Inlägg från: Förstabarnet123 |Visa alla inlägg
  • Förstabarnet123

    BIM augusti 2019

    Hoppar in från Julitråden. Mens idag. BIM 9 augusti.

    Är lite sugen att prova någonting för att boosta chanserna. Funderar på bidrottninggele eller rosenrot.

    Och så livsstilsförändring med träning och bra kost. Är taggad i för nästa äl :D

  • Förstabarnet123
    Nicciz skrev 2019-07-08 19:38:55 följande:

    Hade ingen ÄL i juni enl gynekologen (skulle haft runt midsommar) och väntar fortfarande på mens men har hört att mensen kan utebli också. Borde ha BIM ca 11/8 men är en vild gissning då cykeln strular.

    BIM lista

    1/8: Freya18, Lady K, Soltroll, Mandistoss

    2/8 Pepsin, Theresesvea

    8/8 Phoworray

    9/8 Förstabarnet123

    11/8 Nicciz


    Tack för att du la till mig i listan, glömde helt bort :P

    Hoppas din äl och mens kommer igång snabbt igen :)

    Syskonförsök nr 3. Dottern fyller 2 år i augusti. Mensen drog igång först efter 17 mån efter förlossningen.

    Kan ibland känna stress att månaderna rullar förbi då vi önskar syskon tätt.... Men att bara få ett syskon är ju en gåva, så ska försöka tagga ner lite på stressen :)
  • Förstabarnet123

    Är det svårare att bli gravid om man ammar? Delammar lillan. Har ägglossning och mens som börjar bli regelbunden. Men tänkte med hormonerna. Kan amning ge hormonpåverkan i kroppen som påverkar fertiliteten på något sätt? Mindre progesteron till exempel? ????

  • Förstabarnet123
    kronisktförvirrad skrev 2019-07-14 10:02:20 följande:

    Då var det min tur att hoppa in här då, mensen kom idag, en dag sen. Jag är så sjukt ledsen och deppig, men det går över så jag får väl känna såhär så länge det behövs.

    Snart har vi försökt i ett år, men inget plus i sikte...

    BIM 11/8.


    Hoppas denna månad blir er lycka! :)
  • Förstabarnet123
    Freya18 skrev 2019-07-13 09:39:01 följande:

    Jag upplevde också en del grav-tecken som sedan försvann och mensen kom istället. Så himla tråkigt. Nu är vi bara på andra försöket så jag är förberedd på den eviga väntan på plus. Men jag tycker det är så spännande med att försöka bli gravid! :) Känner mig inte alls stressad nu för vi har redan en son. Innan barn var jag super deppig och stressad när månad för månad gick och inget hände. Nu känns det enbart roligt (än så länge) och spännande.


    Tänker också att jag inte behöver vara stressad eftersom vi har vår underbara dotter. Men så kommer tankarna om vår önskan om barn tätt och då går månaderna så fort....:/ Ska försöka att bara försöka känna spänning och ej stress :)
  • Förstabarnet123
    hundenhubbe skrev 2019-07-16 09:17:17 följande:

    Kommer dock vara på semester i barnens fasters hus vid nästa ägglossning... känns svårt att få till något då... hoppas det inte gör att vi missar det igen ?


    Kanske kan ni mysa precis innan resan och hoppas simmarna lever några dagar i din kropp? :) Förstår det inte känns lika hoppfullt, men det är ju fullt möjligt. Brukar bli stressad när äl är på gång och man är t.ex bortrest. Denna månad planerar vi att vara hemma under äl :P
  • Förstabarnet123
    Freya18 skrev 2019-07-18 12:23:38 följande:

    Jag tror att ägglossningen var igår. Fick lite mera smärta och molande i äggstockarna, men tråkigt nog fick vi inte till det igår med myspys.. :( Men vi hade sex kvällen innan iaf. Vet inte om vi får till det någonting idag.

    Så surt och inte ha sex på självaste ägglossningsdagen och det känns som att chansen för en graviditet har nu minskat. Men sen förstår jag ju också att sex dagen innan ÄL är optimalt, men hjärnan är så himla inställd på att man ska göra ALLT för att lyckas. Nu känns det redan som att det är kört.. haha. Man är så knäpp!


    Haha, förstår hur du menar! Man vill att allt ska vara optimerat för att det ska kännas bra/som att man har en chans :P

    Jag tror däremot att sex dagen innan äl är spot on! Jag hoppas vi lyckas med just det. Det är min förhoppning denna äl. Jag känner mig som en sexgalning runt äl, och sambon är lite mera svårflörtad... så jag blir nervös att vi ska missa äl. Han är helt med på barnverkstan men är lite väl chill med det, gaaah :P
  • Förstabarnet123
    LBP91 skrev 2019-07-20 11:03:56 följande:

    Lägger in mig på listan för augusti, kommer från Juli-listan och gick över BIM med tre dagar innan Jag fick ÄL istället för mens. Så skumt men efter två negativa gravtester börjar jag inse att kroppen har lurat mig denna månad. Vi fick till det igår vilket då måste ha varit dagen innan ÄL eftersom det verkar som jag ägglossar just nu så jag har väl inte så stora förhoppningar.


    Men sex dagen innan äl är ju toppen! Jag siktar på det denna äl, just för att de ska ligga och vänta på ägget. Förra och förrförra cykeln fick vi "bara" till det på äl-dagen, och blev inte gravid. Simmarna kan ju ha missat chansen att nå ägget pga man inte vet exakt när på dagen det släpper samt hur snabbt de simmar dit :) Skulle kännas bra om de denna cykel låg och väntade på ägget :) Håller tummarna för er också!
  • Förstabarnet123
    Theresesvea skrev 2019-07-19 21:30:18 följande:

    Åh min man är tvärtom! Han frågar hela tiden när det är dags för äl för han är så exalterad över att få en till liten här hemma. Eller kanske mest exalterad över att göra ett till barn haha ;)

    Är i full äl nu så kör på här hemma och hoppas det blir plus denna månaden också och att den lille vill stanna kvar denna gång <3<3


    Wow vad härligt med en sån engagerad man! Skulle bli helt till mig om min sambo var likadan haha :D
  • Förstabarnet123
    Pepsin skrev 2019-07-20 13:27:19 följande:

    Det känns ju dock som om alla spermier simmar ut lika fort som de sommar in?! Eller är det endast för oss?, haha! Rinner sperma i minst ett dygn efter... huuur mycket som helst


    Igenkänning! Men jag har läst att de är väldigt snabba på att simma in i livmodernhalsen, sen blir de kvar där och väntar på ägget, och det behövs ju bara nån droppe :) Så att överskottssperman rinner ut är nog ingen fara ^^
Svar på tråden BIM augusti 2019