Inlägg från: Alexi |Visa alla inlägg
  • Alexi

    Föräldrar som inte bryr sig om sina barns aktiviteter

    Ja det är en konstant undran hos oss som är engagerade. Föräldrar som inte ens ids svara på om barnet kommer eller inte. Föräldrar som inte förstår jobbet andra lägger ner.

  • Alexi
    FamiljeLisa skrev 2019-06-09 11:16:13 följande:

    Svarar om de kommer vart då? Det är väl föräldrarna själva som anmäler sina barn till de aktiviteter som de tycker passar för barnen och inte svarar man väl på alla reklamutskick om judo, fotboll, konståkning osv?


    Svarar på om de kommer på olika aktiviteter inom den sport eller aktivitet barnet går på. Barnet är kallat till tex match - då måste man veta om hen kommer. Ledarna får lägga massor med jobb på att påminna och sen fixa ersättare osv.

    Eller folk som inte sköter de uppgifter som ingår i att hålla med en sport, tex cafetjänst.
  • Alexi
    Elin P skrev 2019-06-09 17:15:46 följande:

    Kan nog vara olika skäl. För tillfället går inte våra barn på aktiviteter men vi skulle ha svårt att engagera oss mycket eftersom vi har jobb att sköta där det också ingår skift på kväll och helg. Vi har dessutom flera barn varav en liten som behöver göra kväll kl 19,en vuxen måste då vara hemma med honom. Vi undviker sådant som att vara klassföräldrar, delta i brännbollskväll på skolan etc. Just för att inte orken och tiden räcker. En del gör sånt fast de inte orkar och det kan ju leda till väldig stress. Vet tom folk som bränt ut sig av det skälet. Och jag vägrar detta, för vår familj är det viktigare med bra mående än hur andra tycker när vi struntar i att delta.


    Det viktiga är ju då att barnen inte börjar på den typen av aktiviteter som innebär föräldrarengagemang. För spelar man tex fotboll så krävs kanske cafejobb och lottförsäljning. Och det är inte ok att välja bort de delar man inte har lust med. Fast en del tror det.
  • Alexi
    Fröken Maria skrev 2019-06-09 18:36:00 följande:
    Det beror ju helt på vad man har för dialog med klubben. Där mina barn spelar fotboll är det viktigt att försöka lösa det så att alla som vill spela har möjlighet. Många familjer där föräldrarna bor tillsammans inser att det finns sånna som jag, som sällan kan hjälpa till. Det är så livet ser ut. Någon tjänar mycket pengar å skattat mycket andra är sjuka, har många barn å jobbar inte. De tar mest från samhällets gemensamma kassa. Dessutom är det så på landet där vi bor att det inte finns så många barn. Om inte mina grabbar är med (några till som ör i samma situation) så ksn ingen spela för då blir det inget lag. Alltså gör några mer andra lite mindre eller värsta möjliga inget lag, inga matcher eller träningar inget glr föräldrarna att hjälpa till med... vad är bäst? !
    Fast jag har sällan upplevt att de som inte bidrar eller svarar eller visar något engagemang faktiskt säger det. De uteblir ju bara. De hör inte av sig och säger, vi kan inte lösa detta med skjutsning, betalning eller cafebemanning - kan ni hjälpa oss. Hade de gjort det hade det skapat mycket mindre irritation, jag lovar.
  • Alexi
    LaFontaine skrev 2019-06-09 21:26:13 följande:
    Det är ju inte alltid en livssituation är konstant heller. Saker kan hända i livet.

    Jag hoppas innerligt att mitt barn inte faller för en lagsport. I dagsläget har jag mycket begränsade möjligheter till ideellt arbete (men kan utan problem betala för mig) och den attityd som många uppvisar, däribland du, vill jag verkligen inte att min dotter ska vistas i.
    Men bosätt dig då i någon rik kommun så kan du nog betala dig fri och slippa jobba. Men i många kommuner så har man tanken att hålla nere avgifterna för att det inte bara är rika barn som ska kunna spela tex fotboll.
  • Alexi
    Litorina skrev 2019-06-09 22:10:58 följande:
    I vårt barns förening kan man välja att jobba åt föreningen (städning 2 ggr/år) eller att betala 1000 kr extra. Bra upplägg, tycker jag.
    Vi har pratat om det hemma och vi kommer inte att uppmuntra barnen att börja med någon lagsport (trots att sambon lagsportade som barn). Har hört och läst om vad föreningarna numera kräver av både barn och föräldrar och det känns inte rimligt, och då tänker jag faktiskt främst på bara träning och matcher, inte städ, café, lotter, sälja strumpor mm.
    Vi känner förstås ibland att det är rätt intensivt med två barn som spelar fotboll. Men oj vad man får tillbaka av att hålla på med en lagidrott. Den gemenskap man har i laget, vänner, upplevelser. Och vi vuxna lär känna andra vuxna i närområdet och får dela glädjen i idrotten med laget. Värt varenda minut vi lägger ner (och då är jag lagledare och lägger ner betydligt mer tid än genomsnittsföräldern)
  • Alexi
    LaFontaine skrev 2019-06-09 22:50:59 följande:
    Saken är att jag inte kan jobba särskilt mycket på min fritid. Min kropp sätter stopp för det. Din attityd är otroligt sorglig. Uppfostrar du dina barn på samma vis?
    Fast avsett anledning så är det oerhört fräckt att bara låta bli att svara, låta bli att komma osv och förutsätta att andra gör jobbet åt en.
    Jag säger inte att du gör så men det är den typen av beteende den här tråden handlar om. Är barnen med i föreningslivet krävs oftast engagemang av föräldrar och drar man inte sitt strå till stacken så måste någon annan göra dubbelt.
  • Alexi
    Fins Mamma skrev 2019-06-09 22:51:14 följande:
    I vår förening har vi två tjejer som man kan "köpa sig fri med" dvs 100kr i timmen om du inte vill eller har möjlighet att stå i kiosken.
    Tyvärr är det massor som struntar i att dyka upp. Jag är alltid fär trots att jag ubder 12 år var ensamstående och jobbat arslet av mig. De som inte dyker upp är flertalet båda föräldrarna arbetslösa så de "går bara hemma". Visst har jag förståelse för de som verkligen inte kan men de är få. Vi är billigast i kommunen i medlemsavgift och vi förklarar varför kiosk och annat arbete behövs men det går inte onm supertråkigt
    Alltså vad smart, är de två tjejerna några som också är med i klubben?
  • Alexi
    brallison skrev 2019-06-10 14:03:23 följande:
    Håller med mycket, men helt ärligt förstår inte varför cafetjänst och liknande grejer (som att sälja salami för att samla pengar till en lagresa) ska ingå i sporten. Jag hellre betalar för det än deltar, men sån möjlighet inte finns verkar det som.
    Det är väl att klubben vill ha ett cafe - för att sälja kaffe till frusna föräldrar en lördagsmorgon kl 09 eller lunch till hungriga spelare kl 13. Och ett sånt cafe går ju inte att driva som ett vinstdrivande. Då måste ju några sälja där.

