• Anonym (Brasse)

    Sambo skapar onödig drama och är elak

    Som rubriken lyder så är min sambo expert på att göra en höna av en fjäder i vissa situationer och ställer till med onödiga scener. Och är allmänt elak. Vi har två gemensamma barn och jag har ett barn sedan tidigare. Har nämnt detta för hans mamma och hon har sagt att han gjorde så som tonåring i deras hem också. Kanske överdriver jag eller är det bäst och dags att dra sig ur detta ?osunda? förhållande.

    Tänkte skriva några exempel.

    Vid frukost frågade han min son om han ville ha rostat bröd eller icke rostat. Han ville ej ha rostat. Han fick då ett orostat bröd men av bröd som man brukar rosta. Sonen sa då att han ville ha en ?vanlig macka?. Jag smörade en ny smörgås av nytt bröd och flyttade över pålägget. Inget mer med det. Det blev ju ett missförstånd dem i mellan. Sambon gick i taket för han skulle minsann äta det brödet,för att göra slut på det brödet först osv...

    Det hade varit kaos i tvättstugan ganska länge med bla rena kläder som skulle vikas och delas ut till garderoberna. Jag fick lite tid över och vek all tvätt och städade i tvättutrymmet Detta skulle aldrig sambon göra.Samt barnen är väldigt mammiga och tyrs knappt till pappan . Dem vill ha min uppmärksamhet och jag ska bära dem osv. Så jag får inte så mycket gjort.. Dock kom barnen i mellan så jag han bara ställa den vikta tvätten i korgen på trappen upp till andra våning. Detta va en förmiddag och på kvällen höll sambon på att ramla i trappen när han bar ena barnet. Han skällde på mig att jag är en lat jävel som bara ställt tvättkorgen där och inte burit upp den. Faktum är att han sprungit i trappen flera gånger under dagen utan att tagit med den upp!

    Jag tycker detta är elakt och blir ledsen. Han ser ju att jag har barnen väldigt mycket så han kunde burit upp korgen för att hjälpa mig.

    Ett annat exempel är att jag hade planterat två krukor som jag ställt på piedestaler utanför ytterdörren. Sambon tyckte det va onödigt för barnen kommer välta dem sa han. Jag planterade ändå och sa att msn får lära dem och berätta. Och skulle det hända så händer det väl. En dag råkade ena barnet välta ena piedestalen när hon lutade sig mot den,det va inte ens med mening. Då ropar sambon; nu har hon vält blommorna! Jag sa ju det! Nu får du ta upp skiten! Så jag fick sopa upp och plantera om. Han frågade inte om jag ville ha hjälp eller någonting.

    Jag hade somnat ena barnet för kvällen. Han hade hand om minstingen på ett halvår under tiden. Han kom in i rummet,barnet sov och jag låg och kollade i taket(låg egentligen med mobilen men la undan den innan han kom för att slippa påhopp)

    Då sa han ; du behöver inte låssas sova ta hand om familjen istället! Han menade då att jag skulle ta hand om lillan.

    Jag saknar omtanke och empati från hans sida.

    Vad tycker ni?

    Detta är bara en bråkdel av allt...

  • Svar på tråden Sambo skapar onödig drama och är elak
  • Anonym (Ledsen)

    Ja det är jätte nedlåtande :( Att man accepterar så MYCKET i ett förhållande


    Anonym (Brasse) skrev 2019-06-23 00:25:35 följande:

    Brukar tåla om DU är på bra humör? Fy fan säger jag vad nervärderande!

    Även om du va på bra humör ska man inte acceptera sån skit


  • Anonym (C)
    Anonym (Tant Hedvig) skrev 2019-06-22 23:25:49 följande:

    Både ja och nej, enbart utifrån de exempel du tar upp i din ts.

    Exempel 1) Onödigt av honom att skrika etc , men om jag hade varit du hade inte problemet uppstått i första läget för jag hade helt enkelt i sak hållit med honom och innan han börjat skrika sagt till barnet att nu är "smörgåsen redan klar, du får vara lite tydligare om brödet nästa gång, men om du vill ha en macka till efter den här så får du så klart det andra brödet".  

