Inlägg från: Anonym (Berta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Berta)

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    Jag kan inte förstå revirtänkande och ?jag ska ha ett privatliv? när man är i ett förhållande. Jag och min man kan både koderna till varandras telefoner. Inte för att vi sitter och kollar den andres sms eller telefonlistor utan ibland har det uppstått tillfällen då den ena inte haft telefon och något behövde kollas upp, eller något skulle skrivas upp på inköpslistan, eller vi behövde ringa upp någon och telefoninnehavaren inte kunde göra det själv tex för att hen körde bil/bytte blöja/var kladdig om händerna av någon anledning eller något helt annat.

    Vi har två iPads i familjen och dessa är fritt fram för såväl oss vuxna som för våra barn att använda. Någon dator har vi inte i familjen utom att vi vuxna har varsin jobbdator. Dessa har vi inte varandras lösenord till men det är för att både har arbetsgivare som förbjuder att man låter någon annan använda ens jobbdator. Vi vill inte riskera bli avskedade direkt. Dessutom tror jag inte att min man skulle välja att ha några privata hemligheter på sin dator, det kan ju arbetsgivaren komma åt, och jag tror att han ser att privata saker är bättre att hållas privata från hans arbetsgivare. Så är det i varje fall för mig.

    Så visst, vi kan komma åt och läsa varandras telefonlistor, sms, de privata mail som finns på telefonerna, Facebook-konton etc om vi är inloggade på telefonerna, men varför skulle vi göra det? Skulle min man gå och läsa sådant på min telefon och jag fick veta det skulle jag börja fundera på varför han plötsligt känner behov av att göra det

  • Anonym (Berta)
    sextiotalist skrev 2019-07-07 08:40:33 följande:

    Du kallar det revir, jag väljer att kalla det för privata zoner. Och vet du, folk är olika. En del behöver privata zoner, både symboliskt och praktiskt för att må bra, andra har inte alls det behovet.

    Både sambon och jag är lika där, kanske det är därför ingen av oss har ens den tanken att vi ska ha varandras inloggningar.


    Tror du att det var en nyhet för mig att folk är olika? Eller var du bara tvungen att visa lite härskarteknik? Om du läser vad jag har skrivit så står det bara om vad jag tycker och hur jag och min man har det. Det står inget om att alla ska göra likadant som vi, bara att jag inte förstår dom som inte känner förtroende för sin partner. Precis som du inte kan förstå dom som låter sina partner få tillgång till ens lösenord och inte behöver ha något privatliv från partnern. Ok? Eller ska vi fortsätta diskutera vem som gör rätt och vem som gör fel?
  • Anonym (Berta)
    MsFry skrev 2019-07-07 08:58:11 följande:

    Nu gör du ett stort misstag i att tro att man inte har förtroende för sin partner bara för att man inte delar mobiltelefon. Så jo, du påstår visst att du vet vad som är rätt och fel för alla.


    Det gör jag väl inte? Citera exakt den meningen där jag gör det så kan jag erkänna att jag skulle skrivit något som kunde uppfattas som att jag anser att andra gör fel och jag gör rätt. Det jag skriver är att jag inte förstår de som inte kan lita på sin partner att denne inte går in och rotar.

    Vad det gäller förtroende så går jag så långt att på min telefon, som min man, OCH barn kan koden till, så har jag typ allt som Facebook, familjeliv, min privata blogg, som jag skriver som min dagbok med mina innersta tankar och funderingar och som min man inte vet om etc. och jag litar fullständigt att de inte går in och rotar. Och skulle de trots allt göra det... Ja, det är inte hela världen. Min man vet att jag ibland är arg, sur, grinig etc på honom, så mig spelar det ingen roll om han, mot förmodan, skulle läsa det. Skulle han gå in i min telefon och läsa det skulle jag som sagt var undra varför han kände det behovet. Samma sak med barnen. Jag är inte rädd för att stå för min familj vem jag är, inte heller stå för mina tankar eller åsikter heller helt enkelt.

    Det var någon som hade teori på att det bara var unga människor som litade så på sina partners. Jag tackar ödmjukast för att bli ansedd som ung med tanke på att det var länge sen jag passerade 40 och mitt och min mans förhållande är på tjugonde året. Så ett lugnt och harmoniskt förhållande kan man tydligen ha även om man låter sin partner känna till ens kod/lösenord. Men det är klart, med tanke på vår ålder... Vi är ju från den tiden när det inte fanns smartphones och datorer i vartenda hushåll. Då kunde man ju inte direkt ha några hemligheter för varandra om man inte hade varsin låst skrivbordslåda, ett hemligt fack på banken eller liknande. Då fick man vackert lita på sin partner. Att vi sen inte har skaffat det behovet kanske tyder på att vi har ett så bra förhållande, och där vi är så säkra på varandra, och oss själva och våra åsikter eller att vi är så blasé på varandra att vi totalt skiter i varandra : D
  • Anonym (Berta)
    MsFry skrev 2019-07-07 17:50:21 följande:

    Hupp, jag får erkänna att jag läste ditt inlägg lite för fort. Nu ser jag vad du menar, ber om ursäkt.


    Stort eloge till dig som erkänner när du begått ett misstag, det är inte så vanligt i dagens samhälle! Och ursäkten är godtagen
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?