Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Säger aldrig mitt namn

    Som ni förstår är inte detta som jag frågar om nu det enda problem jag upplever i relationen till min man men eftersom han beter sig så udda på många sätt har jag så svårt at sortera. Igår sa min 16 årige son ?fan vad konstigt, jag har aldrig hört dig säga mammas namn?. Alltså det gör mig ledsen, jag vet inte hur jag ska tolka det. Hur skulle ni? Jag vet inte ens hur jag ska ta upp det för jag förstår verkligen inte vad det handlar om. Jag har tänkt på det själv men inte tänkt att andra kan reagera på det... Det är alltså så att han säger inte ens Lisa! om han vill ha min uppmärksamhet och be mig om något vilket innebär att jag många gånger inte förstår att/om han talar till mig. Inte ens om jag inte hör säger han mitt namn..,

  • Svar på tråden Säger aldrig mitt namn
  • Anonym (Ledsen)
    Bagar Bengtsson skrev 2019-06-16 21:29:32 följande:

    Vad säger han istället? Älskling, gumman, mamma eller något annat för att få din uppmärksamhet?


    Han säger ingenting... typ ?du? i såna fall... Oftast pratar bara rakt ut och ibland förstår jag inte (såklart) att det är mig han ber om något...
  • Anonym (Ledsen)
    2barnsfar 44 skrev 2019-06-16 21:07:51 följande:

    Låter väldigt ledsamt för dig! Känns som att det finns mycket som du funderar på men detta var på något sätt det som fick bägaren att rinna över. Dvs när sonen sa det du beskrev!


    Precis. Funderar mycket över hans udda beteende.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Jens) skrev 2019-06-17 00:10:10 följande:

    Okej, inte meningen att ta över tråden på nåt sätt, men min tjej säger aldrig mitt namn heller :(

    Inte tänkt på det förrän ikväll när jag läste den här tråden..

    Det är hallå eller Du eller nåt annat rop man hör men aldrig mitt namn


    Intressant att höra någon annan med samma erfarenhet ju! Vad tänker du om att hon gör så?
  • Anonym (Ledsen)
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-06-17 11:27:38 följande:

    Varför haka upp sig på det? Använder han andras namn? Jag använder sällan någons namn om det inte behövs, är bara van det. Hörrudu funkar fint.


    Ibland funkar ju inte hörrudu. Ifall man är flera på samma plats...
  • Anonym (Ledsen)

    Som ni förstår är det inte bara detta utan han beter sig öht väldigt udda på ett sätt som är lite svårt att förklara. Jag har försökt fråga honom men det går inte att få ngt vettigt svar. Har skrivit ner en hel del konstiga konversationer på sista tiden för på ngt sätt är det som att jag själv först nu, efter 20 år, reagerar och har ledsnat. Här får nu några exempel på konstiga dialoger. Om någon av er har några tankar om vad såna här sätt att prata ?betyder? så får nu gärna skriva någon teori.

    Min man: Ska vi äta nånstans på stan efter konserten?

    Jag: Nej jag måste hem direkt, jag ska ju på picnic kl 14 med M och A. K ska skjutsa oss med vår bil. Men du och S kanske kan stanna kvar och äta och åka buss hem?

    Min man: NEJ! Jag åker inte BUSS i GOLFKLÄDER!

    (Men gå på restaurang i ?golfkläder? går bra bara man slipper "ÅKA BUSS HEM I GOLFKLÄDER!!!?)

    Min man frågar först om jag kan skjutsa honom, jag tveksam pga vet inte om jag hinner. Säger då: Äh jag cyklar imorgon.

    Jag: Jaha men ska cykeln stå på stationen i två dagar?

    Min man: Ja det får den väl göra. Nä det kanske inte är så bra. Får väl ta bussen

    Jag: Alltså jag kan väl skjutsa dig om vi åker 7:05 typ

    Min man: Nej då åker jag buss istället!!!

    (Buss från oss - då behöver man gå ut från huset senast 6:55 för att hinna med tåget).

