• sextiotalist

    Kan man socanmäla främlingar med hjälp av foton?

    Anonym (Arg) skrev 2019-06-14 07:17:31 följande:

    Som rubriken lyder. Kan man anmäla en mamma man sett en gång i ett köpcenter om man fotade/filmade? Kommer det leda nånstans?


    Varför ska du anmäla?
    Om mamman slog barnet då är det brottsligt och det finns bildbevis, ja, då kan det leda till något
    Om mamman är endast olämplig i dina ögon, kanske höjt rösten, ger barnet fel mat, surfat istället för att pratat med barnet, nej.
  • sextiotalist
    Anonym (Arg) skrev 2019-06-14 07:46:58 följande:
    Mamman höll fast barnet (runt 4 år), brottade ner hen på golvet för att få på skorna som barnet inte ville ha på sig. Barnet slogs och sparkades. Till slut gav mamman upp och lät barnet gå ut i regnet utan skor.
    Låter som en vanlig frustrerad mamma, en situation som många kan hamna i. Är det för att hon försökte få på skorna eller att barnet fick gå barfota utan skor i regnet, eller att hon gav upp som du vill anmäla?
    Själv hade jag låtit barnet varit utan skor


  • sextiotalist
    Anonym (Arg) skrev 2019-06-14 13:21:03 följande:
    Det är jag som är mamman och blev anmälningshotad av en förbipasserande. Det här hände igår och har haft världens ångest sen dess. Barnet i fråga har autism och adhd och är omöjlig att nå fram till när hen är på det humöret. Hade även två barn till med som gjorde allt för att stressa mig ytterligare.

    När personen som filmade dök upp hade jag kämpat i över en halvtimme på en promenad som normalt tar fem minuter. Mitt barn är både tung och extremt stark, jag har både trasig rygg och höfter, så är bära någon som slåss och sparkas och försöker bitas om man kommer nära ansiktet går inte.
    Du kan ta det lugnt, jag förstår att det inte är lätt alla gånger, men ibland, speciellt när man är ute i det offentliga och man är trött, välja bort strider.

    Bra att du skrev som du skrev i TS, då fick du ärliga svar och som du märkte, så var det ingen som ansåg att det fanns fog för anmälan.
Svar på tråden Kan man socanmäla främlingar med hjälp av foton?