• Anonym

    Olyckligt, korkat, kär i en gift man.

    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-05 11:04:31 följande:

    Nu lägger du igen ord i min mun.kan du sluta med löjliga härskartekniker tack?

    "Nu är det så jag tolkade det" - då kallar jag det att du tolkar in i absurdum, för jag har inte ens skrivit något som ens i närheten kan tolkas som att jag skuldbelägger dig!

    Jag har inte försökt framställa "be bedragna" på något som helst sett. Det ENDA jag försökt göra är att INTE framställa otrogna som nattsvarta människor. 

    Jag tycker det är så otroligt löjligt att folk dömer andra ohörda - för något som itne ens är ett brott, och som är väääldigt vanligt. Jag gillar Olofs distinktion - att det är skillnad på att knulla runt mot att få känslor för någon annan.

    Det kan finnas tusen saker som gör att "otrogna" tvekar till att ta klivet. Inklusive rädslan för att ens partner kommer bli dödligt sårad. Så var det för min man - han ville inte göra henne ledsen. Hon var ingen dålig människa bara för atthon itne passade ihop med honom. Men hon vägrar ju konsekvent att se det så - precis som du Molly. 

    Det är säkert bekvämt att få tänka på dem som hemska, hemska människor. Men jag tycker du borde kunna inse att det KANSKE INTE VAR SÅ LÄTT för dem heller...

    Eller inte. Låt hatet sjuda! Tänk på honom som mannen som itne tog någon hänsyn alls till dig. Om du tror på det själv...

    Men du har inte lyckats svara på min fråga... Från hans nattsvarta själviska synvinkel, vad tjänade han på att vänta ett halvår på att lämna dig?


    "Jag har inte försökt framställa de bedragna på något som helst sätt"

    Nehe du säger bara att de är empatilösa, dåliga människor, (till skillnad från de som bedrar,) som låter hatet sjuda.

    Varför är du helt oförmögen att själv visa någon empati för människor som blivit bedragna av sin partner?
  • Anonym
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-07 08:33:31 följande:

    NÄR har jag sagt att de är empatilösa dåliga människor??? HAHAHAHAHAHA

    Vilket knäppt inlägg. Jag generaliserar aldrig, till skillnad från många andra här, och jag har verkligen aldrig skrivit att de bedragna är dåliga människor. Tvärt omhar jag väl skrivit att det inte är någon fel på min mans ex, bara det att hon inte passade med honom?

    Jag kan mycker väl känns sympati för de bedragna - men de får så mycket sympati ändå så det har jag inte känt att jag måste förstärka - även om jag inte på det sättetvisat "o-empati". Det har ni bara hittat på.

    Som sagt, jag har lagt min empati där det behövs för att få en nyanserat och balanserad diskussion - och jag tycker folk dömer otrogna ohörda, och barset på en massa lösa fördomar och antaganden. Som t.ex. att de absolut inte drar ut på det i tid på grund av tvekan eller hänsyn till partnern. Visst, visst, tro det ni. Men jag har sett en man gråta av ångest för vad frun kommer behöva uppleva. Så jag vet bättre.


    Läs vad du själv skrivit, t ex #182.
  • Anonym
    Anonym (suck) skrev 2019-06-07 09:13:57 följande:

    Och ändå verkar ingen tycka att dina åsikter är speciellt empatiskt nyanserad eller balanserad utan snarare väldigt egoistiska och ensidiga? Vilket för övrigt bekräftas av ditt agerande.

    Att din man grät är ju totalt meningslöst när han ändå agerade omoraliskt. Det blir lite som att gråta samtidigt som man sticker kniven i ryggen på någon. Vad gör det för nytta för den man hugger i ryggen? Så vad är det du menar att du vet bättre?


  • Anonym
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-10 11:44:00 följande:

    Såhär tänker de flesta män (bevisats i någon undersökning som kom fram till att det där med att lämna familjen för att "vara singel" är extremt mycket vanligare för kvinnor):

    - Jag vill inte överge familjen - jag vill försöka in i det sista att få det att fungera, jag måste verkligen kämpa på... (Denna fas kan fortsätta i många år)

    Senare:

    - Jag har mött någon som jag tror är mitt livs kärlek...

    - Jag borde självklart vara trogen och fortsätta försöka med frugan...

