Inlägg från: Anonym (Beror ju på) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beror ju på)

    Bestämmer pappan över barnet redan nu?

    Anonym (Arg) skrev 2019-05-21 20:35:05 följande:

    Mätt ja, men ska jag inte få styra själv VAD jag vill äta? Jag är jättesugen på chips och ostbågar med dipp... Och läsk till det, men han vägrar.


    Är det en liten skål med chips och en burk läsk nån kväll då och då så borde han inte lägga sig i. Är det en helt påse chips och 1,5 liter läsk var och varannan kväll så tycker jag nog han har rätt att säga ifrån och hjälpa dig bli mer hälsosam. Både för din och ert barns skull.
  • Anonym (Beror ju på)
    Anonym (M) skrev 2019-05-22 12:15:21 följande:

    Hon är ju gravid och då får man cravings. Min man åkte mitt i natten för att handla godis/glass/läsk till mig.

    Under Min första graviditet så var jag konstant sugen på godis/glass/läsk. Och jag dricker aldrig läsk. Men det var det jag levde på. Innan graviditeten så vägde jag 50 kg och jag gick upp 25 kg. Nu efter 3 barn väger jag 53 kg. Sist jag åt pizza och drack läsk var 1 jan och sist jag åt hamburgare med pommes var 8 mars. Klart man ska kunna vara onyttig 9 mån av sitt liv.


    Inom rimliga gränser ja. Kroppen behöver fortfarande få i sig bra näring för att mamma och barn ska må bra. Äter man bra i övrigt är det så klart ingen fara att unna sig att ge efter för sina cravings. Men om jag hade börjat leva på enbart chips och läsk under en graviditet hade jag förväntat mig att min man sagt stopp på samma sätt som jag förväntat mig att han inte skulle acceptera om jag rökte eller drack vin som gravid.
  • Anonym (Beror ju på)
    Anonym (M) skrev 2019-05-22 15:04:28 följande:

    Fast det är en dålig jämförelse då både rökning och alkohol kan ge permanenta skador på barnet.

    Som sagt med äldsta så levde JG på godis läsk etc och han äter inget godis el dricker läsk o h han är 10 år idag.


    Så klart, i och med att det inte påverkade ditt barn att du bara åt skräp under graviditeten så gäller det så klart för alla. Det här med kostråd är ju bara trams.
  • Anonym (Beror ju på)
    Anonym (M) skrev 2019-05-22 20:07:00 följande:

    Så du menar att om man äter skräp under graviditeten o sen får barnen vällagad mat från grunden i 10 år så är det större risk att barnet börjar äta skräpmat. Jag tror mer på att de första årens matintag påverkar barnen. Mina barn har fått vällagad ekologisk mat från grunden och jag tror att det är det som har påverkat de.


    Nej det menar jag inte alls. Jag har inte skrivit något om ökad risk för att gilla skräpmat eller inte. Däremot menar jag att en bra kost och lagom med motion är viktigt för att fostret ska utvecklas väl och för att minska risk för diverse graviditetskomplikationer (diabetes t.ex). Och jag menar att pappan har all rätt att säga nej och inte underlätta mycket dåliga vanor om mamman utvecklar sådana. Med mycket menar jag verkligen mycket och inte nån extra glass eller lite chips utan på en nivå som är uppenbart osund.

    Dessutom menar jag att ditt sätt att argumentera (det hände inte mig så därför är det ingen fara) är fullständigt värdelöst.
Svar på tråden Bestämmer pappan över barnet redan nu?