Inlägg från: Överste Senap |Visa alla inlägg
  • Överste Senap

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Swaziland skrev 2019-06-11 13:20:39 följande:

    Jag har inga problem med judar. Jag har problem med Israel. Om vi jämför med svarta, homosexuella eller diverse handikappade så har dessa människorna aldrig gjort något fel som grupp men ändå gnäller de inte så mycket i proportion som judar gör. Hatar staten Israel. Har inte med judar att göra.


    Så faktumet att judar i Malmö inte vågar bära davidsstjärnan av rädsla för att bli misshandlade är obefogad oro?
  • Överste Senap
    Crash Man skrev 2019-06-11 19:55:08 följande:

    Vänstern har under årtionden varit de som "stått upp" för förtryckta grupper. De är de som kämpat för kvinnors rättigheter, svartas rättigheter och homosexuellas rättigheter. Den gruppen som nu anses vara förtryckt är muslimer. Det som vänstern missat i sin analys är dock att muslimer inte bara är en förtryckt grupp de är även en förtryckande grupp. Jag är fullt medveten om att Israel har gjort saker som Carl Bildt kallade "mindre bra".

    Tänk på att vänstermänniskor agerar till större del emotionellt medan höermänniskor agerar rationellt. Vänstermänniskor ser bara det förtryck som palestinierna blir utsatta för, men aldrig de förtryck palestinerna utsätter andra för i Palestina kastar man homosexuella från hustak, kvinnors rättigheter är kraftigt marginaliserade, det finns en utbredd hederskultur och barnäktenskap förekommer.

    Detta är en kultur som vänstermänniskor borde gå strikt emot, men deras känslor blockerar deras logik.

    Israel har som nämnt gjort hemska saker, men om någon satte en pistol mot mitt huvud och sagt: Välj en stat så hade jag valt Israel alla dagar i veckan. Det är extremt svårt att försvara Palestina.


    Håller med! Väljer Israel före Palestina alla dagar i veckan. Det är bara terroristsympatisörer som stöder Hamas.
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?