• Anonym (Ts)

    Kvinna 40 med man 22, kan det funka?

    Kan det funka eller är det dödsdömt? Kommer man att ses som ett äckel av hans föräldrar och pinsam av ens egna föräldrar?

    Jag är rätt lekfull/omogen som person men det är klart att han är omognare än mig. Jag har ett barn på 3 år och alla i min bekantskapskrets i min ålder har barn i förskoleåldern och inte äldre så jag kan ju verkligen inte sätta mig in i situationen att vara "gammal nog att vara hans mamma". Jag ser väl hyfsat ung ut för min ålder, typ som 35 eller ngt. Men han ser inte ovanligt gammal ut utan som 20-22 så det kommer ju synas. Kanske hjälper något att jag är kort och smal och han är 15 cm längre än mig.

    Hjälp, gillar verkligen honom och vi har fått starka känslor för varandra men är det här bara jättedumt? :/ 18 år liksom...

    Dessutom har jag dejtat män som varit 5-10 år yngre än mig innan (även några jämnåriga) så är rädd att ses som hon som alltid går efter yngre. Hur folk ser på åldersskillnaden störde mig dock inte alls när det bara var 10 år men 18 känns lite magstarkt.

    Och förutom vad folk tycker, vad kan gå fel i relationen? Just nu känns det ju jättebra men det har ju mest varit sex och djupa samtal i sängen hittills. Vi planerar inte att flytta ihop på iaf 1-2 år pga mitt barn. Men snart är det dags att träffa varandras föräldrar...

  • Svar på tråden Kvinna 40 med man 22, kan det funka?
  • Anonym (Ts)
    Anonym (L) skrev 2019-06-29 10:47:33 följande:

    Han är ingen man, han är en slyngel.


    Hah okej, kvinna 40 med slyngel 22, kan det funka? Vad kan bli problematiskt?
  • Anonym (ljuvlig passion)

    Kan kan det kanske, iallafall ett tag, men när man är så ung som 22 så har man ännu inte utvecklats klart eller fått varken känslomässig eller livserfarenhet.

    Sannolikheten att han kommer förändras och vilja vidare inom ett par år är nog snarare regel än undantag. Du är ju mer eller mindre klar och kommer inte att förändras lika mycket och har dessutom levt lite mer och skaffat barn och allt.

    Han kommer ju troligtvis att vilja detta senare och har så mycket mer att behöva upptäcka med livet så det vore nästan sorgligt att hålla honom kvar. 

    Varför inte bara ta det för vad det är, ha kul här och nu men med de förnuftiga glasögonen på och inte förvänta dig en framtid med en så ung kille?

    Jag talar utifrån egen erfarenhet. Har själv haft ett flertal relationer med 20 år yngre män. Det kan bli stor och magisk passion och funkar ett tag. De har sugits till mig för min intellektuella mognad och sexighet eftersom de varit vetgiriga och nyfikna individer som velat utvecklas och längtat efter bra och spännande sex och samtal. Winwinsituation...men framtid är bara dumt att hoppas på och du kommer bara bli sårad. Jag har lärt mig den läxan och är mer försiktig nu och tydlig med vad jag känner och vill ha.

    Prata med honom men planera inga storverk. Ta en dag i taget är mitt råd och NJUT på vägen:)

  • Anonym (kvinnliga avundsjukan)

    Det funkar om man inte bryr sig vad någon annan tycker.

  • Anonym (Tant)

    Jag skulle nog ha haft kul ett tag men inte bundit mig på något vis. Ja, tycker nog det där är lite dödsdömt.

    Du har kanske 10 år till som sk ung, sen kommer tanten som ett brev på posten. Mycket händer i kroppen under klimakteriet, även mentalt. Kom ihåg att förstadiet till klimman börjar betydligt tidigare än så.

    Medans han fortfarande kommer vara ung ett bra tag till.

    Personligen skulle jag ha svårt med en ung kille medans jag själv åldrades mitt framför ögonen på honom.

  • Anonym (Jo)

    Jag är 40 och dras till män runt 30. Det ser jag inte som såå stor åldersskillnad om man i övrigt är på ungefär samma plats i livet. Men så mycket under 30 skulle jag inte gå faktiskt. 18 år är en ganska stor åldersskillnad. Fast jag vill inte vara pessimist -det kan såklart funka.

  • Anonym (gammelmor)

    Min äldsta son är 22 år och jag hade nog haft väldigt svårt att acceptera en
    40-årig "svärdotter". Jag skulle vara obekväm med situationen, inte riktigt kunna ta det på allvar och faktiskt undra vad det var för fel på kvinnan ifråga.

  • Anonym (erfarenhet)

    Risken finns att du förr eller senare blir tagen för hans mamma. Som någon skrev kan åldrandet gå rätt fort i klimakteriet , trots att man ser yngre ut. Klimakteriet börjar oftast efter 40 års ålder. När östrogenet minskar börjar rynkor och hängig hud komma som ett brev på posten.

Svar på tråden Kvinna 40 med man 22, kan det funka?