• Anonym (Mia)

    Hur bli av med socialsekreterare?

    Anonym (Bort) skrev 2019-05-28 21:31:32 följande:
    Ja, varför ska sjuka och handikappade få stöd av samhället?

    Mina vänner och anhöriga undrar varför i helvete de betalar så jävla mycket skatt, när ingen hjälp finns att få för de som behöver...
    Givetvis ska sjuka och handikappade få hjälp och stöd av samhället. Men, jag tycker faktiskt att man bör få hjälp av vänner och anhöriga också.

    Samhället är alla människor och alla vill ha pengar, samhället blöder pengar, det är nedskärningar överallt, vård, skola...

    I ditt fall, finns det verkligen ingen vän eller anhörig som kan hjälpa dig att flytta dina saker och eventuellt samla ihop lite saker du behöver? Saker de har dubbelt av, saker de ändå tänkt slänga, sälja eller skänka...

    Jag menar, jag är fullt frisk men har också problem att tex storhandla och flytta saker (ingen bil och inget körkort) men jag ber ju anhöriga och vänner om hjälp då och brukar få den.

    "Alla" friska ber vänner och familj om hjälp då och då, så varför kan inte du?
  • Anonym (Mia)
    Anonym (Bort) skrev 2019-06-02 23:15:20 följande:
    Det är ju en väldig skillnad på att behöva hjälp någon gång ibland och att vara handikappad och behöva hjälp dagligen.

    Det normala vänner emellan är att ge och ta av hjälp, men att man i huvudsak är självständig.

    Att vara handikappad innebär på alla vis att man inte har normala behov av hjälp, så du är ute och cyklar med din jämförelse.

    Jag bor heller inte där jag har vänner och anhöriga.

    Det är klart folk ledsnar om de både ska betala hög skatt och kompensera för brister i det skatten egentligen ska bekosta.
    Var tar pengarna vägen, om folk som faktiskt behöver hjälp inte får den?
    För det är ju knappast så att vi är många fler handikappade i förhållande till befolkningsmängden idag än för 10, 20 eller 30 år sedan...
    Nu sa jag ju visserligen att du borde få hjälp av BÅDE samhället och vänner/släkt.

    Du pratade om ett överklagande för att få hjälp att flytta några saker från en vän hem till dig, en engångshändelse, det är det jag reagerade på. Självklart ska du få hjälp av samhället för att klara det vardagliga livet.

    men extra saker, som att flytta saker, får du precis som en frisk människa får göra, be vänner om hjälp med.

    Vart pengarna går behöver vi inte spekulera i, men det man kan konstatera är att många kommuner går på knäna - de har liksom inte råd att betala för att du ska flytta grejer.
  • Anonym (Mia)
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2019-06-08 09:03:49 följande:
    Vaddå alla friska? Hur kan man ens utgå från att alla har familj och vänner att få hjälp av? Även om man har vänner är det inte säkert att de kan eller vill ställa upp. Vissa är ensamma och är i stort behov av samhällets resurser!
    Nu har ju ts skrivit att hon HAR vänner och anhöriga. Mitt svar är till ts, inte ensamma sjuka helt utan vänner.
    Det är ju faktiskt bättre att DE får MER hjälp, än att ts ska få en massa extra hela tiden när hon har andra som kan hjälpa henne.

    Det gäller att fördela resurserna. Det finns inte oändligt med pengar även om vi i Sverige gärna vill tro det. Men många kommuner är i STOR kris och det går likosm inte att begära pengar för allt man vill.
    Ts vill ha pengar för att flytta kartonger som står hemma hos hennes vän, inte för mycket begärt att vännen då hjälper henne flytta dem, eller hur? Så gör ju alla andra.
    Så kan den som inte har vänner/anhöriga få den hjälpen av samhället istället.
Svar på tråden Hur bli av med socialsekreterare?