• Janni91

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Stickling skrev 2021-03-20 09:16:48 följande:
    Åh, vad fint att läsa om er historia. Hoppingivande att det kan gå trots tuffa odds!

    Jag är på nionde försöket. Har fått veta att jag har PCOS och ska börja med ägglossningsstimulering nästa cykel - om inte ett mirakel har skett den här cykeln förstås :) BIM om en vecka...
    Jag är också på nionde försöket och har BIM om typ en vecka, så håller tummarna för att det blir något denna gången. Tror jag har lite kassa ägglossningar pga hormonell obalans. 
  • Janni91
    Msofie skrev 2021-03-22 12:10:00 följande:
    Har du funderat på utredning?
    Ja, jag har varit på en undersökning och allt såg bra ut. De tog blodprov och kollade AMH, TSH och prolaktin. Allt var OK, behövde dock åka in och ta ett extra blodprov för TSH som var lite högt. TSH ligger inom referensvärdet så de gör inget åt det, men det betyder ju inte att det är en bra nivå för mig...Jag kontaktade IVF-kliniken då jag typ aldrig får positivt på ägglossningstesten, och aldrig någonsin på ägglossningsstickor, det händer liksom inte. De sa att både jag och min fästman får komma in om några månader om det fortfarande inte har blivit något. 

    Skönt att ni har goda förutsättningar i alla fall, håller tummarna för er! :) Hur lång tid tog det innan ni sökte hjälp? 
  • Janni91
    Msofie skrev 2021-03-22 18:25:06 följande:
    Ja det låter ju onekligen inte så himla bra att du aldrig får utslag på testerna. Tempar du? Får du utslag på så vis?

    Vi skickade in remissen när 9nde cyklen inte fungerade, egentligen måste man ju vänta 12 månader men vi kryddade lite. Fick vänta 4 månader på provsvaren så är rätt glad att vi gjorde så.
    Precis, blev orolig över det. Jag har tempat och fick då en temperaturskillnad varje månad och Natural cycles bekräftade ägglossning även om jag aldrig fick positiva tester. I december skaffade vi valp och sedan dess har jag inte lyckats tempa regelbundet. Har haft en hel del mellanblödningar och hormonella finnar. Men senaste cykeln fick jag inte så mycket finnar och inga mellanblödningar så jag hoppas att jag håller på att få bättre hormonbalans. Lyssnar på poddar och läser böcker om fertilitetsförståelse och trycker i mig en massa (bra) fetter.

    Oj, 4 månader är lång tid!! Då förstår jag att ni är glada att ni inte väntade. Testerna jag tog fick jag svar på mindre än en vecka och fick komma tillbaka dagen efter provsvaren för att ta ytterligare några prover. Men jag gick till en privat klinik så det kanske är anledningen.
Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader