Forum Politik - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Akademiker som röstar rött, varför?

  Mån 20 maj 2019 23:22 Läst 0 gånger Totalt 301 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Fakta) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Fakta­)
  Återställ
  Mån 20 maj 2019 23:22 #30 +1

  Du kanske ska kolla fakta innan du påstår saker.

  www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/loner-och-arbetskostnader/lonestrukturstatistik-privat-sektor-slp/pong/tabell-och-diagram/tjansteman-2016/lonespridning-efter-utbildningsniva-och-kon/

  Det syns tydligt i diagrammet att de med examen från högskola/universitet tjänar mer än de med enbart gymnasieutbildning.

  T.ex. motsvarar 50 percentilen för kvinnor med längre universitetsutbildning den 75e percentilen för kvinnor med treårigt gymnasium. Sedan finns det så klart individer med enbart gymnasieutbildning som tjänar mer, men sett till grupperna dom helhet tjänar de med högskoleexamen mer än de med gymnasieutbildning.

  Även män med 3 år gymnasieutbildning tjänar som grupp mindre än kvinnor med högskoleexamen - dock är skillnaden liten. Däremot tjänar dessa män mer än kvinnor med kort akademisk utbildning. Så det som syns tydligast i diagrammet är att om du vill ha bra lön ska du, utöver utbildning, uppenbarligen ha en viss sak hängandes mellan benen ...

  Så hela din tråd bygger på falska premisser. Du ser världen och folks löner på ett visst sätt, men din bild stämmer inte med verkligheten.

 • Anonym (Fakta­)
  Återställ
  Mån 20 maj 2019 23:25 #31 +1

  Tillägg:

  Du har ju enbart plockat fakta som passar din bild. Helheten har du helt missat. Akademiker?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll