Inlägg från: geeko |Visa alla inlägg
  • geeko

    Gör så ont vid amning!

    Grattis till bebis! Har själv en snart 5-veckors bebis (tredje barnet). Instämmer med att kontakta amningshjälpen såklart, men kan skriva vad som funkat för mig, medveten om att det är olika för alla.

    Jag har ammat alla tre barn, men alltid tagit tid innan det gått bra och smärtsamt. Har dock funkat relativt problemfritt efter ca en månad.

    Har använt amningsnapp men tycker som du att det är bökigt med rengöring å förberedelse innan osv, men har funkat väldigt bra under övergångsfasen.

    Denna tredje gång har konstigt nog varit jobbigast, fick nästan sår på ena bröstvårtan och har använt amningsnapp. När det gjort som ondast så har jag använt under hela amningen men sedan successivt tagit bort den när bebis kommit igång att äta då det är mindre smärtsamt efter att mjölkutdrivningen kommit igång. Har dock alltid haft mest problem kring andra veckan när brösten varit mycket spända.

    Det som också varit viktigt för mig är att se till så bebisen inte bara suger på bröstvårtan utan försöka se till att den får ett stort suggrepp. Detta har också gjort att det gjort mindre ont.

    Sen fick jag tips om att använda inlägg mellan amningarna som används inom sjukvård för bra sårläkning bl a men man har gjort speciella för amning. Dom heter nursicare å finns å beställa på apotea.se. Jag fick gratisprov på bb och behövde inte köpa, dom är rätt dyra men jag upplevde att det var bra.

    För mig har det alltid gått över tids nog, och det har varit värt å kämpa. Hoppas det går bra för dig och att Amningshjälpen kan ge tips.

Svar på tråden Gör så ont vid amning!