Inlägg från: Mr PacMan II |Visa alla inlägg
  • Mr PacMan II

    Akademiker som röstar rött, varför?

    En fråga till TS,

    Varför hoppas du på högre lön när din högsta önskan är att få skatta bort densamma?

  • Mr PacMan II
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 20:20:56 följande:
    Utifrån hans inlägg tvivlar jag på att han faktiskt har så mycket pengar som han vill utge sig för att ha, det kändes mer som ett överdrivet sätt att argumentera på. Våra skatter är internationellt sett höga, men gemene man betalar inte 60% i skatt som han pratade om utan lönen ska vara väldigt hög för att komma upp i den skattesatsen.
    OMG, flera hundratusen människor betalar 60% i skatt. Men lägg till arb.avgift och moms så kommer du närmare sanningen. Kanske 80% i skatt. Vore kul om du kommer upp i en lön så att du också får vara med och bidra.

    Du har en förvirrad syn på vad en väldigt hög lön är. Vet du ens vad det kostar med bostad till barnfamilj? Bil, sommarstuga, båt och utlandsresor? Det är jättejättedyrt och 58k kommer man inte långt med. Blir inga Thailandsresor på jullovet med den lönen s.a.s.


  • Mr PacMan II
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 20:50:27 följande:
    Nu var det inte mig du citerade men vilken nedvärderande attityd du har. Föddes du till respektlös och verklighetsfrånvänd, eller har du gått en kurs?
    Kanske skulle jag respektera dig lite mer om du slutar ljuga om vad jag skrivit? Vet inte, men du kan ju prova.

    Verklighetsfrånvänd är jag sannerligen inte. Har många många år i arbetslivet som stöd för min hållning kring arbete.
  • Mr PacMan II
    Liberté skrev 2019-05-25 20:54:15 följande:

    Ingen blir rik på att vara löntagare i Sverige. Systemet är uppbyggt så att du behöver företag och avkastning från dessa för att nå några bättre summor.

    Lägg sedan till den massiva del som inte arbetar eller går i program och därmed inte bidrar till skatt eller pension som kommer behövas täcka upp för snart.

    Ingen chans att jag skulle stanna i Sverige och arbete till 70 för att täcka upp. Bättre börja investera pengar utomlands i tid sen byta till ett annat europeiskt land med bättre villkor och skatt för pensionärer än just Sverige


    Precis. Du har 100% rätt.

    Enda anledningen att stanna i Sverige är familj, vänner och den fantastiska staden Stockholm. Skattesystemet har inte fullt ut lyckas kväva Stockholm.
  • Mr PacMan II
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 20:55:13 följande:
    Det är bekräftat, du är ett troll - utan tvekan. Du tycker bara om att provocera, och sitter bakom en datorskärm och skrattar. Förmodligen är ditt liv raka motsatsen till vad du har, människor som faktiskt har det bra behöver inte skryta.
    Dessutom är det inte arbetstagaren som betalar arbetsgivaravgiften eller moms, men det kanske du inte förstår. Jag har släktingar som tjänar mindre än 58 k tillsammans som har råd med allt det där du nämner, det handlar dels om att vara ekonomisk men även på en hel familj lever man väldigt gott med 58 k i månaden.
    Det var bara ett exempel. Jag har inte sagt att jag tjänar 58k (hur skulle jag då klara mig?). Har inte sagt att jag har de där sakerna. Alla vill inte ens ha sommarstuga eller åka till Thailand.

    Det är inte arbetstagaren som betalar in inkomstskatten heller. Arbetsgivaren betalar in både och. Men det är arbetaren själv som måste leverera ett värde högre än arbetsgivarens kostnader.

    Bor dina släktingar i Stockholms innerstad? Äter de ofta på restaurang för att få ett hektiskt arbetsliv att gå ihop?

    P.S
    Notera att jag inte kallat dig för saker. Kan du inte hitta på något bättre än "Troll" att kalla mig för? Nåt jag går igång på skulle vara kul.


  • Mr PacMan II
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 21:05:06 följande:
    Du skrev att en vanlig arbetstagare i genomsnitt betalar 70% i skatt vilket innebär en månadslön på flera hundra tusen, genomsnittliga arbetstagaren tjänar inte dem summorna.
    Arbetsgivaravgift + inkomstskatt + moms + punktskatter + trängselskatt + el-skatter o.s.v så landar man där.

