• Mudcakemonster

    IVF maj 2019

    S



    Som sagt har jag ju testat och undersökt när ovitrelle borde vara ur kroppen. Igår var det blankt negativt, så då konstaterade jag att ovitrellen var ur kroppen. men idag (ruvardag5) så visar det ett svagt plus. Får man känns lite hopp och lycka? Det är ju väldigt tidigt och jag är testgalen! Hihi.

  • Mudcakemonster
    Limarie skrev 2019-05-19 18:52:52 följande:

    Det lilla sträcket syns även bra här på bilden det ser lovande ut. 

    Så 3 dagar efter insättningen var den positivt, dag 4 negativt och nu dag 5 lätt positivt. Hur starka var de direkt efter insättningen? 


    Precis så. Och det positiva då innan på dag 3 så var svaga både på äl och grav test. Och så igår helt blankt och nu detta svaga sträck.

    Borde ha testat redan innan et efter ovitrelle sprutan som jag tog 9 dagar sen. Men det var så mycket med äggplock och annat att tänka på då.

    Men lite hoppfull är man ju :)
  • Mudcakemonster
    Limarie skrev 2019-05-19 19:03:05 följande:

    Men det blir ganska många gravtest Har du köpt ett stort paket? 

    Hur tänker ni andra göra? Testar innan? 


    Ja jag hade ett stort paket! Snart behöver jag mera!! Hahhha!
  • Mudcakemonster
    Hoppet19 skrev 2019-05-19 20:04:20 följande:

    Hej alla som kämpar!

    Trodde inte jag skulle skaffa ett konto här. Men känner ändå att jag vill vara med, eftersom jag är inne och snokar var och varannan dag! Känner liksom lite stöd i att fler är i samma situation.. 

    Jag och min man har försökt i 2 år. Började förra året med letrozolstimulering i typ 8 cykler - fina äggblåsor men inget positivt test. Jobbigt som fan.

    Påbörjade IVF i februari, korta protokollet. Fick massa äggblåsor, vilket gjorde att jag inte fick ta otrivellen utan någon annan spruta som skulle förhindra "ägglossning" pga risk för översimulering (mådde dock superbra). Fick ut14 ägg, 11 befruktades med ICSI. Vet inte varför ICSI då min man haft prima spermietest tidigare (Kanske va de det de långa varma badet han tog kvällen före... suck) Aja fick 8 blastocyster till frysen - vilket känns bra :) 

    1 stimulerat FET i april med progynon och lutinus - negativt. Påbörjade direkt en ny omgång och ska göra FET igen nu 21/5... 


    Välkommen :) Det ser ju ändå positivt ut för er med så många befruktade ägg! Wow! Finemang!

    Av mina 8ägg blev endast två befruktade (också med icsi). (Vi har manlig faktor som spökar här hos oss).
  • Mudcakemonster
    Hoppet19 skrev 2019-05-20 18:11:02 följande:

    Tack så mycket :) Ja tack, de kändes ju såklart kul men samtidigt känner jag att de är ju fler som fått fina blastocyster som ändå inte gett något plus.. Veet man ska va positiv men är svårt! 

    Min jobbarkompis blev gravid på andra försöket, hon fick endast ett ägg båda gångerna, så det är ju som dom säger - "krävs bara guldägget". 

    När skulle du få sätta in? 


    Ja men så är det ju! Ett ägg behövs :) jag fått mitt insatt i onsdags. Så jag är på ruvardag 7 :)
  • Mudcakemonster
    Hoppet19 skrev 2019-05-20 21:00:00 följande:

    wow vad kul! Hur känns det? :)


    Det känns så himla konstigt. Har ju alla symptom mn kan ha! Hahhaa! :) har väldigt svullen mage så jag set typ gravid ut och ömmar i brösten och magen. Spännande tider, men det går såååå långsamt. Testade svagt plus men är rädd att det är ägglossningssprutan spökar. (Tog den 10dagar sedan)
  • Mudcakemonster
    Limarie skrev 2019-05-21 13:26:54 följande:

    Idag var det äggplocket! På ultraljudet förra veckan såg man bara 5 plus kanske 1 follikel. Då var vi så klart besvikna över det lilla antalet. Men idag blev vi ändå glada att det blev 6 ägg! Så alla blåsor hade ett ägg. 

    Proceduren gick hur smidigt som helst. Var inte det minsta nervös. Teamet var super gulligt och det gjorde inte det minsta ont. 

    Spermieprovet var inte topp men det visste vi ju sedan innan. 

    På Livio i vår stad gör de så att de alltid odla fram tills dag 5 i fall det är minst 5 embryoner. Så vi har en prel tid på söndag. Men det är inte osannolikt att det inte alls blir så många embryoner och då blir det fredag. 

    Så riktigt förstod vi inte resonnemanget kring 3 vs 5 dagar. Tyckte det lät logiskt att köra 5 dagar då embryon som klarar sig i 5 dygn nog har större chans att klara sig även i livmodern. Men är det bara 4 embryoner då sätter man 1 tillbaka efter 3 dagar. Det förstår vi inte så riktigt då de enligt ovan säger att det är bättre chanser för blastocyster. Vad nu? Kan ni förklara det igen?  

    Nu åt vi en god lunch, tod en promenad genom parken och nu blir det Netflix och gitarren. Njuter av ledigheten. Och hoppas att de inte ringer oss imorgon!


    Åååh vad spännande! Håller tummarna!

    Jag har faktiskt ingen aning vilket är bättre. någonstans har jag läst att tvådagars mår bättre eftersom livmodern är en naturlig miljö. Och om det länge odlas i rör så är det inte i den naturliga omgivningen ..typ? Men vet inte hur det påverkar fostret?
  • Mudcakemonster

    Nu ruvardag sju och svullen som en ballong, ömnar vädigt mycket i brösten och känns i äggstockarna var steg man tar.. vet inte vad det beror på?

  • Mudcakemonster
    zey skrev 2019-05-21 18:57:35 följande:

    Men så spännande!! Har du testat något mer?? Jag är på ruvardag 10 nu och köpte faktiskt ett test idag. ÄR så sugen på att testa ikväll/imorgon.. fick en känsla igår att jag var gravid. Gaah, får se om jag lyckas hålla mig! Haha


    Åååååh så spännande! Testa NU! HAha! Och berätta direkt! :)

    Jag skall hålla mig tills testlagrets test kommer. Det kan ta ett tag. Är lite orolig över att det inte blir nåt av detta. Har sån värk i ländryggen, som mens. Buhuu.
  • Mudcakemonster
    zey skrev 2019-05-21 21:01:48 följande:

    Jag köpte RFSU test (8st i ett paket) och ett CB digital :) tog ett RFSU test nu ikväll och kunde ana något svagt streck. Men kan ju också inbilla mig... får se om jag testar i morgon bitti eller väntar ett par dagar till.


    Åååh märkte detta nu! Fåt man bild? :) vad spännande!!
Svar på tråden IVF maj 2019