Inlägg från: Anonym (Åsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åsa)

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    Jag kan inte ens lösenordet till min egen Mail eller Facebook eftersom jag aldrig loggar ur och inte loggar in från andra enheter som jobbdatorn tex. Och vem använder internetcaféer nuförtiden?

    Lösenordet till telefonen och datorn kan min man, vi har samma till alla våra datorer, i-pads och telefoner.

    Jag har inte ens tänkt på det här eller diskuterat det hemma, det faller sig bara naturligt.

  • Anonym (Åsa)
    EnAnonumius skrev 2019-07-08 08:36:43 följande:

    Ja du använde dig av härskartekniken "lilla gumman", d.v.s förminskning.

    Vilken härskarteknik använd jag?

    Jag har gått igenom alla härskartekniker jag vet som finns.

    Så du får gärna nämna vilken härskarteknik jag använde mig av.

    Ingen av de kända härskarteknikerna som finns, kvalar mitt utlåtande om dig under. Så, bra försök där. Men du nådde inte ända fram, med tekniken att försöka göra två (elller tre) fel till ett rätt.

    Nej jag har inte sagt att TS är omogen, jag har bara sagt att TS är verklighetsfrånvänd. För det är just det TS är. Verklighetsfrånvänd.

    Fast om du läser TS, TrådStart så ser du ju att hon säger att de, som har tillgång till sin partners lösenord, "måste ha problem med sin partner", sakna "tillit" och inte "lita på sin partner" så nej du är knappast ensam om att bli anklagad för en massa saker av TS. TS anklagar ju folk i grupp per se redan i sin trådstart för en massa saker som inte lever som hon. Hon riktar ju knappast hela sin trådstat till dig. Att skriva, som TS gjorde, att man "måste ha problem" med sin partner, och att man saknar "tillit"  och inte "litar på partnern", är just en beskrivning av vad svartsjuka är. 


    Skojar du? Att skriva att en person är patetisk och omogen är aggressivt och minst lika förminskande som att kalla någon för en liten gumma. Vem som helst förstår ju annars att om man värderar en person negativt för den personen är så är det förminskande. Non violent communication, googla det om du vill lära dig sluta använda härskartekniker.
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 11:55:38 följande:

    Lite underhållande att samma person säger tack och adjö för att "lämna" två gånger i rad, först innan det är godnatt och sedan så fort det blivit morgon igen.

    Ska bli intressant att se om hon ska "lämna" fler gånger idag!   Igår 22,36  "Wow. Tack bägge två, ni fick mig att inse vilket slöseri med tid det är att ens gå in på den här sidan.Vill ni vara bittra nättroll som sprider hat och mobbar bakom tangentbordet, så gör det. Jag lämnar er."

    Idag 07,51 "Nu stänger jag av aviseringarna från familjeliv, har varit medlem i ett år och skrivit till och från men inser att det inte ger mig något. Det finns trevliga och intressanta människor här och även roliga trådar men forumet är samtidigt fullt av just härskartekniker och mobbning."

    Kul avslut från den enda som faktiskt använt sig av härskarteknik här i ts. 


    Jag ser härskarteknikerna flöda i tråden, även ifrån dig. Tips: Säg det du menar och mena det du säger. Sarkasm och passiv aggressivitet är inte speciellt konstruktivt om du vill ha en seriös debatt i din tråd.
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 12:18:52 följande:

    Tack för tipset, men det kan jag säga att aggressiv är det minsta jag varit här i tråden.

    Sarkastisk? Nej, inte det heller.

    Däremot ger jag svar på tal.

    Jag tycker att jag varit tydlig och ni som verkligen inte ser hur jag menar, vet jag inte hur jag mer ska förtydliga... får fundera på saken och återkommer senare under eftermiddagen.


    [quote=79743624][quote-nick]Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 11:55:38 följande:[/quote-nick]Lite underhållande att samma person säger tack och adjö för att "lämna" två gånger i rad, först innan det är godnatt och sedan så fort det blivit morgon igen.

    Ska bli intressant att se om hon ska "lämna" fler gånger idag!   Igår 22,36  "Wow. Tack bägge två, ni fick mig att inse vilket slöseri med tid det är att ens gå in på den här sidan.Vill ni vara bittra nättroll som sprider hat och mobbar bakom tangentbordet, så gör det. Jag lämnar er."

    Idag 07,51 "Nu stänger jag av aviseringarna från familjeliv, har varit medlem i ett år och skrivit till och från men inser att det inte ger mig något. Det finns trevliga och intressanta människor här och även roliga trådar men forumet är samtidigt fullt av just härskartekniker och mobbning."

    Kul avslut från den enda som faktiskt använt sig av härskarteknik här i ts. [/

    Jag ser ju bara här ett exempel på passiv aggressivitet och sarkasm. Och X som kallade Y patetisk, du menar att det inte var aggressivt? Det var ju en klockren förolämpning.

    Vad är bakgrunden till den här tråden? Jag har aldrig tänkt på det här innan, det här med lösenord, det är inget som vi pratat om hemma eller som jag pratat med vänner om.

