist fick vi ut 9 totalt, som blev 3 till frysen efter en färskåterföring. Håller tummarna för ett liknande resultat sett i mängd men såklart att något av dem leder till ett plus efter all denna tid.


    Lycka till! Hoppas på ett bra resultat :D
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-05-29 17:03:53 följande:

    Det gick okej, vi fick ut 7 ägg vilket är mindre än sist men mer än första gången! Så får vara nöjd med det känner jag. Hade ordentligt ont efteråt så fick morfin intravenöst, vilket hjälpte för stunden men sen mådde jag riktigt illa i flera timmar. Börjar äntligen bli okej igen.

    Återföring blir på fredag om de inte ringer och meddelar något annat! Dom ringde förut och jag höll på att få en hjärtinfarkt.. men dom ville bara ändra tiden från 13 till 11. Men fyyyy vad ont i magen jag fick när jag såg numret på skärmen :(


    Vad skönt att ni fick ut ett okej antal ägg :) Hoppas så att ni får göra återföring och att det går vägen nu :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89

    Vi hade äggplock förra fredagen med totalfrys. Dom punkterade 27 äggblåsor, fick ut 22 ägg, 16 blev befruktade och fyra blastocyster kunde dom frysa. 1 av dom på dag 5 och tre på dag 6.

    Förra gången fick vi också 4 blastocyster (men från 10 ägg), så det känns ju som att det var många med dålig kvalitet denna gången. Hoppas att dom som blev kvar är bra kvalitet iallafall, vi får se i höst när vi börjar med insättningar om nån vill fästa.


    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Barnlängtan31år skrev 2019-06-10 07:18:40 följande:

    Hej på er!

    Hur går det för er?

    Jag har testat positivt :) Är gravid för första gången i hela mitt liv jag! Känns så stort. Vet att det är väldigt tidigt, men så här långt har vi aldrig kommit. Nu börjar såklart en annan oro. Men ska försöka njuta idag av detta :)

    Plussade redan igår RD 6, men väääääldigt svagt. Syns väldigt dåligt på bild.

    Tog digitalt inatt vid kl 02 :)

    Håller tummarna för er också!!


    Åh stort grattis!!! :D
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-06-13 07:34:54 följande:

    Jag fattar inte. Hela kroppen skakar. Händerna funkar knappt.

    Jag har tagit test. Fyra stycken. Dom blir positiva direkt. DIREKT. det är två streck där. TVÅ. Jag fattar inte. Det här händer inte. Det går inte. Det händer inte mig. Jag vet inte vart jag ska ta vägen


    Men GRATTIS!!! Så himla kul!!! :D
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-06-13 08:42:10 följande:

    Tack :D

    Alla streck kom fram inom 20 sekunder. Lite olika styrka men helt klart synliga, ingen tvekan.

    Jag har haft blödningar till och från sedan ruvardag 8. Ibland mer rosa/röda och ibland mer beiga. Har googlat så mycket om blödningar med lutinus och det verkar så himla vanligt, så jag tänker inte oroa mig om det inte börjar komma mer som mens typ. Jag tar trombyl också så tänker att det kanske bidrar till att det blöder mer.

    HUR ska jag överleva denna dag på jobbet?? Kommer inte kunna berätta för mannen förens ikväll! Ringde honom förut och var sååå nära men efter att ha drömt i snart tre år om hur jag ska berätta för honom ville jag inte förstöra haha.


    Har du fått trombyl av Rmc? Hur gick du tillväga för att få det? Är det första insättningen du tar trombyl?:)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-06-13 16:38:46 följande:

    Jag fick inte av rmc, frågade iof inte. Men fick av min pappa som tar det! Första gången jag använder så jag måste ju tro att det gjorde skillnad, haha!


    Ahh, smidigt att kunna få det av honom då :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Marita B skrev 2019-06-14 10:11:56 följande:

    Vi har så dålig karaktär här hemma och klarar inte av att vänta. Och vi vågar nog nääästan påstå att jag är lite gravid jag också.

    Strecket på teststickan blir starkare. Först (överst i bild) ruvardag 7 och idag ruvardag 10. Officiell testdag är på tisdag.


    Men grattis!! Shit vad många som plussar nu, hoppas vi andra som måste vänta till efter sommaren kan plussa också sen. Detta verkar ju vara en turtråd ;)
    Insta: Ivfskafunka
Svar på tråden IVF maj 2019