Inlägg från: Animerad |Visa alla inlägg
  • Animerad

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    [quote=79772301][quote-nick]Padirac skrev 2019-07-20 15:49:23 följande:[/quote-nick]Det är väldigt olika historisk kontext som bilderna föreställer.

    På den första bilden handlar det om att de som vill bojkotta judisk affärsverksamhet tror att det finns en judisk världskonspiration för att ta över världen genom kapitalism och kommunism och att judar inte har rätten att finnasm existera, att de är lägre stående och mindre värda människor.

    På den andra bilden handlar det om att de som vill bojkotta judiska staten tror att det finns en Israelisk illegal ockupation av land där den tidigare befolkningens möjligheter till självbestämmande, försörjning och frihet att röra sig i sitt eget land kraftigt begränsas av Israels statsmakt och att land helt enkelt stjäls från befolkningen för att Israeliska företag ska få utnyttja landområden sin affärsverksamhet.

    Bilden föreställer alltså två motstående protester och uppmaningar till bojkott. I den första är judisk befolkning utsatta, i den andra är det Israel som utsätter andra.

    Genom bilden och spridning av bilden görs två grova övertramp.  Dels likställs Israels land-ockupation med nazisternas folkmord av miljoner människor. Det är ett djupt överslätande av Nazisternas brott mot den judiska befolkningen. Dels likställs de som försvarar ett ockuperat lands folk rättigheter med nazister. Det är helt sjukt att dra nazistkortet i detta fall, hur kan man implikera att det är nazistiskt att försvara ett utsatt folk var försörjning och land tas från dem? 

    [/quote

    Klarsynt!

  • Animerad
    Animerad skrev 2019-07-21 12:45:56 följande:

    Här kan man läsa om 800 israeliska soldaters vittnesmål kring de ständigt pågående övergreppen. Vem vill rättfärdiga dessa brott mot mänskliga rättigheter?

    www.breakingthesilence.org.il/


    Intressant att du inte vågar bemöta vittnesmål från israeliska soldater. Lite för jobbigt?
  • Animerad
    RebeckaZ70 skrev 2019-07-30 10:43:55 följande:

    Varför skulle jag bemöta anonyma vittnesmål som inte går att kontrollera?


    Du förnekar 800 israeliska medborgares vittnesmål om övergrepp. Frågan är om det inte borde klassas som antesemitism.
  • Animerad
    RebeckaZ70 skrev 2019-07-30 10:59:30 följande:

    Adjö med dig.


    Talande.Den partiska artikeln du länkar till konkluderar att eftersom inga vittnesmål om avrättningar eller faktiska dödsfall som är lika allvarliga som Hamas attacker så behöver soldaternas vittnesmål inte tas på allvar.

    Man angriper teknikaliteter kring vapentyper och benämningar på truppslag som exempel på att det inte skulle vara skrivet av riktiga soldater.

    Återigen, frågan kvarstår. Varför inte bemöta israeliska medborgares vittnesmål om övergrepp?
  • Animerad
    RebeckaZ70 skrev 2019-07-30 11:20:40 följande:

    Ser ingen anledning att bemöta en provokatör.

    Sista kommentaren du får av mig.

    Over and out.


    Ditt svar talar för sig själv och din egentliga agenda känns grumlig.

    Jag hörde Anne Ramberg sommarprata och hennes ord skavde. Hon har ju rätt, vi kan inte låta demokratin sättas ur spel av erkända stater hursomhelst.

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319481
  • Animerad
    FDFMGA skrev 2019-07-31 12:12:13 följande:

    Fast det var ju ett enstaka uttalande som bedömdes som antiisraeliskt av SWC - vilket jag kan förstå att man kan anse.

    Men om man kallar uttalandet antisemitiskt så gör man ju just detsamma som man anser att vissa antisemiter gör - medvetet blandar ihop en stat med ett folk.

    Jag tycker att rasism och antisemitism är alldeles för obehagliga företeelser för att man ska riskera att devalvera begreppens innebörd av propagandaskäl.


    Mycket bra formulerat!
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?