    Men måste tillstå att du som nybliven vänstermupp snabbt tagit till dig att alla skatter inte räknas.
  • Mr PacMan II
    Missermajser skrev 2019-05-25 21:18:30 följande:

    Jag håller med om att de flesta som vill kan får jobb men så finns det en liten del som vill men inte kan och en del som inte vill men kan. Ska vi däremot diskutera frihet så är det inte så enkelt. Både den som säljer sina arbetsinsatser och den som köper dem ska ha förhandlingsutrymme om nu vi ska kalla det frihet.
    Att sänka bidrag och minska antalet högskoleutbildade ökar naturligt vis incitamentet att arbeta till vilket pris som helst...
    Man kan få barn att arbeta om de inte får några bidrag från de vuxna. Så ja, din logik är lika glasklar som min.  

    Den glada visan om mer i plånboken med mindre skatt faller lika platt som ständigt ökande löner. Markanden bryr sig inte om ifall pengarna är skattade eller ej, har de mer pengar höjer vi priset på vår grej!


    Endasat guppen kan garnatera indivdens frihet eftersom flera indivder vill ha frihet så är de en grupp. Man har som fri individ rätt att ta så det räcker laget runt men tar man mer så har man efter sig en hel bunt! Så man får springa fort om man satsar på et liberalt kort!


    Den lilla grupp som vill men inte kan är försvinnande liten och den har vi såklart råd att bidragsfinansiera utan problem. Sen har vi betydligt större grupperingar som kan men inte vill eller rent av lever gott på kriminell verksamhet.

    För att uppnå frihetsgraden jag efterlyser är det otroligt viktigt med ett bra småföretagarklimat. Då kan man säga tack och hej till arbetsgivaren och starta eget.

    Att minska högskoleplatser är inget jag förespråkar. Tvärtom. Men då inom sådant som har nån slags utsikter att ge jobb.

    Vi behöver verkligen inte sätta barn i arbete så länge vi har så pass många vuxna som inte gör det.

    Tycker inte det stämmer så bra att priserna går upp om skatten går ner. Se på Danmark. Högre skatter OCH högre priser. Nä, det funkar nog bara i icke konkurrensutsatta branscher att höja priserna. Men visst, i de fall man höjer priserna kan ju de anställde kräva högre löner och då står de återigen på plus.
  • Mr PacMan II
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 21:45:05 följande:
    Därför att jag raderade mitt konto i ren frustration, och då var tvunget att skapa ett nytt och då blir det tydligare såhär.

    Varför har jag en känsla av att du och Pac Man, är samma person - ni skriver likadant, och har en gemensam retorik. Jag diskuterar inte med nättroll i övrigt så min diskussion med dig/pac man är över.
    Tror vi vet vad du menar nu...

    Du har ingen rätt att kalla någon för troll, ledsen att jag utklassade dig i debatten utan att ens anstränga mig.
  • Mr PacMan II
    Missermajser skrev 2019-05-25 22:01:50 följande:

    Håller med om att det behövs ett bra småföretagarklimat men för att skapa det behöver man skapa en så pass reglerad marknad inom landet att inte de stora jättarna skapar monopol. Idag finns det internatinella krafter som styr priser på den svenska marknaden även för relativt stora bolag. Även om de endast nyttjar svenska producenter.


    Exemplet med barn hyandlade bara om att det måste finnas en maktbalans mellan de som söker arbete och de som efterfrågar. Kan de arbetslösa inte försörja sig så har de inte något förhandlingsutrymme alls gentemot en arbetsgivare. 
    Vi som arbetar blir rikare idag och det påverkar livssituationen för de som söker jobb.

    Jag menade att om sänkta skatter eller höjda löner gör att folk har mer i plånboken så ökar eftrerfrågan på varor och tjänster. Du vet vad som händer då! Sen finns naturligtvis saker som kan göra att "mer i plånboken" äts upp av en olika skäl. 


    Det är en självklarhet att de arbetslösa ska ha någon form av garanterad försörjning, bl.a för att garantera ett drägligt lönegolv. Dock kan man tänka sig att arbetslösa då och då får lösa någon slags uppgift. Dels för självkänslans skull, dels för att det inte skall bli för bekvämt, dels för att man inte skall gå ner sig totalt i sin arbetslöshet.

    Ja, de stora jättarnas monopol är ett växande problem, men annars ser jag mest regleringar som ett hinder.

    Det är inte säkert att efterfrågan på varor och tjänster ökar. Många kommer satsa de extra pengarna på börsen, spel eller amortera sina lån. Ökad efterfrågan på en tjänst kan leda till minskad efterfrågan på en annan. Såsom t.ex Spotify dödat skivförsäljningen. Får folk råd med elcykel så köper de mindre bensin o.s.v. o.s.v Får man råd att äta ute oftare så sjunker efterfrågan på livsmedel i butik.
  • Mr PacMan II
    Anonym (norrlänning) skrev 2019-05-26 00:41:08 följande:

    Det kommer snart inte spela någon roll eftersom alla jobb går att automatisera. Nu är det mycket som görs av höginkomsttagare som automatiseras. Det kommer tillslut bli att man beskattar företag och robotar och sen betalar ut medborgarlön. Då har vi uppnått total frihet.


