• Akira Öken

    SD kvinnovänliga? Kiss my ass!!

    Anonym (!) skrev 2019-05-20 09:54:54 följande:

    Hon är en drama queen som låter feministiska frågor gå före landets väl och ve! Klart som f-n att hon inte kan sitta kvar!


    SD-sympatisör?

    Vissa människor verkar ha mycket lättare att identifiera sig med våldtäktsmän än med offren. Lite intressant att fråga sig vad de själva har att dölja som gör att de känner ett behov av att ta den misstänktes parti. Får du samma känslor för mördare, rånare eller personer som begår inbrott?

    Vad har dina åsikter om personen att göra med huruvida det begåtts ett brott eller ej? Menar du att en person du anser vara en "dramaqueen" skulle vara skyddad från alla typer av brott?
  • Akira Öken
    Anonym (Mannen) skrev 2019-05-20 19:17:35 följande:

    Ja vi får ju jämt dras med fulla äckegummor som gärna tar män på brösten, klämmer, nyper på rumpan och det ska kramas nu och då. Du kan ju fundera några varv på varför kvinnor verkar ha större benägenhet än män att att anmäla dessa tilltag. Varför kommer kvinnor undan med det men inte män?


    Om du utsätts för sexuella trakasserier, sexuella övergrepp eller våldtäkt så ska du förstås göra en polisanmälan, precis som vid vilket brott som helst.
  • Akira Öken
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-21 12:40:31 följande:

    Nej, någon sådan vill vi inte ha.

    Men vet du vilka i Sverige och vilka i Bryssel som då kan komma i fråga? Det är ju uppenbarligen väldigt många, kanske ännu flera i andra länder, som oavsett partitillhörighet har svårt att uppföra sig både mot kvinnor och andra när de druckit alkohol.

    Vet du med säkerhet vem som går fri?

    Eller vågar du garantera att alla som inte tillhör SD går fria?


    Vilket märkligt inlägg. Nästan som att du antyder att det inte spelar någon roll vilka representanter vi väljer, eftersom det alltid kommer att finnas personer från andra länder som beter sig lika illa eller sämre mot kvinnor.

    En röst på ett parti som driver jämställdhetsfrågor är rimligen ett bra alternativ för att arbeta vidare med dessa frågor i Europa (om man önskar förändring).
  • Akira Öken
    Anonym (Ja) skrev 2019-05-21 15:37:35 följande:

    Ja men jag uppfattar det som att i princip alla partier, inklusive SD, uppger sig driva jämställdhetsfrågor?

    Om jag lyssnar på flera ledande personer i SD, t ex partiledardebatter, och om jag läser deras partiprogram, så är det tydligt att de driver jämställdhetsfrågor.

    Även i flera partier som ivrigt och högljutt påstår sig driva jämställdhetsfrågor finns det ju flera exempel på individer som har uppträtt illa både mot kvinnor och mot andra. Eller menar du att det inte existerar i sådana partier?

    Jag kommer även tänka på de där väljarundersökningarna som visar att SD växer starkt bland kvinnor och särskilt bland invandrarkvinnor. Det kan väl inte bero på att SD av dessa kvinnor skulle upplevas arbeta mot jämställdhet?

    OBS: Jag är inte SD:are och har aldrig röstat på SD.


    "Uppger sig", ja. Men jag tror man får titta lite närmare på respektive partis förslag (och tänka lite själv) för att se vilka som arbetar för jämställdhet och vilka som använder sig att begreppet för att det låter bra.

    Jag vet inte vad du menar med din fråga "Eller menar du att det inte existerar i sådana partier?". Såvitt jag vet har jag inte skrivit något i närheten av det du verkar vilja påstå, så det får stå helt för dig.

    Jag har inte sett de undersökningar du refererar till och ditt antagande får återigen stå helt för dig.
Svar på tråden SD kvinnovänliga? Kiss my ass!!