Inlägg från: Omstart2019 |Visa alla inlägg
  • Omstart2019

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Leeandra skrev 2019-06-21 19:13:06 följande:

    Hoppas verkligen att kroppen värmer upp nu så att det blir bebis tidigare,

    Min kropp tränade hyfsat ordentligt sista veckan innan det drog igång, började med att slemproppen gick en vecka innan och sen både molvärk och sammandragningar som tryckte nedåt fram tills vattnet plötsligt gick på onsdagkvällen och så mer sammandragningar som jag tillslut fattade var på riktigt .

    Skönt att mannen kommer hem också


    Stort grattis!! Två Sagor i tråden alltså.

    Här har namnet Emil blivit bestämt till slut för övrigt.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-23 10:37:03 följande:

    Ni som fått era bebisar... Saga är 2 veckor idag och ja blöder fortfarande stora mängder. As jobbigt. Hur är era blödningar / avslag?! Ja blödde först 4 dagsr bara för att sen försvinna, sen kom de tillbaka när hon va 10 dagsr med en störtskur som inte vill ge med sig..

    Va lite nervös för att de kunde va infektion i livmodern, men har ej ont mer en som Mensvärk och de luktar inte illa, mer en vanligt alltså.. Haha

    Men visst, nu kan man ju få infektion ändå utan massa symtom... Urk. Det värsta med hela barndelen är eftervården.... Pratas för lite om det idah...


    Nu snittades ju jag och då är det lite annorlunda, men så här var det för mig med avslaget: Jag blödde bara knappt en vecka, sen kom inte en droppe på en vecka. Sen började jag få väldigt ont i magen typ måndag eller tisdag denna veckan. På torsdagen fick jag ännu mer ont och när jag satt och ammade började det helt plötsligt forsa blod. Skyndade in på toa och då hade jag redan blött igenom byxorna och det hade blivit en fläck i soffan. Efter det blödde jag igenom två nattbindor på max två timmar, och sen stoppade det bara. Det började också göra mindre ont då. Men då hade jag redan pratat med gynakuten och de ville att jag skulle komma in för en koll. Gjorde undersökning och vaginalt ultraljud och allt såg bra ut, så läkaren trodde att det var gammalt blod som behövde komma ut, hade väl tydligen haft något kvar. Det var brunt blod som kom. Dagen efter var smärtan borta. Det var som en liten förlossning, haha.

    Så i mitt fall var det ju ingen fara. Och vad jag förstått är det normalt att blöda rätt länge. Jag var lite orolig om det var normalt att bara blöda en vecka, och när jag googlade hittade jag andra som sa att de blött typ en vecka och sen har det gjort ett uppehåll för att sedan fortsätta några veckor till. Så det kanske är det som hänt dig?
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-25 18:38:06 följande:

    Ja blöder fortfarande färskt blod... Så vidrigt. Vet inte om ja ska ringa upp för rådgivning iom att blödningen slutade o sen kom tillbaka som en fors o inte slutat en..

    Tyngdkänslan är också jobbig, men de e mer som att det är urinröret som är svullet o känns av i öppningen, som om den sjunkit ner lite?! Har inte vågat tittat efter en. Haha

    Känner ni av Tyngdkänslan eller e de bara ja?


    Jag tycker du ska ringa om du är orolig! Säkert ingen fara, men om inte annat så för att lugna dig själv. Jag har ingen koll på hur länge blodet normalt är rött, men du hade ju också blödningar i slutet av graviditeten så vem vet.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    En till som tycker det är lite kämpigt. Emil äter precis HELA tiden. Sover dock runt 4 timmar i ett streck på natten, men innan det matar jag hela kvällen fram tills kl 24-01, och sen efter 4-tiden på morgonen och resten av dagen, typ. Svårt att få honom att sova längre stunder.

    Men det är ju så otroligt mysigt också! Vill inte byta bort det mot något! Bara stressigt eftersom barnen vill hitta på saker, och deras kompisar är bortresta eller upptagna hela tiden. Och sambon jobbar till 18.30 på dagarna.

    Sådär, nu fick jag gnällt av mig lite.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Anatomy skrev 2019-06-30 09:16:36 följande:

    Hon väger 3500 g och är 53 cm lång.


