Inlägg från: Anonym (Pk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pk)

    Små barn på restaurang + alkohol

    Nej jag tror inte du är en dålig mamma men klart man får räkna med lite kontrollerande åsikter från omgivningen, jag kan förstå att nån reagerar på alkoholen och den sena tiden, men en onsdagskväll brukar vara ganska lugn, vet inte vilka typer av restauranger du var på, det finns mer eller mindre olämpliga restauranger för barn. Jag kan tycka att man kan få slappna av lite som mamma också och ett glas vin, gott sällskap, någon som ser efter barmet i din närhet, en lugn promenad. Och barn i den åldern har andra sovrutiner så den sena tiden skadar inte. Det är helt okej att göra så här nån gång. Men jag kan som sagt förstå om det kan få andra att fundera men håll huvudet högt och tappa inte omdömet. (Och skriv inte "isch".)

  • Anonym (Pk)
    LaFontaine skrev 2019-06-14 06:56:50 följande:
    Här tror jag vi nått pudelns kärna, en del i alla fall.

    Jag delar min tid mellan en större stad och en mindre by. I den större stad där jag bor, brukar vi ses med barn ibland och dricka lite vin på stan. Eller så går vi ut hela familjen en helglunch och tar ett glas vin till maten. Ingen rycker att det är märkligt.

    I byn är det många som höjer på ögonbrynen. Hur kan man dricka med barnen närvarande liksom? Men där betyder dricka verkligen dricka. Det betyder att hälla i sig öl och hemkoka tills ögonen går i kors.

    I min värld låter det helt tokigt att ?planera? sitt drickande. Det låter verkligen som om man har problem och inte kan hantera alkoholen!
    Intressant tankegång. Något man ofta glömmer när man läser inlägg från anonyma människor, som vi ju alla är på ett sånt här forum, är att vi inte vet hur omständigheterna ser ut kring varje människa som skriver.
    Jag känner igen mig mycket i det du beskriver. Jag bor också i större stad och jag ser det inte som konstigt att man går ut som familj och äter och tar ett glas till maten och kanske någon extra efter maten, så länge barnen klarar av att sitta stilla. Sen är det bra.
    I större städer bor det också många människor som flyttat dit ifrån andra ställen och som inte har tillgång till samma naturliga utbud av barnvakter som man har om man bor nära sina föräldrar men man får göra det bästa av situationen. Det finns gott om lugna restauranger med mat som passar hela familjen där man kan sitta och dricka ett glas i lugn och ro som familj. Bor man i en större stad är även utbudet av alternativ för att ta sig fram utan bil generellt bättre, så vi kan ju planera in restaurangbesök utan att vara hänvisad till att ta bilen och utan att det behöver vara närmsta stökiga snabbmatshak.
  • Anonym (Pk)
    annabellelee skrev 2019-06-14 13:28:10 följande:

    Vänner hade ju klagat efteråt. Kanske några vänner/kollegor på restaurangen som tyckte att de fick ta lite för mycket ansvar för att hålla barnet sysselsatt för att hon inte skulle störa andra gäster medan mamman tog ett glas.


    Kanske. Kanske matade de barnet för att barnet verkade undernärd och skrek av hunger medan mamman vände ryggen till och fortsatte suga på sin vinflaska (för kanske var det inte ett "glas" hon drack, hon kanske gick på hela flaskan, kanske var det fyra flaskor hon drack). Kanske handlade det inte om att de andra lekte med barnet, kanske fick de trösta ett negligerat barn. Kanske, kanske, kanske.
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-14 16:40:39 följande:

    Dricker man 4 glas vin så blir man i varje fall påverkad. Det blir i alla fall jag.

    Så jag skulle inte ta hand om ett så litet barn om jag druckit flera glas vin.

    Ska man ha barnet med sig så kan man väl dricka coca cola då.


    Ja, det där med enheter kan ju variera från en dag till en annan. Med god mat, en promenad, en god vän, så är kanske, kanske, kanske 4 glas inte så farligt. Men vem höll räkningen egentligen.?
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-15 12:04:24 följande:

    Ja,det är just det. Vem höll räkningen?

    Har man druckit ett par glas vin så är det lätt att det blir mer.

    Därför tycker jag inte att det känns helt genomtänkt att sätta sig och dricka vin när man har ett så litet barn med sig.


    Uppenbarligen höll ts räkningen. Men vem mer? Hon var ju på olika restauranger, vem har steäckt sig så långt att räkna hennes intag. En sån som du som tycker att två glas är okej borde ju inte ens ha kunnat hålla koll på hur många glas hon inmundigat totalt. Det känns som någon snokat onormalt mycket.

    Sen, om du har svårt att räkna antal glas efter dina första två glas, så är ju det ett problem som du har, inte ett problem som är allmängiltigt för alla andra. Glöm inte det innan du anklagar någon annan.
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-15 13:44:30 följande:

    Ja,det är just det jag menar. Vem höll sådan koll på vad och hur mycket TS drack?

    Jag påstår inte att alla fungerar som mig. Inte alls. Och jag dömer ingen.

    (Du kanske bord läsa alla mina inlägg innan du anklagar mig för att göra det?)

    Men jag tycker ändå man ska vara försiktig med drickandet när man har så små barn med sig.

    Men det är min åsikt.


    Måste jag verkligen läsa alla dina inlägg? Är det mitt ansvar att läsa alla dina inlägg innan jag svarar på ett av dina inlägg? Skriver du så ojämnt då får du faktiskt ansvara för det själv. Jag tar inte på mig ansvaret att läsa alla dina inlägg, inte i den här tråden och inte i andra trådar du skriver i heller, även om jag känner igen ditt nick, så vägrar jag att hålla koll på vad just du skrivit. Det är inte mitt ansvar att se till att du framstår i god dager och knappast syftet med den här tråden heller.
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-16 11:53:24 följande:

    Nej,det har jag inte heller påstått att du behöver.

    Men då ska du heller inte påstå att jag dömer andra människor.

    Om du tycker att jag gör det enbart utifrån ett av mina inlägg så får det stå för dig.

    Nu tänker jag inte diskutera detta mer med dig.


    Vad just jag tycker om dig kan ju knappast ha så stor tyngd för dig, du och jag betyder ingenting för varandra, men om du tycker att någon fått fel uppfattning om dig så är det ju bara för dig att säga det, det är väl inget konstigt med det, men du kan inte hävda att den som du anser har missuppfattat dig har ett ansvar att läsa allt du har sagt tidigare.
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-16 15:19:23 följande:

    Ja,jag tycker du har missuppfattat mig. Så nu har jag sagt det.

    Och det var därför jag bad dig läsa mina tidigare kommentarer innan du anklagar mig för att döma.

    Det är inget att haka upp sig på,tycker jag.

    Nu avslutar jag diskussionen med dig då den inte tillför tråden något.


    Det är bara det att dina tidigare inlägg inte hjälper för du anser ju att hon borde ha skaffat barnvakt.
  • Anonym (Pk)
    molly50 skrev 2019-06-16 19:57:24 följande:
    Är det fel,tycker du?
    Om du ville att dina tidigare inlägg skulle väga upp på något sätt så hjälpte de inte, nej.
Svar på tråden Små barn på restaurang + alkohol