• Brumma

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    I din TS verkar du ta för givet att de som har tillgång till sin partners lösenord krävt det, och att den andra parten "gett med sig" mot sin vilja, eller att man snokar bara för att man kan.. Varför?

    Ja, jag har full tillgpng till min mans mobil, platta, och dator - inklusive mail, facebook, bankID, instagram osv eftersom de alltid är inloggade eller så kan jag koderna. Samma sak för honom - även om jag bara har mobil9. Att vi har tillgång är dock INTE samma sak som att vi går in o snokar/kollar. Det innebör INTE att ngn krävt att få det - det är bara enklare så.

  • Brumma
    Kverulant67 skrev 2019-07-06 01:09:45 följande:

    Du är inte så gammal va? Man vill ha lite privata saker för sej själv utan att vara otrogen. Det flesta moderna mobiler har ju iris och fingeravtrycks avkänning så det är svårt för partnern att öppna den.


    Alla mobiler med sådan avläsning har även ett kodlås - eftersom sådant ibland strejkar.

    Vi är förresten 40+ och har inga "hemligheter". Däremot privata saker. OCH tillgång till allt om man ska vara krass, dock går vi ju inte in o LÄSER privata saker även om vi har tillgång ;)
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-05 17:43:30 följande:

    Och att använda passagerarens mobil är uteslutet?

    Då får väl pilla eller skriva kod lika mycket oavsett vems mobil det är? Utöver det är det enklare att bara peta till skärmen då och då än att skriva in en kod hela tiden.

    Jag tror, du får förlåta det om du kan, att du fantiserar lite nu. Jag tror  inte att ni byter mobiler med varandra för att kolla en färdväg.


    Jag har rn samsung, min man har en iphone.

    Vi anser båda att "vägvisaren" är bättre på min samsung så jo, vi kollar alltid på min ;)

    Måste vara jobbigt att misstro andra männniskor så mnt att man inte ens litar på dem när de säger att de använder varandras mobiler..

    Ett annat exempel - jag använder min mans iPad för att kolla serier på kvällarna. Han har messenger inlagt på paddan. Han har ÄVEN messenger inlagt på sin mobil - på båda är det inställt att meddelandet ska visas direkt på skärmen i några sekunder. Så - när jag kollar på paddan händer det allt som oftast att hans vänners svar poppar upp på skärmen när jag ser på ngt. SJÄLVKLART har han inte känsliga diskussioner med vännerna vid sådana tillfällen - även om jag har "fri tillgång" så har både min man o vännerna rätt till sitt privatliv. Jag skulle kunna gå in o läsa om jag ville men som tidigare sagt - fri tillgång innebär inte utnyttjande av tillgången.

    Tror man det har man problem med gränser - skulle du gå in o läsa bara för att du kunde?
  • Brumma
    Anonym (Ulrika) skrev 2019-07-05 14:57:09 följande:

    Jag anser att ingen har i min mobil att göra mer än jag själv. Min sambo vill inte att jag ska ha pinkod till den han blir misstänksam då. Jag har inte det. Däremot har jag vault kod till dom appar som är hemliga. Jag är aldrig vid dator eller padda där någon kan se min historik mm . Min mobil är mitt privata liv.


    Det låter inte som en riktigt frisk relation :/
  • Brumma
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-05 23:39:04 följande:

    Jag tycker att vi är många som redan sagt detta och sen upprepat det gång på gång, men det går inte in.


    Man undrar ju hur dessa personer ser på gränsdragning och naturliga personliga sfärer..

    Jag har tex fått lära mig att man inte rotar i privata lådor tex, även om jag har tillgång. Ett exempel är mina barn och mina kusiners barn - när mina barn är hos våra släktingar så leker de med sådant som finns framme. Är de intresserade av att ta fram ngt annat så frågar de. När mina kusiner kommer med sina barn är mina släktingar tvugna att LÅSA alla lådor o skåp där barnen inte får vara. Det är till och med så illa att vissa lådor får SKRUVAS igen när de kommer. INGEN respekt för människors privata ägodelar eller personlig sfär.

    Såhär är det ju med tillgången till mobiler, plattor o datorer också - har man en sund syn på privata saker, privat sfär osv så snokar man inte ÄVEN om man har tillgång.

    Jag HAR tillgång till min mans Messenger men enda gången jag går in i den är när jag tex förlagt min mobil så att jag kan använda messenger o ringa mig själv. Eller om han säger till mig att gå in o läsa ett specifikt meddelande.