    Grattis!! Äntligen! Hoppas förlossningen gick bra.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Det hjälpte tydligen att gnälla av sig lite, för denna dagen har han sovit massor och ätit mer sällan. Så skönt med en liten paus mellan amningarna så man kan ta sig ut.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    franksmatte skrev 2019-07-04 08:06:36 följande:

    Jag måste berätta något jag upptäckte igår och fick rejäl ångest över. Jag hade tagit en fin sovbild på Bob i sovrummet i halvdunkel. Den hade jag skickat till vänner, kollegor o h kunder. " här är tillskottet, titta så söt"

    Igår, när jag skulle skicka bilden till en tjejkompis så trycker jag upp bilden i mobilen och märker att det är något konstigt nere i ena hörnet . Tror ni inte jag har fått med bröstvårtan! Ångesten som infinner sig är obeskrivlig, fort började jag i panik gå igenom alla sms, och när förskräckelsen är bekräftad att bilden har gått iväg till kollegor och kunder så satt jag med handen för munnen.


    Haha! Man blir lite härdad att visa brösten när man ammar, men det där kan jag förstå kändes lite över gränsen. Men säkert ingen som sett det, de stirrar nog bara på den fina bebisen. Jag har själv börjat kolla så jag inte går med nåt bröst framme om jag ska få besök eller så, sjukt att man ens börjar kolla sånt. Vi har börjat säga att det inte är en riktig måltid (för oss icke-bebisar i familjen) förrän mitt bröst åker fram.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Hur går det för er alla?

    Emil verkar ha en del magont, så ibland är det mycket gråt. Han vill inte heller ligga ensam särskilt mycket, inte ens i vagn, utan helst i sele/famn. Men jag är så förälskad i honom. <3

    Vi har haft en tuff vecka då sambon jobbat över 70 timmar, och de stora barnen är knappt hos sin pappa alls över sommaren... (en helt annan historia). Men sambon är ledig imorgon iaf så då är jag inte ensam med barnen för en gångs skull.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Emil bajsar bara sisådär var tredje dag, och eftersom han verkar ha ont i magen från och till tänkte jag höra med BVC på onsdag om råd. Är det nån av er här som har erfarenhet, om det kanske är normalt att de bajsar sällan?

    Vi har inte heller haft sex än eftersom jag fått nån pytteliten blödning så fort jag tror att avslaget har slutat (kan va typ en vecka emellan). Hände senast idag. Och de sa att man skulle undvika sex tills det slutat, men jag kanske är onödigt nojig. Sen iofs har vi inte haft några tillfällen till det heller, eftersom Emil är antingen vaken eller sover på vår mage hela kvällarna. Vet inte när man skulle få till det faktiskt.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Tiddelipom skrev 2019-07-15 10:08:10 följande:

    Vår tjej har haft det jättejobbigt med bajsandet. Hon äter till stor del ersättning och det gör henne otroligt hård i magen. Första bajset kom när hon var två veckor... Jag har fått rådet att ge rapsolja i ersättningen, vilket jag slutat med nu då det inte gav resultat, magmassage, reta ändtarmsöppningen med febertermometer, Semper magdroppar och nu senast för en vecka sen Lactulos, det första som verkar ge resultat. Sen vi började med det har hon bajsat varannan dag och även om det är kämpigt ibland så är det inte som de hårda korvar hon fick jobba med förut. Det har varit en jättestor stress tycker jag, och även det att inte veta om hon får i sig tillräckligt med mat. Nu börjar även den stressen släppa lite. Men hon verkar behöva ersättningen för att bli mätt. Amningen fyller mest en mys och trygghetsfunktion och hon suger dåligt och somnar nästan med en gång.

    Idag känns det som att hon är lite förkyld. Jag är själv det så inte så konstigt kanske. Jobbigt när så små bebisar inte mår bra.

    Igår blev hon en månad, inte klokt vad tiden går fort!


    Oj, låter jättejobbigt ju! Jag har hört att visa bebisar inte tål komjölksprotetein, som ju den ?vanliga? ersättningen innehåller. Fast hade det varit det så hade kanske inte Lactulos hjälpt heller? Usch vad jobbigt med förkylning på en sån liten.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Linda2barnsmamma skrev 2019-07-14 17:23:50 följande:

    Saga bajsar varannan dag mellan kl 12 o 14. Haha. Däremellan har hon lite magknip och pruttar nått enormt. Men Pysventilerna är kanon

    Ja våra (alla) barn sover innan kl 21. Sedan har vi egentid hela kvällen tills vi lägger oss. Så för vår del finns det tillräckligt med tid till sådant. Denna graviditet e den ja väntat längst med att ha sex.