    Exempel 2) Här tycker jag du har helt rätt, väldigt dumt och onödigt av honom. Det enda man kan säga till hans försvar att hann nog blev jätterädd, att han skulle råkat tappa barnet i trappan, och därför överreagerade. Och han kunde gått ha hjälpt dig med korgen tidigare under dagen.

    Exempel 3) Här tycker jag faktiskt också att han hade lite rätt. Han såg krukorna som potentiella problem och också faktiskt faror för era barn. De hade kunnat välta dem och få dem i huvudet på olika sätt. Och det här borde ni också kunnat resonera om innan du planterade i krukorna.

    Exempel 4) Han såg garanterat att du låg där med mobilen (ljussken när han gick förbi dörröppningen etc) så då blev han irriterad. Onödigt att skrika men kanske förståeligt, dock inte ursäktande.

    Känns ts, som om du och din sambo har stora problem med kommunikationen. Pratar ni verkligen i vardagen och igenom saker innan problem uppstår? Känns som om ni bara reagerar på varandras handlingar snarare än diskuterar och resonerar innan.

    Är din sambo inne i en väldigt stressig period?


    Jag vet inte hur menar du vid punkt 4. Hingst lagt ena barnet . Varför måste hon stiga upp och ta hand om den andra? Medan han? Vad ska han göra medan hon lägger andra barnet också ? -- en enda omständigt då jag kan förstå att hon behövdes om hon ammar

    Punkt 1 kan jag hålla med om barnet är i skolåldern med normal språkutveckling och utan någon diagnos . Men barnet i fråga är 1 1/2 år !!! Ingen kan förvänta en 1 1/2 åring att specificera exakt vilket sorts bröd hen vill
  • Trasen81

    Vilken vidrig och komplett känslokall människa du valt att leva med. Har du verkligen så lite respekt för dig själv, ts? Föräldraskapet handlar om att vara ett lag och stötta varandra. Din "man" verkar mest sitta på avbytarbänken likt den patetiska nolla han är.

  • Anonym (lika)

    Du är inte ensam.Min man är likadan.Måste påpeka alltspeciellt matlagning.Om jag har dammsugit,så måste han göra det en gång till.Listan kan göras lång.Känner mig värdelös.

  • Anonym (Ledsen)

    Vad klagar han på angående matlagningen? Och måste han dammsuga om, sluta dammsug, säge åt honom att det där gör du tydligen bättre än mig enligt dig så du kan göra det själv hädanefter.

    Vi kvinnor med dessa män måste börja svara för oss istället för att bara acceptera allt


    Anonym (lika) skrev 2019-06-23 08:44:54 följande:

    Du är inte ensam.Min man är likadan.Måste påpeka alltspeciellt matlagning.Om jag har dammsugit,så måste han göra det en gång till.Listan kan göras lång.Känner mig värdelös.


  • Anonym (Tant Hedvig)
    Anonym (Brasse) skrev 2019-06-22 23:42:35 följande:
    Vad menar du är förståligt i punkt 4?
    Ok självklart skall jag förtydliga mig lite ts, inför dig och alla andra i tråden som, som vanligt här på familjeliv omedelbart skriker "lämna aset",

    Exempel 1) Här ber jag om ursäkt. Jag missade att barnet med smörgåsen var ett och ett halvt år, så som du beskrev det att han kunde prata etc trodde jag att det var ett barn i minst fyra årsåldern ungefär. Men nu när barnet var ett och ett halvt förstår jag din handling med att byta brödet och tycker att din sambo var väldigt obehärskad och "trögtänkt".

    Exempel 4) Här menar jag absolut inte att du skulle stigit upp och tagit hand om det andra barnet. Det jag menar är helt enkelt att vi inte riktigt vet hur situationen ser ut i vanliga fall med mobilen. Många föräldrar idag hänger över mobilen konstant och jag menar att det kanske var det som triggade honom egentligen.

    Om igen vilken kommunikation har ni i vardagen ts?


  • Anonym (Otacksam sambo.)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-06-23 00:04:01 följande:

    Men snälla! Det du skrev om 4:an. Spelar ingen roll om hon hade somnat, faktiskt hållet på med mobilen inför sin sambo eller om hon nu hade somnat, hon låg o skulle somna ner ena barnet. Han hade ingen rätt alls att säga att hon ska kliva upp och ta hand om familjen. Alltså de lilla barnet! HAN ska ta hand och somna ner barnet sitt, inte lägga allt på ts!

    Ts: Jag lider med dig! Vet hur det känns typ. Min sambo är otroligt nedlåtande mot mig, om jag tex har städat, det påpekas inte! Har jag gjort fel, då får jag höra de!

    Jag har börjat renoverat hallen, det sägs inte ett dugg om det, först dagen han kommer hem och säger.

    Jaha, du hade gjort taket bra men nu har du kletat tapetklister så de är gula fläckar där.

    Man blir så ledsen!

    Prata med din sambo, förklarar han inte hur han mår och förstår sitt beteende så lämna!

    Du har redan accepterat detta sätt av honom så han kommer bara bli värre tyvärr


    Känner igen det där med städning.. Kan ha städat hela lägenheten så det nästan skiner, men om jag inte hunnit ta ut soppåsen (som sambon då skulle ta ut påväg till jobbet på morgonen) när sambon kommer hem så blir det bara prat om denna jävla soppåse som jag bad honom ta med ut på morgonen innan han stack till jobbet! inte ett ord om att hela lägenheten är ren förutom denna soppåsen i hallen! jag är ändå 2 veckor från att föda vårat första barn, så att springa runt med en stor mage + foglossning och extrem smärta i ryggen med mycket sammandragningar i både rygg och livmoder samtidigt som jag städar en hel lägenhet (3a på 90kvadrat), springer upp o ner till tvättstugan, tar hand om disken, satte tillochmed upp spjälsängen helt själv för att han ville vänta med detta tills barnet var ute, medans jag vill vara förberedd och vänja våra katter vid sängen. Inte ett enda "tack" eller "bra jobbat!" får jag.

    Jag ber honom att fixa maten en kväll då jag verkligen måste vila efter en natt och dag utan sömn pga sammandragningar, då blir han helgalen och säger att han har faktiskt jobbat hela dagen och jag har bara legat hemma och latat mig, så varför ska han då ställa sig och laga mat!?


    Jag lagade mat till mig själv den kvällen. han blev skitsur och åkte och köpte en pizza till sig själv. Nu flyttar jag bara hans skräp och disk till hans datorbord så får han fan ta hand om det själv. orkar inte mer.

  • Anonym (Partners)

    Mackan hade jag gjort lika dant. Är det som serveras eller var utan. Jag anser inte att det är en bra ide att visa/lära barn att bli särbehandlade bara så att dom ska få sin vilja fram.

    Men generellt låter han som en omogen mansgris. Du behöver sätta ner foten och visa att ni är två vuxna med delat ansvar. Absolut kan man dela upp ansvarsområdena, men det ska vara rättvist fördelat och okej med båda. Ex är min sambo urusel på att hänga tvätt, så det gör jag gärna. Jag hatar att damsuga medan han tycker det är rogivande, så den delen tar han.

    Bilarna är hans ansvarsområde då jag helt enkelt inte kan, medan jag ansvar för klädinköp etc. till barnen.

    Den som inte städar, handlar eller lagar mat, håller koll på barnen osv.

  • Anonym (Bocken)

    Jag undrar varför han är din sambo? En sådan respektlös skitstövel, förtjänar inte dig. Knip ihop benen, och se till att bli av med honom.Han kommer inte att ändra sig, det finns riktiga män, till dig också!

  • Anonym (Brasse)
    Anonym (Partners) skrev 2019-06-23 11:55:13 följande:

    Mackan hade jag gjort lika dant. Är det som serveras eller var utan. Jag anser inte att det är en bra ide att visa/lära barn att bli särbehandlade bara så att dom ska få sin vilja fram.

    Men generellt låter han som en omogen mansgris. Du behöver sätta ner foten och visa att ni är två vuxna med delat ansvar. Absolut kan man dela upp ansvarsområdena, men det ska vara rättvist fördelat och okej med båda. Ex är min sambo urusel på att hänga tvätt, så det gör jag gärna. Jag hatar att damsuga medan han tycker det är rogivande, så den delen tar han.

