Inlägg från: Astriidlind |Visa alla inlägg
  • Astriidlind

    Gör så ont vid amning!

    Ja som rubriken lyder. Idag är lillkillen 5 veckor gammal. I ca 2 1/2 vecka försökte jag amma men det gjorde så j*vla ont. Jag fick sår och smärtan gick inte över.

    Jag har sedan använt amningsnapp och försöker nu amma utan nappen men det gör fortfarande ont. Frågade min BVC om hon kunde avgöra om jag gjorde något fel vid amning men hon tyckte det såg jättebra ut. Nu har jag märkt att lillkillen gillar att dra i bröstet så att han bara får tag i vårtan men då stoppar jag in fingret och så får vi börja om. En vana han har är att harkla dig o medan han gör det så drar han i bröstvårtan fram och tillbaka och det gör jätteont. Jag försöker släppa taget och börja om men då gråter han och söker efter bröstvårtan och gör sedan samma sak. Jag vill verkligen amma och gärna utan amningsnapp men det är så frustrerande när det inte funkar! Jag har läst på om alla tips och tekniker men vet inte vad jag eller han gör fel. När han väl har ett bra tag så gör det ändå ont. Kan det vara att han suger för hårt??

    Jag vill njuta av amningen men blir mest irriterad o lider igenom det och väntar bara på att han skall bli klar vilket jag inte vill känna!!

    Så min fråga är mest vad kan jag göra för att det skall bli bättre??

  • Svar på tråden Gör så ont vid amning!
  • Astriidlind

    Jag ringde Amningshjälpen idag. Hoppas de kan hjälpa mig. Jag tycker det är så bökigt med amningsnapp då den inte sitter som ett vakum ibland . En gång så fick sonen ena flärpen under näsan med. Sen att man måste rengöra dom hela tiden speciellt under natten när man var så trött sen tycker jag även synd då man ser hur han kämpar med nappen.

  • Astriidlind

    Jag var på Amningshjälpen och fick till mig att varken jag eller bäbis gör något fel och att det såg bra ut. Kul att höra men frustrerande då det faktiskt gör ont. Efter att jag varit där så bestämde jag mig för att göra såhär istället. Ammar utan amningsnapp på dagarna men använder napp på nätterna hittills för att inte bröstvårtorna ska ta skada det har förvånansvärt funkat bra. Jag har även hur tröttsamt det än är så bryter jag varje gång han får dåligt grepp och börjar om. Harklar han sig så ser jag till att han tex får rapa el lugna ner sig innan vi börjar om. Jag börjar njuta mer och mer utav amningen och känns som att bäbis har lärt sig att han skall gapa större.

Svar på tråden Gör så ont vid amning!