Forum Politik - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Akademiker som röstar rött, varför?

  Tis 21 maj 2019 13:15 Läst 0 gånger Totalt 301 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (ppfft) - Visa alla inlägg
 • Anonym (ppfft­)
  Återställ
  Tis 21 maj 2019 13:15 #70 +1

  Jag är själv akademiker som håller på att ta en andra examen just nu, men jag skrattar åt er andra bortskämda akademiker som tycker att ni är så mycket bättre än "knegare". Själv tycker jag att om man har ett lite slitigare jobb som många knegare har, så förtjänar man att få en bra lön för det.

  Jag tycker att det är helt i sin ordning att jag som sitter på ett kontor med bekväma arbetstider får ut samma lön som snickaren som ska jobba i ur och skur, oavsett kyla och värme utomhus, ibland under obekväma arbetstider. Utbildning är inte alltid en ekonomisk vinstaffär utan ofta handlar det om att ha ett roligare jobb som är mer utvecklande och mer stimulerande.

  Handlar det bara om pengar borde du, TS, ha valt en bättre utbildning helt enkelt. Det kostar ingenting i här i Sverige och de flesta högskoleutbildningar (dock inte alla, men väldigt många) är så lätta ändå att man kan jobba parallellt samtidigt som man pluggar, så slipper man CSN också.

  Jag röstar rött för att jag ser längre än till mig själv. Alla är vi påverkade av samhället, så då vill jag ha ett så bra samhälle som möjligt, för alla och inte bara för mig själv.

 • Anonym (ppfft­)
  Återställ
  Fre 24 maj 2019 09:29 #172
  VCCS skrev 2019-05-23 13:43:36 följande:
  Nej, men ansträngningen att studera borde ge mer i lön än att inte gått en utbildning. Särskilt med tanke på att vi som studerat vidare har stora studieskulder.
  "Ansträngning"... På de flesta utbildningar har man föreläsning några gånger i veckan och sedan egenstudier resten av tiden. Är man normalbegåvad klarar man i regel utbildningen på långt färre timmar än 40/h vecka, särskilt på de utbildningar som inte är tekniska. 

  Som sagt, studieskulder drar man på sig för att få ett mer utvecklande och mer stimulerande jobb. Det finns många som går "back" på utbildningen allt som allt, så där får man prioritera själv. Vill man slippa studieskuld går det bra att jobba som montör, snickare, etc och ändå tjäna bra. Ditt val. :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll