Inlägg från: Anonym (förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förskollärare)

    Varför kallar man svensk förskola pedagogisk?

    Är själv utbildad förskollärare och har jobbat på ett antal förskolor både kommunala och privata.

    I stort sett från början insåg jag att det jag utbildat mig för inte fungerade i verkligheten. Barngrupperna var alldeles för stora, lokalerna för små. Den pedagogiska verksamheten visade sig bestå av att klara alla barn någorlunda oskadda genom dagen.

    Efter att ha arbetat inom förskolan i 12 år fick jag själv barn för några år sedan. Min erfarenhet av svensk förskola gjorde att jag vägrade sätta mitt barn där och maken var med på det. Istället förenklade vi vårt liv så att vi skulle kunna leva på en lön. 

    Idag bor vi billigt och har ett enkelt liv och det innebär att våra (nu två) barn inte behöver vara på förskola. Istället umgås vi med två andra familjer som precis som vi valt bort förskola. Vi besöker även kyrkans barnverksamhet.

  • Anonym (förskollärare)
    Anonym (?) skrev 2019-06-21 16:48:17 följande:
    Ja då har vi ju samma erfarenhet trots att jag bara arbetat på timmar sporadiskt några år. Det räckte.
    Ja, det förstår jag. Finns riktiga skräckexempel när det gäller både förskolor och personal.
  • Anonym (förskollärare)
    Anonym (?) skrev 2019-06-23 10:37:37 följande:
    Men nu snackar du ju skit. Läroplanen och det som lärs ut på förskollärarutbildningen är inte vad tråden handlar om. Den handlar om hur det funkar i verkligheten och det är inte en pedagogisk och trygg verksamhet!

    Ja, att ha en egen aupair i sitt eget hem är ju mycket tryggare för en ettåring än att bli satt i en stor grupp där personalen inte hinner/orkar/känner för att ha koll och vara psykiskt närvarande.

    I England har alla barn en ?key person?, personalen delar upp barnen så att dom har ansvar för ett visst antal dom inte får tappa kollen över.

    I Sverige kommer barn hem med bitmärken och rivmärken över hela kroppen, har fallit och slagit sig blå i hela ansiktet, råkat hänga sig i en persienn utan att någon annan än ett annat barn märkt det.

    Nu läste jag precis om hemska skandaler på italienska förskolor, kanske är hela konceptet med att lämna bort små barn i stora grupper på institutioner helt enkelt inte så bra?

    Feminism och barns bästa är inte samma sak.
    Kunde inte sagt det bättre själv! Det finns inget en förskola kan ge ett litet barn som inte vilken normalt fungerande förälder som helst kan minst lika bra.
Svar på tråden Varför kallar man svensk förskola pedagogisk?