    Bilarna är hans ansvarsområde då jag helt enkelt inte kan, medan jag ansvar för klädinköp etc. till barnen.

    Den som inte städar, handlar eller lagar mat, håller koll på barnen osv.


    Har säkert förklarat för honom tusen ggr att han behöver hjälpa till mer. Jag gick till och med in i väggen. Men han bryr sig inte.. jag städar tvättar handlar lagar mat tar hand om barnen för det mesta gör läxor. Han dukar inte ens bort porslin efter frukost efter sig,lägger snus bredvid sängen skräpar ner efter sig osv. Ibland säger han varför ska jag alltid handla så fort jag är ledig?! Jag tycker ju han kan hjälpa till med något men oftast är det jag som handlar iaf.

    Jag blir ledsen och irriterad och han frågar mig varför jag är sur hela tiden????

    Efter vi har haft gräl /diskussioner om detta kan HSN skärpa till sig i någon dag sen är man tillbaka till ruta 1 igen
  • Anonym (Brasse)
    Anonym (Brasse) skrev 2019-06-23 21:42:25 följande:

    Har säkert förklarat för honom tusen ggr att han behöver hjälpa till mer. Jag gick till och med in i väggen. Men han bryr sig inte.. jag städar tvättar handlar lagar mat tar hand om barnen för det mesta gör läxor. Han dukar inte ens bort porslin efter frukost efter sig,lägger snus bredvid sängen skräpar ner efter sig osv. Ibland säger han varför ska jag alltid handla så fort jag är ledig?! Jag tycker ju han kan hjälpa till med något men oftast är det jag som handlar iaf.

    Jag blir ledsen och irriterad och han frågar mig varför jag är sur hela tiden????

    Efter vi har haft gräl /diskussioner om detta kan han skärpa till sig i någon dag sen är man tillbaka till ruta 1 igen

    Så ja mansgris är väl det rätta ordet.


  • Anonym (Brasse)
    Trasen81 skrev 2019-06-23 08:36:55 följande:

    Vilken vidrig och komplett känslokall människa du valt att leva med. Har du verkligen så lite respekt för dig själv, ts? Föräldraskapet handlar om att vara ett lag och stötta varandra. Din "man" verkar mest sitta på avbytarbänken likt den patetiska nolla han är.


    Exakt så sa jag till honom, man ska stötta varandra. Men här blir man dumförklarad istället. Han klagar inte på mon städning tvättning osv. han är nog bara glad att han slipper undan. Han kan dock påpeka att jag lagar onyttig mat. Men som 3 barnsmamma väljer man oftast det som gör snabbt pasta korv köttfärssås korvstrogsnof pommes osv men det verkar han inte ha förståelse för. Han har aldrig haft barnen själv i mer än 3 timmar så lätt för honom att säga. Han låg ute nästan hela veckor på jobbet så jag va själv hemma mycket också!

    Och känslokall är han. Jag gick in i väggen. Jag förklarade att jag mådde dåligt att jag inte orkade mer för han va knappt aldrig hemma bara fre-sön och jag hade en 9 åring 1 åring och en nyfödd hemma. Pratade om att jag tyckte det vore bra om han kunde hitta ett nytt jobb i samma bransch men med andra tider. Då blev han sur och tyckte att jag tvingade honom att byta jobb. Men det handlade inte bara om mig utan även barnen som knappt fick chans att lära känna son pappa ens.

    En gång fock jag hjärtklappning,kunde knappt andas tappade färgen i ansiktet. Va även gravid. Han satt bredvid och såg allt. Jag satt i soffan han på golvet. Allt han sa va: Vad blek du ser ut! Han reste sig inte ens upp. La ingen hand på mig.