    Har varit lite Vaksam med blödningar innan denna gång. Men nu blöder jah inget längre.. Eller ja, de kan ju komma igen vart efter.. De vet man ju inte.


    Haha så regelbunden Saga är. Men då kanske det är helt normalt med att de inte bajsar så ofta då. Mina tidigare barn har bajsat mest hela tiden. Nu tror jag vi är inne på fjärde dagen sedan han bajsade sist.

    Det låter så skönt att Saga somnar vid 21. Men visst, min sambo har ju kommit hem rätt sent om kvällarna nu pga att de har högsäsong nu under sommarveckorna, så han uppskattar ju all tid han får med Emil på kvällen.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Var på BVC idag, han väger ca 4,4 kg nu. Han var 6 veckor i måndags. BVC-sköterskan berättade att det kan gå uppemot 2 veckor mellan bajsningarna, så det var absolut ingen fara med 4-5 dagar så länge han verkar må bra. Bara till att njuta av att byta få bajsblöjor då.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Syndrom skrev 2019-07-18 04:29:55 följande:

    Hej! Ja det var igångsättning i söndags. Inte samma metod som förra gången, de har slutat med den för den gav så mkt pinvärkar. Jag hade hemska pinvärkar då så glad för min och alla andras skull (det är gel de slutat med). Så det blev cytotec ist. Öppnade mig faktiskt 1 cm första dagen, rekord för mig ^_^

    I måndags vid 15 var jag öppen 4 cm, tagit hål på hinnorna så vattnet gick (grönt igen) och fick testa massa olika, roliga smärtstillande. Men så ville de ta lite tester för bebisens hjärtfrekvens var lite svajig, och bebisen hade för högt värde på något jag knappt förstod vad det var. Så det beslutades om snitt igen, och vid 17 i måndags kom det en liten tjej! Helt frisk, 4 kilo tung och urgullig.

    Amningen fungerar jättefint från första stund och det är jag mycket tacksam över.

    Så nu är väl alla junibebisar ute <3


    Stort grattis!! Tråkigt med snitt igen, men hon kom ju ut frisk iaf och det är det viktigaste.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Usch, jag tycker det är lite jobbigt nu... Känns övermäktigt på dagarna att aktivera de stora barnen, hunden, bebisen. Sambon jobbar mer än vanligt pga högsäsong och oförstående arbetsgivare. Det ser t o m ut som han inte får nån semester alls. Vårt förhållande som var jättebra känns plötsligt obefintligt. Knappt så vi kramas ens. Han hjälper till det han kan men även han är på gränsen för vad han orkar med pga jobb och hemsituation.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    värmlandsjänta skrev 2019-07-23 09:53:36 följande:

    åh nej vad jobbigt det lät :( har ni inga släktingar och vänner som kan hjälpa till och avlasta nu när det är som "värst"? kanske finns någon som t.ex. vill låna hunden ett tag? det är svårt att be om hjälp men ibland är det absolut nödvändigt och kommer kännas som en lättnad sen när det är gjort. en kram per dag hade säkert gjort en liten skillnad för er båda så försök få till något sånt innan läggdags eller liknande? <3 kämpa på, det kommer bli bättre när högsäsongen är över!


    Tack snälla för ditt svar. Hunden är tyvärr ett helt stressmoment i sig, men vi har ingen vi direkt kan lämna honom till då han är rätt besvärlig just nu. Mitt i tonåren och väldigt lättstressad. Min mamma hjälper till det hon kan, tar med de stora barnen till stranden och så. (Men ibland kan hon öka min stress istället, haha.) Men man vill ju själv få njuta av sommaren också, innan den är slut.

    Nu känns det ändå lite bättre igen. Sambon kommer få en veckas semester näst-nästa vecka och nu har vi bokat en stuga den veckan. Komma iväg som en familj är nåt vi verkligen behöver. Sen är det bara en vecka kvar av sommarlovet så då blir allt mycket enklare igen. Nu har sambon och jag dessutom en ledig helg utan de stora barnen framför oss, vilket förhoppningsvis ger oss lite tid att umgås.
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Canama skrev 2019-07-27 16:10:40 följande:

    Hur har ni det i värmen? Antar att de är lika varmt i hela landet ungefär! Jag hamnade i en diskussion häromdagen angående mössa på bebis.

