Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (***)

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 16:55:42 följande:
    Jag tog avstånd från tråden och raderade mitt konto då jag kände att jag inte uttryckte mina åsikter på rätt sätt, eller fick den diskussion jag ursprungligen ville att det skulle leda till. Jag ville ta bort inlägget faktiskt då jag ångrar vissa saker som jag skrivit, men det gick inte. Jag menade bara att högre utbildning ska löna sig bättre än idag även om det är ett kvinnodominerat yrke i offentlig sektor, men uttryckte mig klumpigt i vissa lägen och ångrar vissa formuleringar. Jag är nöjd lönemässigt bara jag tjänar lite mer än vad jag hade gjort utan universitetsexamen. Jag behöver inte bli rik, men vill ha en högre lön än vad jag hade inom handels och vården.

    Jag har läst vad högerpersonen skriver i tråden, och jag håller med dig faktiskt i dina kommentarer riktade mot honom. Jag tycker inte skatterna är extrema på något sätt och såg även att han tyckte 58 000 är en låg lön vilket jag ser som en riktigt hög lön. Jag tycker skatterna för höginkomsttagarna ska öka för att kunna satsa på välfärden och klimatet, och tycker det är fel att vi inte beskattar kapital/förmögenheter i Sverige. Jag har inte varit politiskt engagerad inom något parti, så jag har inte haft full koll på vad människorna inom högern eller vänstern tycker. Efter att ha läst utvecklingen i denna tråden, så ser jag stora fördelar med socialism även om jag är obekant med ordet arbetarrörelse. Jag tror inte på högerns propaganda om ''de som inte vill arbeta''. Jag har personligen aldrig träffat någon som inte vill arbeta överhuvudtaget, och detta är ett sätt att avhumanisera sjuka och arbetslösa vilket är två samhällsgrupper som borde få det bättre, särskilt sjuka.
    Jag kommer definitivt att ompröva mina ställningstaganden inom politik efter ha läst högerpersonens inlägg, som jag tycker tyder på en person med vidrig människosyn. Jag ska erkänna att jag inte har varit helt insatt i alla politiska frågor eller partier, men ska definitivt sätta mig in i det mer på djupet för att bilda mig en bättre uppfattning. Jag kommer nog rösta rödgrönt i morgondagens EU-val efter att fått ta del av dessa extrema högeråsikter som jag knappt trodde fanns i Sverige, så därför lutar det åt att jag lägger min röst på MP imorgon.

    /TS
    Du glömde att skriva att du helt ändrat ditt sätt att  uttrycka dig i skrift också...

    Vem försöker du lura?
  • Anonym (***)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 17:45:39 följande:
    Jag förklarade tidigare i tråden att jag ibland skriver slarvigare och ibland tänker mer på språkbruket. Jag försöker inte att lura någon, utan kan lova på heder och samvete att jag är TS. Jag uttryckte mig klumpigt, och måste ha någon form av okontrollerbar åsikts-tourettes som gör att jag ibland uttrycker åsikter jag inte egentligen har, eller i alla fall uttrycker dem på fel sätt när jag är upprörd över någonting.
    Som sagt, men försöker du lura?

    I ditt ställe hade jag inte skrivit mer, det blir så pinsamt.
  • Anonym (***)
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-25 19:18:17 följande:
    Det var inte pinsamt, det var jättecoolt. Nu framstår jag och alla som underskattat dig som pinsamma däremot, haha!
    Eller lättlurade...
  • Anonym (***)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 20:25:43 följande:
    Det känns bra att det uppskattades, att jag vågade erkänna mina fel och brister... glömde skriva i mitt föregående inlägg att jag har precis samma erfarenhet vad gäller standarden på bostäder, den är mycket högre här i Sverige. Många ganska dyra hus där har inte lika hög standard som billigare hyresrätter här i vissa fall, så boendesituationen i Sverige är mycket bättre förutom enorma bostadsköerna då vad gäller hyresrätter. Jag tenderar att vara skeptisk mot systemet med krav på kontantinsats också, det straffar unga människor utan rika föräldrar som kanske skulle ha råd att betala för att bo i bostaden även om de fick låna 100% av värdet, istället för dagens krav på kontantinsats. Jag förstår dock tanken med att minska hushållens belåning, men är lite skeptisk mot det.
    Varför skriver du anonymt nu? 

    Icke trovärdigt...
  • Anonym (***)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 21:05:06 följande:
    Du skrev att en vanlig arbetstagare i genomsnitt betalar 70% i skatt vilket innebär en månadslön på flera hundra tusen, genomsnittliga arbetstagaren tjänar inte dem summorna.
    Matte är inte din starka sida, tydligen?
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?