    Det tar oerhört lång tid innan AI slår igenom på den nivån. Men du har helt rätt i att vissa högavlönade jobb är väldigt enkla och automatiserbara.
  • Mr PacMan II
    Anonym (Anne Onym) skrev 2019-05-26 21:48:15 följande:

    Jag har bra utbildning och röstar rött. Jag vet hur lätt det är att råka ut för sjukdom och liknande, och då vill jag ha ett bra statligt skyddsnät. Inte bara för min egen skull, utan för andras också. Jag vill att alla ska kunna ha ett drägligt liv oavsett sjukdom och andra problem. Jag tjänar bra och har inga problem med att klara mig på det jag får efter skatt. Då känns de självklart för mig att dela med mig om det kan göra att andra får ett värdigt liv.


    Efter 100 år av i stort sett rött styre ser vi resultatet. En dysfunktionell välfärd. En A-kassa som är omöjlig att leva på o.s.v.

    Du får inte det du efterfrågar.

    Föreslår att du går in till din arbetsgivare och begär lönesänkning. Om du är så nöjd borde din arbetsgivare kunna anställa en till istället för att överavlöna dig.
  • Mr PacMan II
    Anonym (Ae) skrev 2019-05-27 09:30:29 följande:
    Utan rött styre och arbetarrörelsen hade vi inte ens haft en a-kassa eller någon annan välfärd heller. Eller allmän rösträtt för den delen...
    Motiverar du en röd röst med vad som hände för 100 år sedan?
  • Mr PacMan II

    "Du måste ju vara iq-befriad på riktigt om du inte tror att jag skulle tjäna ekonomiskt på löneförhöjningar, även om skatten ökar precis som den borde göra."

    En vanlig missuppfattning bland vissa kategorier. Ska man ha en högre lön måste man tillföra ett högre värde till arbetsgivaren. Det kräver något alldeles extra i form av arbetsinsats.

    Om målet är mer pengar i plånboken finns det mycket mycket enklare sätt. Renovera din bostad, sälj den, köp en ny i risigt skick, renovera den. För detta arbete betalar man 22% i skatt istället för 60 + arb.avgift. Dessutom är själva lönen betydligt högre.

  • Mr PacMan II
    Liberté skrev 2019-05-27 18:57:08 följande:
    Det är S kärnväljare. Bidragstagare, gamlingar och de som röstar av tradition.

    Intressant nu med EU valet där S rasat till botten bland yngre (18-30).
    Ja, S har inte mycket till framtid.
  • Mr PacMan II
    Missermajser skrev 2019-05-27 19:27:59 följande:

    Jag träffar enormt mycket bidragstagare. De flesta av dessa brukar mestadels uttrycka stöd för SD. 


    Jag vet inte om de hoppas SD ska förbättra deras bidragsvilkor eller om de tänker sig att minskad invandring ska lösa deras situation på något sätt.
    Jag tror inte att precis SD tänkt sig att minska konkurrensen om jobb och utbildningar. 

    S kärnväljare är ju en rätt stor grupp så dom kommer nog från flera kategorier.


    SD har många väljare och de kommer från alla möjliga grupper. Många S-väljare som tappat tron har gått över till SD.

    De har nog en förvirrad syn att invandrarna tar deras jobb.

    Jag tror inte bidragstagare är nån vidare källa till kunskap.
  • Mr PacMan II

    Det finns något "fint" i att rösta rött i vissa välbärgade kretsar. Tror det beror på att när man har mer än man behöver, ja t.o.m mer än man har fantasi att spendera...då infinner sig godhetsknarkandet.

    Det handlar om brist på engagemang. Brist på idéer. Istället för att göra något som på riktigt skulle kunna bidra till ett bättre samhälle så verkar man för en röd regering som i sin tur minskar engagerade människors möjligheter att t.ex skapa jobb.

    Om man är högutbildad och framgångsrik, vad behöver man mer för att förbättra världen? Jo, pengar. Då verkar det ju vara hål i huvudet att betala in dessa slantar till sosseriets extremt ineffektiva makineri.

    Istället bör skatten vara lägre. De driftiga kan skapa företag som förbättrar något. Finns hur mycket som helst. Känner flera som belånat sina egna radhus för att starta egna firmor, med olika utfall.

    Det är så j-a sossigt att sitta på arslet och be om att få betala mer skatt.

Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?