    Salamin för lagresa - det är ju ett val laget gör om man vill åka på längre cuper osv.
  • Alexi
    nytt eller gammalt skrev 2019-06-26 18:41:24 följande:
    Man gör det inte för att det är kul och givande att snacka med andra föräldrar, utan för att det är en viktig del av barnens liv och de blir glada när föräldrarna engagerar sig och deltar i deras intressen. Det är också så att barnen med aktiva föräldrar får bättre bemötande av tränarna, får mer speltid etc.

    Gjorde själv detta felet när min som var liten! Vi var med på varannan träning men engagerade oss inte så mycket mer. Han var med i slalomklubben och blev efter ett tag liksom bortglömd av tränarna. De sa alltid att han nog skulle vara i en annan grupp, de kände inte igen honom, lärde sig inte hans namn, när han kom bort från gruppen märkte de inte det, nör han ramlade fick han klara sig själv, när han åkte fick han minimal feedback...Han fick sluta direkt såklart. Han blev ju ledsen. Men jag förstod inte varför det blev såhär förrän flera år efteråt när jag pratade med en tränare i en annan idrott. Det är helt enkelt så att man lyfter de barnen vara föräldrar engagerar sig. Och negligerar de som är på träningar etc utan föräldrar. Jag kan tänka mig att kulturen är olika hård i olika klubbar, men det är bra att veta om att det kan vara såhär.
    Intressant resonemang. Har aldrig funderat så tidigare. Jag vet att det finns en tjej i dotterns lag, hon är jättedålig på sporten och hennes föräldrar syns väldigt sällan där. Hon är en glad tjej med hög träningsnärvaro men det känns lite som att tränarna knappt kommer ihåg att hon är med i laget ibland. Vilket jag tänkt beror på att hon faktiskt är så urusel på själva sporten. Men det kanske hade gjort skillnad med engagerade föräldrar?
  • Alexi
    Sandraberg skrev 2019-06-27 08:49:31 följande:
    Varför måste/behöver man ha cuper och turneringar?
    För att det är väldigt roligt och utvecklande, När mina barn var yngre var det en av sommarens höjdpunkter att få åka iväg på cup med fotbollslaget och sova på golvet i en klassrum på en skola. En cup är så mycket mer än bara själva idrotten. Man gör saker tillsammans med sitt lag.

    Varför betalar inte klubben för vissa saker?
    Hos oss har man fått ett par enklare målvaktshandskar av klubben men vill man ha andra så får man köra det själv. Klubben sköter som samordnar allt runt omkring sporten. Hur menar du att det ska fungera med lag om man inte tillhör en klubb.

    - Varför är folk så snålla?

    Tror inte folk är snåla, en ganska normal avgift för fotboll för barn som är 10år
    Medlems avgift: 300kr
    Träningsavgift 900kr
    Totalt 1200kr / år. Har man mer än ett barn i föreningen som blir det ganska mycket pengar.
    I vår klubb kostar det typ 1800 kr per år i avgift. Sen köper man kläder som tillhör grundutrustningen, typ overall och träningsställ, 1300 kr. Sen tillkommer kanske kostnad för benskydd, ryggsäck, målvaktshandskar osv.
  • Alexi
    brallison skrev 2019-06-27 10:16:43 följande:
    Tack för svaren!
    En fråga till - vad är syfte med en klubb (förutom att föreringen måste tillhöra nån av dem)? Vad gör den?
    En klubb och en förening är väl samma sak?

    Men man måste tillhöra en klubb/förening för att delta i matchspel, få statligt stöd osv.
Svar på tråden Föräldrar som inte bryr sig om sina barns aktiviteter