Inlägg från: Anonym (satsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (satsa)

    Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?

    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-15 21:21:48 följande:
    Tackar ödmjukt för ditt svar, så kloka ord. Otrogen skulle jag aldrig vara, kanske jag var lite velig och otydlig i min tråd när jag skulle förklara. Min pojkvän är bäst men har inte känt någon lust till honom på 6 månader och vi har bråkar under hela vårat förhållande väldigt stors bråk. Vi är väldigt olika på ett negativt sätt.
    Även om din pojkvän är "bäst" behöver ni inte vara rätt för varandra. Snarare, verkar det som om ni är väldigt väldigt fel för varandra. Man mår sannolikt inte bra av att leva med någon där det varit stora bråk under hela förhållandet, och där man är olika på ett negativt sätt. Han har säkerligen bra sidor, och ger dig vissa bitar, men allt finns inte där, och du måste vidare.

    Mitt förslag är:

    1) Gör slut med pojkvännen.
    2) Gör vad du vill med andra mannen.
  • Anonym (satsa)
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-15 21:42:57 följande:
    Tackar så hemskt mycket för ditt svar. Jag uppskattat det. Men det känns så främmande och sjukt att inte leva med han som är min bästa vän som man alltid pratar och gör allt med men attraktionen och lusten finns inte kvar.. men hur tusan vågar man ta steget :/
    Han kan vara din bästa vän hur mycket som helst utan att för den sakens skull vara en passande partner. För att han skall kunna vara din pojkvän måste det finnas en attraktion. Annars kan ni såklart leva i ett sexlöst oattraktivt förhållande i 35 år till, där ni konstant bråkar... men det har jag svårt att se att det blir ett bra liv.

    Ta ansvar för din situation. Är ni så bra vänner så kan ni prata om hur ni inte längre har attraktionen som krävs för att vara ett par, men ni kan ändå fortsätta vara vänner.

    Hur man vågar ta steget? Jag funderar snarare på hur man ens vågar tänka sig att stanna kvar en längre tid i något som är dömt att misslyckas. Du är troligtvis ung, men ändå vuxen, och behöver ta ditt ansvar för att du själv skall må bra. Inte bara nu, utan även om 10 år. Känn efter. Är detta ett förhållande du vill ha när du är 45? Har ni då barn tillsammans mitt i alla gräl och avsaknad av lust, eller vill du aldrig ha barn? Fundera över hur du vill att ditt liv skall se ut, och fatta beslut efter det.
  • Anonym (satsa)
    Anonym (illusion) skrev 2019-05-16 18:19:31 följande:

    Ja men precis. Håller med. Tror det är en illusion man har för sig själv (därav mitt nickande ) men att det är förhållandet man måste lösa.

    Håller inte med alla som säger att om det är bråk efter 2 år är det kört. Det finns fler faktorer som spelar in om det är kört. Saker går upp och ner.


    Ja, saker går upp och ner med i TS förhållande har det varit dåligt under en lång period. Minst under senare fjärdedelen av förhållandet, ev ännu mer.

    Det TS kan fråga sig är om de bägge aktivt jobbar för att hitta tillbaka till varandra.

    Man måste inte hålla fast vid något som är dåligt om det tar för mycket kraft att ställa tillrätta. TS skulle kunna ge sig själv en deadline. Är hon fortfarande inte attraherad av sin partner efter ett halvår till (eller annan tid), så är det dags att gå vidare.
  • Anonym (satsa)
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-16 19:02:38 följande:

    UPDATE:

    Efter att ha läst flera av era kloka ord här har jag skrivit till den andra killen. Jag har frågor om vad han anser om en tjej är i ett förhållande som inte varit bra på riktigt länge om han anser det moraliskt fel att träffa en annan kille för en pratstund som hon fått upp ögonen för.

    Jag säger inte att jag skall göra det, jag vill bara veta hans respons.

    Som ni säger, attraktionen är noll i min relation, han har inte kysst mig sen 2018. Jag är ung och jag måste våga. Känns som en stor process att flytta isär bara. Hjälp.


    Låt bli att träffa någon för "en pratstund". Ta tag i det dåliga förhållandet först. Antingen för du slut, eller så kämpar du för att reparera ert förhållande och återfå attraktionen. Gör inget moraliskt fel, och inget halvhjärtat.
Svar på tråden Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?