• Ölandstoka

    IVF maj 2019

    Tittar gärna också in. Påbörjar mitt första ivf-försök imorgon, vul nästa fredag för att se hur det går. Är så nervös över hur jag kommer att må. Och om det kommer att lyckas så klart :)

  • Ölandstoka

    Första sprutan menopur tagen igår, känns helt overkligt att det är på g! :) Är så många tankar nu men antar att det bästa är att försöka ta det lugnt och se vad som sägs på ultraljudet på fredag.

  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-05-19 12:10:50 följande:

    Då är vi precis lika! Började också med menopur igår, och har ul samma dag som dig :) när börjar du med stoppsprutan?


    Vad spännande, hoppas det går jättebra för oss båda! :D Jag börjar på sprutdag den, alltså onsdag. Du?

    Har du känt av hormonerna mycket under tidigare behandlingar?
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-05-19 17:12:05 följande:

    Samma här, på onsdag :) kan tipsa om att de sprutorna är mycket grövre, så om du tycker det gör ont testa med bedövningsplåster (Embla eller Tapin) en timme innan eller en isbit någon minut innan. Det hjälper :)

    Jag har inte märkt av dom mer än att jag blivit rätt svullen och öm i magen, även efter jag slutat med dom. Skönt att ha byxor som inte sitter tight runt midjan närmsta veckorna!

    Hur länge har ni försökt innan ni fick börja ivf?


    Bra med tips :) Ska leta fram lösa byxor ;)

    Vi har bara försökt lite drygt ett år men jag är 35 så klockan tickar.. Jag har i flera år haft en känsla att jag inte kommer att kunna bli gravid. Vet inte varför men det gör att jag vill ta till ivf redan nu. Vet att det är orimligt att jag skulle kunna känna på mig att jag är ofertil men i mitt huvud är ivf vår enda chans till biologiska barn. Vi tänkte även att vi gör ett försök nu, sen blir det sommarstängt och vid nästa försök i höst kommer det att ha gått ca 1,5 år (du ser ju hur positiv jag är :P)
  • Ölandstoka
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-20 16:10:42 följande:

    Hoppar in här också! Är med i flera olika trådar här på familjeliv, skönt att läsa om andras resor och få dela med sig av vår :)

    Oförklarligt och ofrivilligt barnlös sedan juli -17. Ivf- start i mars -19. Äggplock i april. Totalfrys pga risk för överstimulering. 12 ägg, 5 befruktade, 3 blastisar till frysen. Inväntar otåligt på FET som jag hoppas blir i början av juni. Kan tillägga att vi aldrig fått ett plus på en grav-sticka. Vore helt overkligt att få se ett plus! Hoppas såklart innerligt på att det kommer ske i år, helst i juni :)


    Det är lite svårt att hålla isär alla trådar man är med i och följer :) Hur var det med din cykel, är den regelbunden så att du vet ungefär när det blir?
  • Ölandstoka

    Hur mår ni andra under spruttiden? Jag är generellt dålig på att snappa upp symptom och jag har ju fortfarande lite krämpor sedan mensstarten men tycker att brösten känns mer ömma för var dag. Tycker mig att det molar lite som kring äl också men det kanske är inbillning? Tog tredje menopur igår.

  • Ölandstoka
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-21 10:48:15 följande:

    Jag mådde okey trots att jag hade en del symtom. Jag fick väldigt spända bröst och bröstvårtor. Var tung i buken på ett konstigt sätt. Var trött i slutet och kände lite diffust illamående på morgonen. Hade även ökade flytningar. Vet inte om jag kände extra mycket på grund av alla mina folliklar som snabbt bildades... Det är nog väldigt olika :)


    Ha det känns logiskt att det känns mer om man har mycket som växer. Är väl rädd att det ska vara klen tillväxt men inser själv att det är dumt att stressa när jag bara har tagit tre sprutor :P Har fortfarande mens så det är svårt att säga om jag har flyttningar. Verkar som att den blev extra långdragen av sprutorna.
  • Ölandstoka
    Limarie skrev 2019-05-21 13:26:54 följande:

    Idag var det äggplocket! På ultraljudet förra veckan såg man bara 5 plus kanske 1 follikel. Då var vi så klart besvikna över det lilla antalet. Men idag blev vi ändå glada att det blev 6 ägg! Så alla blåsor hade ett ägg. 

    Proceduren gick hur smidigt som helst. Var inte det minsta nervös. Teamet var super gulligt och det gjorde inte det minsta ont. 

    Spermieprovet var inte topp men det visste vi ju sedan innan. 

    På Livio i vår stad gör de så att de alltid odla fram tills dag 5 i fall det är minst 5 embryoner. Så vi har en prel tid på söndag. Men det är inte osannolikt att det inte alls blir så många embryoner och då blir det fredag. 

    Så riktigt förstod vi inte resonnemanget kring 3 vs 5 dagar. Tyckte det lät logiskt att köra 5 dagar då embryon som klarar sig i 5 dygn nog har större chans att klara sig även i livmodern. Men är det bara 4 embryoner då sätter man 1 tillbaka efter 3 dagar. Det förstår vi inte så riktigt då de enligt ovan säger att det är bättre chanser för blastocyster. Vad nu? Kan ni förklara det igen?  

    Nu åt vi en god lunch, tod en promenad genom parken och nu blir det Netflix och gitarren. Njuter av ledigheten. Och hoppas att de inte ringer oss imorgon!


    Vad härligt att det gick bra! :) Hoppas att ni får ett toppembryo på söndag. Och resten till frysen så klart ;)
  • Ölandstoka

    Vul idag på sprutdag 6 och jag har varit så nervös! 3 stora och sju mindre som hon trodde skulle komma ikapp :) Känns lugnande. Får se i eftermiddag vad som sägs om blodprovet men gynekologen trodde på plock torsdag eller fredag nästa vecka :)

  • Ölandstoka
    Söderlund skrev 2019-05-24 12:21:05 följande:

    Hej alla!

    Vi håller på med vår första IVF just nu. Var på första ultraljudet igår på dag 6, hade 4 blåsor på höger äggstock och 6-7 på vänster. Dock var bara 2 av dem större än 10 mm vilket tydligen är vad som räknas ???? Så jag fick höja dosen lite från igår, från 200 till 225 enheter Bemfola. Hoppas att de andra ska komma ikapp!! Nytt ultraljud måndag.

    Mår ganska bra fysiskt och har inga problem med sprutorna, däremot är jag lite av ett nervvrak psykiskt, den här processen har tagit så hårt på mig ????


    Då ligger du en dag före mig. Hoppas att vi får ruva tillsammans :)

    Håller med om att det psykiska är värst. Jag har dock även haft lite huvudvärk och börjar känna mig lite svullen i magen.
Svar på tråden IVF maj 2019