    Alla Ni som MÅSTE låsa sina mobiler, plattor o datorer- vad anser ni om personliga sfärer? Skulle ni läsa er partners meddelanden, kolla sökhistorik osv bara för att ni har tillgång? Varför isåfall? Och om ni INTE skulle göra det, varför detta behov av att låsa? Skulle er parter kolla? Isåfall kan ni ju inte ha en sund relation med tillit och respekt...

    Jag ser absolut inget fel med att låsa och ha privat - men jag ser ett fel när man måste ifrågasätta andra som INTE låser. När man inte tror på anledningarna.. då är ngt med tillit och respekt väldigt fel.
  • Brumma
    MsFry skrev 2019-07-06 07:33:28 följande:

    Nej vi har inte tillgång till varandras mobiler. Mobilen är privat och mycket av det som finns i den rör inte bara mig utan även mina vänner. De ska kunna lita på att det de skickar till mig inte riskerar att läsas av någon annan än den de skickade till.

    Min dator är mitt arbetsredskap och det skulle vara tjänstefel att ge någon annan tillgång till den.


    Skulle din partner gå in o läsa om han kunde? Det låter ju inte så sunt..
  • Brumma
    Anonym (Hepp) skrev 2019-07-06 09:46:40 följande:

    Gud va fånigt! Tror du din sambo skulle snoka efter företagshemligheter i din dator och skicka vidare eller vad? Tjänstefel..


    Fast det har jag full förståelse för. Jag har en arbetsdator (ingen egen) och jag får ABSOLUT inte dela lösenordet till den med min man. Skulle det komma ftmram är det skäl npg att sparka mig då det finns företagshemligheter på den.

    Det spelar ingen roll att min man inte skulle snokat utan jag får helt enkelt inte göra innehållet tillgängligt för honom.
  • Brumma
    Anonym (Haha...) skrev 2019-07-06 14:40:51 följande:

    Ja, fast det är inte ok att ventilera problem till vänner på sms istället för att ta dom med sin partner. Det ska för f inte vara en hemlighet vad man har för problem med sin partner, det tar man upp direkt med sin partner istället för att skriva ett Mail till Lisa i Umeå om det.

    Jag har ärligt talat en bättre relation med min man än någon annan jag känner och jag tror att en stark bidragande faktor är att vi är helt öppna med varandra och säger vad vi tänker på.

    Det är inget problem här. Det blir inte bråk för att någon är irriterad. Ingenting ligger och gror och ingen går bakom ryggen och snackar skit om den andra till vänner.

    Sånt där gjorde jag med tidigare partners innan jag var gift och hade familj. Men så var dom förhållandena inte i närheten så bra som detta.

    Mycket skitsnack och ventilerande med andra, ingen kommunikation. Smusslande och hemligheter från mitt ex sida.


    Klart det är ok att ventilera saker med vänner istället för med sin partner.

    Jag kan vara SJUUUUKT irriterad på att min man gjort si eller så och då kan jag släppa den irritationen om jag "spyr" till min bästa vän istället. Min vän å sin sida har en förmåga att hamna i relationer med mindre trevliga killar och hon behöver då o då stöttning i det.
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-06 17:48:27 följande:

    Jag skulle absolut inte läsa i min sambos meddelanden eller göra något annat heller.

    Jag skulle inte ens röra hans dator om han glömt att logga ut.

    Som sagt, det kan finnas fler som skulle kunna gå in i det privata. Och så känns det tryggt att veta att det bara är jag som kommer åt mina privata saker. Ingen annan har med det att göra helt enkelt.

    Menar inte att ifrågasätta som i att döma, jag bara undrar hur andra gör.

    De konflikter jag hamnat i här kommer sig av att jag blev ifrågasatt!


    Du beskyller folk för att hitta på när de förklarar att de använder varandras mobiler när de åker bil tex...

    Om det enbart är din sambo som har ditt inlogg, hur skulle fler kunna gå in i det privata?
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-06 20:05:39 följande:

    Jag har sagt en gång att jg tror att personen hittar på.  Och det tror jag fortfarande.

    Om jag inte hade kod/fingeravtryck så kan precis alla komma åt mina personliga saker.

    Och de har inte där at göra, och inte min sambo heller.

    För det är privat.


    Fast VARFÖR tror du att personen hittar på? Det är ju inga konstigheter personen skriver..

    Som jag skrev innan så gör vi samma sak i bilen (och annars).

    Och när du inte tror på en väldigt normal sak att göra så ifrågasätter du folk som delar sina inlogg med sin partner.

    Jo men du skrev att andra (än din partner) kan komma åt dina privata saker och det kan de ju inte om du inte helt tar bort låset ;) Jag har också lås på min mobil, om jag tappar den vill jag ju inte att ngn ska kunna komma in i den :)
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?