• Anonym (ll)

    Säger aldrig mitt namn

    Det där med att inte vilja åka buss i golfkläder behöver väl inte vara så konstigt. Kan ni inte prata om varför och hur ni tänker med varandra? För jag skulle kunna känna mig väldigt fånig i golfkläder (jag spelar inte golf men om jag ska försöka föreställa mig) på en buss där det kommer på alla möjliga sorters människor och man kan känna sig uttittad om man inte har sina vanliga kläder på sig. Men på en restaurang vet du ungefär vad du har att vänta dig och där kan du välja en undangömd plats. Han kanske inte alls tänker som jag men på något sätt skulle han väl kunna förklara varför han tänker som han tänker och du har säkert preferenser som du behöver stå för ibland du också.

    Men sen har du det där du tar upp i trådstarten och det är intressant att du tar upp det för det gör inte min sambo heller. Det är bara ett fåtal gånger han har sagt mitt namn till mig. Jag ropar på honom med hans namn, han ropar inte på mig med mitt. Din trådstart har fått mig att fundera på att prata med honom om det, se hur han tänker om det. Annars kan jag nog variera med "du" och "namnet" men han har knappt använt mitt namn till mig. 

  • Anonym (ll)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-06-20 17:40:25 följande:

    Om man kan gå ?på stan? en lördag i golfklädet, och på konsert, då tycker jag att det är märkligt om man säger att man inte kan åka buss hem i samma kläder. Hans golfklädeg är ett par svarta byxor som ser vanliga ut och en slags skjorta som också ser pretty vanlig klädsel ut.


    Okej. Men kan ni inte prata om det? Be honom förklara för att du vill förstå. Acceptera att han tänker på ett sätt du inte förstår men du vill få en chans att förstå. Sen måste du dra en gräns för när du inte kan pressa honom på ett bättre svar än han kan ge men han måste ge dig en chans att få lov att förstå.

    Börja där.
  • Anonym (ll)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-06-20 17:42:33 följande:

    Problemet är ju att min man inte säger mitt namn ens om han behöver. Annars skulle detta inte vara något problem alls för mig. Han ropar tex hellre inte alls - eller pratar med någon annan och jag ska förstå att han menar att jag ska höra.


    "Jag ska förstå"? Sluta "förstå". Och låt honom inte använda barnen. Vad som än är problemet, låt det vara hans, och enbart hans problem.
Svar på tråden Säger aldrig mitt namn