• sobrio88

    Gå för lite på förskolan, tips mottages gärna!

    Som sagt tidigare så är den tiden inte lite utan det är ganska vanligt att föräldrar försöker korta ner dagarna och/eller någon ledig dag i veckan. Angående syskonplaneringen. Du har inte funderat på att försöka få syskon innan du börjar plugga? Eftersom du tyckte det blir för lång tid att vänta till examen och var lite osäker på studieuppehåll.

    Jag skaffade iaf sista barnet innan jag började plugga och jag tycker det är jätteskönt att kunna plugga när barnen är små. Man styr ju sina tider på ett helt annat sätt som student än när man arbetar så jag får så mycket mer tid med barnen nu när jag pluggar. Skolan är kvar dessutom, kommer vara 33 år när jag tar examen och sedan planerar jag även en vidareutbildning på 1.5 år. Jobba hinner man iaf

  • sobrio88
    Anonymsju skrev 2019-07-09 01:03:15 följande:

    Okej, tack för svar! Om du har lust kan du läsa mitt svar angående tiden på förskolan som jag svarade en annan, hur jag tänker kring det.

    Ja det är också något jag tänkt på, att få ett syskon innan jag byter jobb eller pluggar.. har just nu ett arbete jag vill ifrån. Nästa ansökan är nästa höst, vilket jag inte kommer hinna om jag ska få ett barn innan. Är rädd att vägen till ett syskon ska bli lika tuff som det va att få sonen - 3 missfall, 1 utomkvedshavandeskap (borttagen äggledare) tuff graviditet, och en tuff förlossning som sluta med akut snitt.

    Men va härligt att läsa någon med positiva erfarenheter kring att plugga med barn. Får jag fråga om du pluggade heltid? Och vilket program? (Är nämligen själv inne på förskoleprogrammet, men finns vissa saker som gör att jag tvekar)


    Förstår att du tänker så, har visserligen inga missfall bakom mig men hade också en tuff graviditet, förlossning samt första tid med första barnet så var osäker på fler barn. Men andra barnet gick allt mycket bättre

    Läser just nu. Börjar termin 3 till hösten på sjuksköterskeprogrammet. Det är heltid, med i snitt 3 dagar i veckan på campus om man går på föreläsningarna (det blir ju mer under praktiken) . Barnen är 4 och 2 år. De är på förskolan i snitt 30 h per vecka trots en pendlingstid på 1.5h tor så jag tycker det är perfekt för barnen som inte behöver gå heltid trots att båda föräldrarna pluggar/jobbar heltid
  • sobrio88
    Anonymsju skrev 2019-07-09 08:52:17 följande:

    Okej, va skönt att det gick bättre med din andra!

    Oj det låter ju jättebra med 30 h/v trots att båda kör heltid. Jag förstår att du inte kan jämföra med något annat än att plugga med barn, men hur tufft är det?

    Läst så mycket om hur tufft det är att plugga med småbarn. Hur många timmar i veckan lägger du i snitt på plugget?

    Som jag förstått det ska man väl se det som ett heltidsjobb och lägga 40 timmar i veckan, men verkar som att man inte riktigt behöver det om man pluggar effektivt. Brorsan har pluggat data-ingenjör, och la mindre än 40 h/v på plugg.


    I tentatider och under VFU lägger jag 40+ timmar men ibland är det nog nere på 10-15h också så det är väldigt olika. Jag har ganska lätt för mig visserligen så tjänar in ganska mycket tid på det.

    Det som är "svårt" är ju att man måste verkligen planera sin tid när man har fler än sig själv att se till. Jag ser till att göra färdigt sånt som går att göra färdigt så fort som möjligt eftersom man vet ju inte om barnen blir sjuka. Kursare som är singlar utan barn kan sitta och panikskriva en hemtenta sista dagarna medan jag har gjort färdigt den över en vecka tidigare och kan då ta ledigt åt barnen istället och hitta på nåt kul

    Jag tycker det är helt klart värt att plugga med barn även om det är tufft under vinterhalvåret när sjukdomarna går runt hela tiden.
Svar på tråden Gå för lite på förskolan, tips mottages gärna!