    Är det något som du och din man haft mycket diskussioner om eller hur kom du på idén till tråden?
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Ja?) skrev 2019-07-08 13:09:31 följande:

    Tråden full av härskartekniker? Hur kan detta ämne vara en sån vattendelare? Only on familjeliv.


    Tja, jag förstår inte heller varför ämnet skulle vara laddat men jag ser ju att det är som bäddat för konflikter om man går in i en tråd och skriver ?Du är en patetisk och äcklig kvinna?. Då spelar det nog ingen roll om man så diskuterar vilken dammsugare man ska välja.
  • Anonym (Åsa)
    Embla twopointoh skrev 2019-07-08 13:43:16 följande:

    Min mobil är låst med fingeravtryck, men skulle maken av någon anledning behöva gå in i den skulle han få lösenordet. Mina andra datorer och platta har inga lås alls. Jag känner inget behov av att hålla mina enheter privata, jag har inga hemligheter på dem. Men, jag förstår dem som vill hålla sådant privat, det beror helt på vad man har på enheterna och hur privat man är överlag.

    Oavsett vad, har en parter inte rätt att kräva att ha tillgång till sin parters mobil/dator. Det visar på kontrollbehov och/eller svartsjuka. Ett sunt förhållande kräver ömsesidigt tillit och respekt för varandras privatliv.

    Å andra sidan, om man nu absolut inte vill att ens parter sak se till exempel de foton man har, måste man fråga sig varför man känner så. Det kan finnas osunda orsaker till ett sådant behov av hemlighetsmakeri också.


    Jag håller med. Båda dina exempel signalerar kontroll. Jag vet ingen som krävt att få sin partners lösenord men bland mina vänner verkar alla ha det som vi, dom kan plocka upp sin partners mobil och slå upp något vi pratar om eller ringa ett samtal så alla verkar kunna koderna. Jag har bara aldrig hört någon nämna det som att det varit ett issue förut. Det kanske är mer i tonårsrelationer som det där förekommer. Jag tror det förekommer mycket svartsjuka och kontroll bland unga, i högre utsträckning än bland vuxna/medelålders.

    Om min man däremot plötsligt sa att ?Nu har jag skapat ett hemligt lösenord på MIN dator och MIN telefon för nu ska dom vara privata? så hade jag undrat vad som farit i honom.
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 16:44:30 följande:

    Det där var det som jag kallade för svar på tal på sätt och vis, förutom att jag inte citerade personen som skrev detta.

    Anledningen är att jag inte har lust att citera personen som började "konflikten" med att kalla mig för "lilla gumman".

    Jag har inget att säga någon som kör med härskarteknik nämligen.

    Vad X och Y säger får stå för dem. Jag står bara för mina kommentarer. 

    Bakgrunden till tråden står klart och tydligt i ts.


    Nu känner jag mig som när jag reder ut konflikter med barnen men du i din tur skrev ju nedlåtande till X innan hon svarade på det sättet. Det var därför jag skrev att det inte är bra att vara sarkastisk och passivt aggressiv. Om du inte VILL ha en tråd full med bråk såklart, då är det ett jättebra sätt att uppnå det.

    Jo fast jag är nyfiken på vad som ligger bakom ditt starka engagemang i frågan, du skriver att du sett en annan, likadan tråd och då startat den här men du måste ju ha tänkt på detta i något sammanhang eftersom du verkar känna så starkt för frågan och har förutfattade meningar om vad det handlar om? Som inte verkar ändras även om inte enda bekräftat att du har rätt?
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 16:49:37 följande:

    Det jag inte vill att min partner ska se är t ex: 

    *Ett moln med mycket gamla bilder och texter, från tiden innan jag kände sambon.*Jag skriver kolumner i en tidning och har många utkast till idéer sparade.*Är politiskt aktiv och skriver ner mina tankar som ska vidareutvecklas.*Har en mapp med mina tankar i vardagen om allt tänkbart, som är mycket privat.*Har livserfarenheter som jag hjälper andra människor i liknande situationer som jag själv haft.

    Stycke två är jag 100% överens med dig om.


    Skulle din partner gå in i mapparna om hen hade lösenordet till datorn?
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 16:55:33 följande:

    Jag är 50+ så någon tonårsrelation handlar det inte om.

    Sen i ditt sista stycke, absolut! Har redan skrivit om det i tråden att i en sådan situation skulle jag också börja undra.


    Nu missuppfattade du! Jag skrev om relationer med svartsjuka och kontroll, att det säkert är vanligast bland ungdomar. Jag kan tänka mig att en 15-årig flicka eller pojke kräver att få gå igenom sin pojkväns/flickväns mobil, dom har ju så mycket drama i den åldern. Men jag tror att det vanligaste är att gifta, vuxna par inte har hemliga lösenord till själva enheterna, då är det ju av en annan orsak, att man delar på allt och själv tycker det känns bekvämast och mest familjärt...
  • Anonym (Åsa)
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-08 17:56:35 följande:

    Nej, det har jag hemskt svårt att tro då vi båda är väldigt måna om varandras privatliv.

    På lika villkor.


    Så egentligen behövs inget hemligt lösenord?
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?