    Detta har jag sagt till honom efteråt då får jag till svar : du bryr dig aldrig om mig om jag blir sjuk!
  • Anonym (Brasse)
    Anonym (Brasse) skrev 2019-06-23 21:55:49 följande:

    Exakt så sa jag till honom, man ska stötta varandra. Men här blir man dumförklarad istället. Han klagar inte på mon städning tvättning osv. han är nog bara glad att han slipper undan. Han kan dock påpeka att jag lagar onyttig mat. Men som 3 barnsmamma väljer man oftast det som gör snabbt pasta korv köttfärssås korvstrogsnof pommes osv men det verkar han inte ha förståelse för. Han har aldrig haft barnen själv i mer än 3 timmar så lätt för honom att säga. Han låg ute nästan hela veckor på jobbet så jag va själv hemma mycket också!

    Och känslokall är han. Jag gick in i väggen. Jag förklarade att jag mådde dåligt att jag inte orkade mer för han va knappt aldrig hemma bara fre-sön och jag hade en 9 åring 1 åring och en nyfödd hemma. Pratade om att jag tyckte det vore bra om han kunde hitta ett nytt jobb i samma bransch men med andra tider. Då blev han sur och tyckte att jag tvingade honom att byta jobb. Men det handlade inte bara om mig utan även barnen som knappt fick chans att lära känna son pappa ens.

    En gång fick jag hjärtklappning,kunde knappt andas tappade färgen i ansiktet. Va även gravid. Han satt bredvid och såg allt. Jag satt i soffan han på golvet. Allt han sa va: Vad blek du ser ut! Han reste sig inte ens upp. La ingen hand på mig.

    Detta har jag sagt till honom efteråt då får jag till svar : du bryr dig aldrig om mig om jag blir sjuk!


  • Anonym (Ja!)

    Jag förstår inte problemen? Jag tycker han låtet som en bra man som bara vill familjens bästa?

  • Anonym (Brasse)
    Anonym (Ja!) skrev 2019-06-23 21:59:45 följande:

    Jag förstår inte problemen? Jag tycker han låtet som en bra man som bara vill familjens bästa?


    Jag har svarat på inlägg i tråden som beskriver honom mer.. så får vi se om du ändrar din uppfattning
  • Anonym (Ja!)
    Anonym (Brasse) skrev 2019-06-23 22:03:53 följande:

    Jag har svarat på inlägg i tråden som beskriver honom mer.. så får vi se om du ändrar din uppfattning


    Ok läste bara ts. Men du har väl uppfattningen om han är en bra man som ser till familjens bästa?
  • Avenia

    Det har ju funkat för honom att bete sig så, hittills. Han har dig kvar, och du gör det mesta. Han kan skälla lite, kritisera och klanka ner påndignoch du stannar. Så bra han har det.

    Du har två val. Båda inbegriper att du blir riktigt jävla förbannad. Gå bärsärkagång. Visa att såhär behandlar han fan inte dig, för då tar du pick och pack och flyttar/slänger ut honom.

    Eller så börjar du bete dig likadant. Var mot honom som han är mot dig. Var oempatisk,nokänslig, kritisk, skäll på honom. Inget han gör är bra nog, han är en lat jävel m.m.(Men det är ingen bra idé pga barnen. )

    Min eviga fråga är: varför går kvinnor med på sånt här? Varför lever man med såna här män?

  • Bagar Bengtsson
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-06-23 00:28:55 följande:

    Ja det är jätte nedlåtande :( Att man accepterar så MYCKET i ett förhållande


    Jag undrar samma sak- varför gör ni det? När man flyttar ihop ska man inte börja med att tvätta all tvätt, laga all mat, städa varje gång utan fördela. Klart som FAN att männen (ja det verkar oftast vara vi män som är slöa, sen om det beror på att det är ett kvinnodominerande forum kan jag inte svara på) blir vana.


    Sedan kan vi ha olika uppfattningar om hur ofta man ska städa, och där får den som gillar att hålla snyggt således ta mer ansvar. Det är väldigt viktigt att ni inte har olika åsikter INFÖR barnen utan ta den mellan er i enrum.


    På de flesta punkter håller jag med dig, men det är inga självklara saker. Hade jag envisats meden sak som min sambo varit emot hade jag sagt att jag tar fullt ansvar för detta- således borde du själv t.ex tagit upp soporna efter krukorna. 

Svar på tråden Sambo skapar onödig drama och är elak