    - Jag kan inte sluta tänka på "den nya"...

    -...men hur vet jag att livet skulle vara bättre med nya?

    -( Eventuellt: Det är själviskt att sätta min egen lycka främst, men kanske frugan är olycklig också? / Barnen mår itne bra av föräldrar som bråkar och ogillar varandra...)

    - Jag kan inte slänga bort vårt liv, berätta för alla vänner osv, innan jag VET att detta nya är värt att satsa på (bland annat sexet - för män har sexet enorm betydelse!)

    -  -- OTROHET  -- -

    - -- KRAFT ATT LÄMNA -- -

    Att sluta försöka fixa förhållandet med frun och gå igenom skilsmässa - berätta för alla vänner och familj, sära alla saker, och flytta till egen liten lägenhet, träffa barnen mindre... Klapp klapp klapp till alla som klarar av att göra det för att se fram emot ensamma kvällar på internet-dejtingsiter... Men det är inte realistiskt! Man behöver få kraften någonstans ifrån!

    Sen kan ni alla sitta och rynka näsan och säga att otrohet är fel och fegt osv.

    Och då saknar ni kanske förmågan att sätta er in i hur situationen ser ut från andra perspektiv än ert eget?

    Och nej - vi är gifta och har just köpt en villa för 20 miljoner. Tror inte han vill gå isär i första taget och bli av med hälften av vad han har ännu en gång! Plus att vi PRATAR om vårt förhållande nästan dagligen, eftersom vi ju sett hur hans andra äktenskap vittrade sönder. Tror vi har MYCKET större chanser att lyckas än andra - men itne alls pga att jag är "bättre" än exet, bara bättre för honom eftersom jag bland annat har lärt honom att kommunicera sina behov!

    Men förstår också ditt behov att att få fälla "dräpande" kommentar om att min lycka kommer bli kortvarig ;) Du skulle må då va? LOL


    Så din plan för att hindra din man från att dumpa dig på samma sått som han dumpade exet när nästa stora kärlek dyker upp är att hota med att ta hälften vid skilsmässan? Och du pratar om att man inte kan äga en annan människa. Rofl
  • Anonym
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-12 11:39:50 följande:

    Jag skrev ingenting om att jag skulle "hota" honom med det? Inte heller känner jag behov att att ha en plan för att "hindra honom" att lämna mig - han stannar så länge han vill, liksom jag själv! Så ja, min åsikt är att man inte äger en annan människa - och den såikten står fast även om du använder patetiska härskartekniker och försöker lägga ord i min mun.  

    Jag hade faktiskt helst velat säga att jag tror inte man gör något så stort och uppslitande på nytt, och att ja, det vi har tillsammans är speciellt - men det VET jag att du inte VILL tro på, så varför skriva det?

    Du VILL tro att min man är usel, så jag visste ju att du borde förstå argumentet att min make antagligen kommer tänka sig för ganska noga innan han lämnar mig för någon ny, eftersom det får också konkreta konsekvenser. Eftersom vi ÄR gifta, utan äktenskapsförord. 

    Som sagt, jag tycker du agrumenterar på ett väldigt omoget och barnsligt sätt.


    Det har inget som helst att göra med ägandeskap. Det om något är riktigt löjligt att påstå, bara för att man inte äger en annan människa så är man inte ursäktad för att bete sig hur som helst. Om du blev akut sjuk och din man sa att han ringer 112 men istället ringer han en polare och börjar snacka om helgens fotbollsmatch. Förstår du och dina närstående då för du äger ju inte honom? Om din man har stukat foten och du lovar honom att hämta hans 85åriga morsa på tågstationen i ett snöoväder men du går och fikar istället, tror du att du får en massa förståelse från omgivningen då för din man äger ju inte dig?

    Jag har inget problem med att tro på att ni har något speciellt tillsammans, ni verkar vara samma skrot och korn och kaka söker maka.

    Du är förresten inte så värst bra på att argumentera själv enligt dina egna mått mätt. Du skriver att du VET vad jag VILL tro och inte VILL tro. Lite komiskt faktiskt att klaga på att andra gör något som du själv gör.:D

    Fast det verkar förståss vara ett rätt framträdande karaktärsdrag hos dig, du vill ha en respekt och tolerans du inte vill ge andra.
Svar på tråden Olyckligt, korkat, kär i en gift man.