  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (.) skrev 2019-06-17 18:24:53 följande:

    Säger alltid gumman eller älskling till min fru. Ser inte riktigt problemet med det?


    Det handlar inte om det. Han kallar mig ingenting liksom.., pratar bara rakt ut i luften trots att vi är flera personer där = jag förstår inte alltid att det är mig han frågar något. Ofta, för att slippa adressera till mig, ställer han istället frågan till våra barn . Det är detta vår son nu reagerat på och tycker är konstigt...
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Jonsson) skrev 2019-06-17 19:31:42 följande:

    Jag kan inte se något särskilt udda i hans beteende här i något av exemplen faktiskt.

    Däremot tycker jag att ditt beteende när det gäller skjutsen är jobbigt och jag hade nog också tagit bussen. Först velar du och vet inte om du hinner? Sen när du dividerat med honom om hans val att cykla och sedan buss, ja då hinner du ju tydligen ändå om ni åker 7.05, det kunde du ju sagt från början?

    I första exemplet tycker jag också att du är konstig faktiskt. Du kan inte äta efter en konsert för att du ska på picnic nästa dag kl 14? 


    Nästa dag? Picnicen var samma dag kl 14 såklart. Jag hann inte eftersom konserten slutade kl 13 och jag skulle hem och dessutom skulle vi ha vår bil.

    Jag dividerade inte om hans val att ta buss utan om att ta cykeln eftersom han fått två cyklar stulna på centralen tidigare.
  • Anonym (Ledsen)
    Panduro skrev 2019-06-17 20:00:17 följande:

    Varför tror du picknicken var följande dag?

    Varföt tror du picknicken var följande dag?


    Oerhört skum tolkning av inlägget. Precis som de urflippade vantolkningar min man gör hela tiden. Idag vid middagen sa vår son till honom: ?jag tänker ignorera dig tills du börjar prata om vettiga saker?. Jag tycker att detta är sååå sorgligt!
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (.) skrev 2019-06-17 19:02:39 följande:

    Det låter ju stört. Förstår att du reagerar negativt då.


    Ja alltså jag känner mig både less och utmattad av inte bara detta, utan hela hans beteende...
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (ll) skrev 2019-06-18 09:31:19 följande:

    Det där med att inte vilja åka buss i golfkläder behöver väl inte vara så konstigt. Kan ni inte prata om varför och hur ni tänker med varandra? För jag skulle kunna känna mig väldigt fånig i golfkläder (jag spelar inte golf men om jag ska försöka föreställa mig) på en buss där det kommer på alla möjliga sorters människor och man kan känna sig uttittad om man inte har sina vanliga kläder på sig. Men på en restaurang vet du ungefär vad du har att vänta dig och där kan du välja en undangömd plats. Han kanske inte alls tänker som jag men på något sätt skulle han väl kunna förklara varför han tänker som han tänker och du har säkert preferenser som du behöver stå för ibland du också.

    Men sen har du det där du tar upp i trådstarten och det är intressant att du tar upp det för det gör inte min sambo heller. Det är bara ett fåtal gånger han har sagt mitt namn till mig. Jag ropar på honom med hans namn, han ropar inte på mig med mitt. Din trådstart har fått mig att fundera på att prata med honom om det, se hur han tänker om det. Annars kan jag nog variera med "du" och "namnet" men han har knappt använt mitt namn till mig. 


    Om man kan gå ?på stan? en lördag i golfklädet, och på konsert, då tycker jag att det är märkligt om man säger att man inte kan åka buss hem i samma kläder. Hans golfklädeg är ett par svarta byxor som ser vanliga ut och en slags skjorta som också ser pretty vanlig klädsel ut.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (A) skrev 2019-06-18 12:06:22 följande:

    Vi säger våra namn.


    Problemet är ju att min man inte säger mitt namn ens om han behöver. Annars skulle detta inte vara något problem alls för mig. Han ropar tex hellre inte alls - eller pratar med någon annan och jag ska förstå att han menar att jag ska höra.
Svar på tråden Säger aldrig mitt namn