Inlägg från: Anonym (----) |Visa alla inlägg
  • Anonym (----)

    SD kvinnovänliga? Kiss my ass!!

    Anonym (Eh?) skrev 2019-05-21 07:43:47 följande:

    Finner det lite märkligt att INGEN bryr sig om att den utsatta kvinnan inte anmält, eller ens bryr sig nämnvärt. Ska hon tvingas till anmälan?

    Nej, det är inte okej att TAFSA oavsett färg eller kön. Men kvinnan bryr sig ju inte?

    Fanns ju ingen anledning att dra upp detta alls. Var är respekten över att kvinnan inte bryr sig? Den finns inte.


    Om hon anmäler så får hon hela partiet emot sig och blir utesluten, så har hon något val?

    Det intressanta är att partiet ställer sig bakom den som tafsar och försvarar hans handlingar. Det visar var partiledningen står i frågan.
  • Anonym (----)
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-21 15:37:35 följande:

    Ja men jag uppfattar det som att i princip alla partier, inklusive SD, uppger sig driva jämställdhetsfrågor?

    Om jag lyssnar på flera ledande personer i SD, t ex partiledardebatter, och om jag läser deras partiprogram, så är det tydligt att de driver jämställdhetsfrågor.

    Även i flera partier som ivrigt och högljutt påstår sig driva jämställdhetsfrågor finns det ju flera exempel på individer som har uppträtt illa både mot kvinnor och mot andra. Eller menar du att det inte existerar i sådana partier?

    Jag kommer även tänka på de där väljarundersökningarna som visar att SD växer starkt bland kvinnor och särskilt bland invandrarkvinnor. Det kan väl inte bero på att SD av dessa kvinnor skulle upplevas arbeta mot jämställdhet?

    OBS: Jag är inte SD:are och har aldrig röstat på SD.


    Skillnaden mot andra partier är att SD försvarar tafsaren medan andra partier plockar bort tafsare. Handling säger mycket mer än ord!
  • Anonym (----)
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-21 18:02:33 följande:

    Nej, jag kan inte se någon tydlig skillnad.

    För det första vet jag inte med säkerhet att ditt och medias påståenden är helt korrekt.

    Samt att meetoo-kampanjen och liknande har visat att sådant beteende, att först förneka och förminska, är mera regel än undantag.

    Jag tycker det är åt h-vete.

    Men jag kan inte se att just det här fallet skulle vara unikt.

    Jag tycker nog det alltid har varit mera regel än undantag att alla partier och andra organisationer som drabbats av individer som inte kan uppföra sig först förnekar, förminskar och bär sig minst sagt märkligt åt.

    Jag vet inte men jag får en känsla av att SD vid flera tillfällen har varit handlingskraftiga och plockat bort vissa individer? Kanske mer elelr åtminstone minst lika handlingskraftiga som vissa andra partier?

    Jag tar lika tydlig ställning mot alla dessa individer, oavsett parti-tillhörighet.Men tar du lika tydlig ställning mot dem alla? Eller tillhör du dem som bara tar ställning mot SD:are men väljer blunda för om det finns de som uppför sig som idioter inom t ex ditt eget parti?

    OBS: Jag är inte SD:are och har aldrig röstat på SD.


    Jag tar ställning mot alla förövare, oavsett partitillhörighet.

    Just det här fallet är extremt tydligt, förövaren har öppet erkänt vad han har gjort (brottslig handling) och hans parti uttalar sitt stöd för honom. Det är fakta, inget påhitt av media.

    De fall jag känner till från senaste året är ett fall från Centern där partiet först mörkade och sedan plockade bort förövaren, partiledningen stöttade honom inte. Sedan ett fall från Liberalerna där partiet plockade bort förövaren direkt, utan omsvep. Ett fall från MUF där det har mörkats och tjejen har blivit trackad och partiledningen har låtsats som att de inte känner till det.

    Du får väldigt gärna ge exempel på fall där partier de senaste 10 åren har öppet visat sitt stöd för en förövare.

    Och ja, du har helt rätt i att SD efter påtryckning har plockat bort folk som har agerat med grovt våld. Vilket i mina ögon visar på att våld mellan män ses som allvarligt inom partiet medan sexuella övergrepp försvaras.
  • Anonym (----)
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-22 15:34:07 följande:

    Tack, då tar du och jag samma ställning.

    Jag känner inte till alla fakta. Jag tror inte att vare sig du eller media känner till alla fakta.

    Men det som framkommit är fullt tillräckligt för att jag ska ta avstånd. Om detta råder ingen tvekan.

    Men det råder heller ringen tvekan om att alla fakta och omständigheter är inte kända.

    Både du och jag vet nog att det finns fler fall än de av dig uppräknade? Framförallt finns flera fall som är "okända" eller som åtminstone inte har fått publicitet i media.

    Men du kanske menar att det bara är de fall som fläks ut i media som är att räkna som allvarliga? De enda exemplen som räknas enligt dig är där partiet, facket, företaget, teatern, eller någon annan organisation, öppet har visat sitt stöd? I så fall kan jag lova dig att offren inte delar din mening!

    Enligt mig är det självfallet lika allvarligt i alla de fall där stödet har varit dolt och där övergreppen inte har kommit ut i media.

    Den slutsats du gör i slutet går ju att göra ungefär liknande slutsatser i alla kända och okända fall där organisationen inte har agerat. Både du och jag vet att det är många.

    Jag förstår att du är stark motståndare till just SD. Jag drar slutsatsen att du ser inte riktigt lika allvarligt på liknande övergrepp i andra sammanhang. 

    Jag försöker se lite mera nyanserat på problemet och jag kan inte begränsa problemet till att det bara skulle bero på SD eller att individens handlande skulle vara mycket allvarligare för att han är SD:are.

    Jag anser det vara lika allvarligt oavsett vilken organisation han tillhör!

    OBS: Jag är inte SD:are och har aldrig röstat på SD.


    Du tillskriver mig ett antal åsikter som inte är mina. Är det för att vinna poäng i debatten eller finns det någon annan anledning till det?

    Jag väntar fortfarande på att du ska ge exempel där partier har tagit ställning för förövaren.
  • Anonym (----)
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-22 22:04:06 följande:

    Vilka sådana ett antal åsikter har jag tillskrivit dig?

    Jag har frågat dig om vissa saker, som du är fri att svara på om du vill.

    De exempel som är okända, oavsett om det gäller partier eller andra organisationer, kan självfallet vare sig jag, du eller någon annan ge exempel på. Så i det fallet får vi väl alla vänta tillsammans med dig.

    Eller menar du att du tror att de enda exempel som finns är de som blivit kända i media? Jag är övertygad att det finns ett stort mörkertal, men menar du att du är säker på att det inte finns några okända fall?


    Jag frågade om de fall där partiledningen har försvarat en förövare. Om partiledningen har försvarat någon så är de inte okända, då är de ute i media.
Svar på tråden SD kvinnovänliga? Kiss my ass!!