    Har ni mössa på era små när de är 30 grader och vindstilla? Om man är i skuggan?

    Jag skippar mössan på vår 7 veckors och mamman jag diskutera med såg ut som hon skulle gå hem o ringa socialen.....


    Öh va? Jag har aldrig mössa på, bara solhatt om han ska vara i solen (i stort sett bara när han sitter i bärselen). Nu blev jag fundersam, ska man ha mössa på dem även om det inte är kallt?
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    Anatomy skrev 2019-07-27 20:49:39 följande:

    Hur för ni nu med bad? Jag har minimalt med luktfritt gult avslag kvar. Endast typ på bindan på morgonen. Vill så gärna börja bada.


    Jag har haft lite bruna flytningar med nån veckas mellanrum de senaste veckorna, men igår kväll premiärbadade jag. Nu var det 6 dagar sedan senaste flytning och Emil blir 8 v i övermorgon. Så svårt att veta tycker jag!
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019
    värmlandsjänta skrev 2019-07-27 22:44:13 följande:

    jag har bara haft mössa på min lilla om det är typ blåsigt eller under typ 15 grader ute. har gått på min egen känsla och ingen har sagt varken bu eller bä.

    tog första doppet nu ikväll, så himla skönt!! men var lika varm igen efter 5 minuter. kunde inte sova nånting natt till idag pga värmen... lillan sov iaf som en stock så det var ju bra! kändes ok att bada nu då det var många veckor sen avslaget var färdigt, eller vad man ska säga. kommer nog dock inte våga ha sex förrän efterkontrollen är gjord, men då har det redan hunnit gå 10 veckor sen förlossningen.

    en konstig sak som hänt de senaste dagarna är att min tjej redan börjat vända sig på mage (hon blir 7v på tisdag) och det är lite oroväckande för en förstagångsmamma som är livrädd för PSD. hon ska prompt sova på sidan och välter jag över henne på rygg så vänder hon sig ändå på sidan, och nu även mage... hon liksom bökar med ansiktet och trycker det ner i madrassen. lyckas inte riktigt hitta någon med erfarenhet kring detta och vad man kan göra åt det. när jag googlar får jag bara träffar på bebisar som är 4-6 månader och de kan ju oftast vända från mage till rygg tillbaka, så då ska man tydligen inte behöva oroa sig. men jag då?! hon kan definitivt inte vända tillbaka till rygg från mage.


    Emil har också börjat göra det! Han blir 8 veckor imorgon. Först gjorde han det bara i soffan när han låg i lite lutning, men i morse gjorde han det på plant underlag i sängen. Jag har läst att man kan lägga t ex en ihoprullad handduk på vardera sida om bebisen. Kanske du kan testa det?
    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Och Leeandra och värmlandsjänta, jag förstår er båda och tycker inte nån av er är knäpp. Ibland fungerar helt enkelt inte amningen och/eller ger mycket mer stress än vad som är sunt. Och det är inte alltid helt lätt att hantera det dåliga samvetet, särskilt inte när man kanske får ?goda råd? både från höger och vänster. Och samtidigt som Leeandra säger så verkar okunskapen vara stor, där många verkat tro att man har för lite mjölk bara för att barnet vill äta ofta. (Detta säger jag alltså INTE var fallet här). Men jag förstår att Leeandra säkert har upplevt väldigt mycket sådant, och känner en frustration över att vissa ger upp en helt normal amning.

    Emil har för övrigt ätit väldigt ofta, och min mamma trodde därför att jag hade för lite mjölk och tyckte jag skulle avsluta amningarna med ersättning. Och i just vårt fall var det ju inget problem med amningen så då kan ju ett sådant råd ställa till det i onödan.


    2007, 2010, och 3/6 2019
  • Omstart2019

    Halloj! Hur går det för er? Vi har haft några sämre nätter nu och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera sömnbristen. Jag är ett vrak som inte har lust att göra något. Vill helst inte träffa folk då heller. Däremot börjar kvällarna bli rätt bra. Jag nattar honom i vår säng vid 19.30 och så sover han där från 20-24 ca innan han äter för natten första gången. Det är mer framåt småtimmarna han strular mer så jag får inte mycket sammanhängande sömn.

    Men i övrigt går det ju otroligt fort med allting. Så mycket leenden! Och idag är det skolstart för de stora, det underlättar ju.


    2007, 2010, och 3/6 2019
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2