• Tow2Mater

    Varför kallar man svensk förskola pedagogisk?

    Vad utbildade du dig till? Barnskötare, pedagog?

  • Tow2Mater

    Jag gissar det ser lite annorlunda ut under somrarna när många har semester etc? Flera fsk brukar ju slås ihop t ex. Men det brukar väl inte vara så vanligt med inskolningar mitt i sommaren, delvis av den anledningen...?

  • Tow2Mater

    Fsk personal har ju samma rättigheter till semester, vab, sjukledigt, fl-ledigt, etc allehanda ledigheter som andra, så att få kontinuitet for barnen blir ju därfor svårt.
    Att ha ett antal kontinuerligt stående vikarier på lager som kan rycka in vid oplanerat behov skulle ju bli mycket dyrt. (Att hoja avgifterna skulle vara en väg).

  • Tow2Mater
    Anonym (?) skrev 2019-06-20 20:34:12 följande:
    Exakt. Taskigt mot dom som verkligen är pedagoger, har studieskulder och har kämpat för att skaffa en högre utbildning ska dela titel med dom som bara gått gymnasiet.

    Men hur får man reda på vilka förskolor som är attraktiva hos pedagogerna? Det står ju inte direkt på förskolornas hemsida, alla framställer sig själva som jättebra och det funkar inte att lyssna på föräldrar eftersom alla är supernöjda :p
    Men det är ju lika för t ex ingenjörer. En del har bara gått gymnasiet, en del har högskola, en del har ännu högre examina. Men de är anställda som, och titulerar sig som, ingenjörer.
Svar på tråden Varför kallar man svensk förskola pedagogisk?