Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Provoceras av kejsarsnitt!

    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-08 12:46:08 följande:

    Jag provoceras ihjäl av dessa bekväma primadonnor (som verkar öka i antal) som vill kräva ett snitt för att de inte orkar eller vågar föda barn. Finns inga medicinska orsaker och man inte har en komplicerad förlossning bakom sig borde alka dessa bortskämda fegisar betala sina snitt själva. En frisk förstföderska med en normal graviditet och ett barn som ligger rätt har absolut ingen anledning eller rättighet att kräva att läkare ska lägga sin tid på att genomföra en öppen bukoperation. Alla vet hur barn föds fram. Svälj bekvämligheten och tramset och föd ditt barn. Annars kan man låta bli att skaffa några.


    Nu  sker de allra flesta KS av medicinska orsaker, och till medicinsk orsak räknas även förlossningsrädsla. För man vet att finns det en riktig förlossningsrädsla bakom så kommer förlossningen troligen bli både svår och långdragen och ändå riskera att sluta med ett snitt.
    Jag är glad att jag bor i ett land, där vi har förlossningsvård, där man inte tvingas att genomgå den farligaste momentet i en kvinnas liv (ja, det är faktiskt den vanligast dödsorsaken hos fertila kvinnor)
    Tänk dig att trots att vi har en bra sjukvård, trots att kvinnorna generellt är friska, så kommer ändå, säkert 5-10%, av dessa friska kvinnor med problemfria graviditeter och med barn som ligger rätt, ändå gå igenom ett KS, men då med kortare framförhållning och troligen högre risk för infektioner och komplikationer. Utöver detta så är 5-10% av kvinnor som av fysiska orsaker inte kan föda barn vaginalt.

  • sextiotalist
    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-08 16:24:59 följande:

    Nej rädsla är inte en medicinsk anledning. Att helt sonika lyftas ut ur magen är INTE det bästa för barnet. Är knappast en slump att betydligt fler snittbebisar behöver neovård för att de har vätska kvar på lungorna eftersom det inte har pressats ut vid förlossningen. Hur dessa egoistiska kvinnor kan leva med den vetskapen är en gåta för mig. Att inte låta barnet få starta förlossningen när det är redo samt att ockupera en plats på neo, allt för att man inte vill föda barn.


    Ta den diskussionen med de som har satt upp direktiven. Det är de som har den medicinska kunskapen.
    Inte alls konstigt att många mer snittbebisar än de som föds normalt hamnar på neo. eftersom det i en klar majoritet av de som snittas beror på att barnets eller mammans hälsa/liv är i fara.
    Denna diskussion om KS eller inte har nog funnits på internet i över 20 år, och ändå är antalet snitt ungefär procentuellt lika stort under hela den här tiden.

    Sonen kom via snitt, och precis som de flesta snittbarn så mådde han bra, ingen neo (beslutet var läkarens inte mitt, varför jag snittades, för att barnet inte startade sin förlossning själv)
  • sextiotalist
    Anonym (Provocerad) skrev 2019-07-08 16:32:25 följande:
    Nej ingen ska kunna välja snitt. Det är en operation och ett beslut som fattas av läkare när medicinsk orsak finns. Simple as that!
    Ingen väljer snitt, läkaren tar ett beslut utifrån den information han/hon får, där även förlossningsrädsla är en faktor.
  • sextiotalist
    Anonym (?!) skrev 2019-07-10 11:32:13 följande:

    Vissa håller god ton är i tråden, men en del beter sig inte enligt god forumsed alls. Vet inte vad det är som gör att någon blir så oerhört provocerad över att folk har olika åsikter? Är man fascist? Vill man fängsla alla med "fel" åsikter?
    Kan man inte ta att folk har olika åsikter så bör man kanske inte spendera tid på diskussionsforum. Om man som anonym (L***...) säger (ungefär): denna tråd ger dålig stämning som går ut över mammor och deras barn! Minns inte ordagrant men typ. Är dålig stämning det värsta någon kan tänka dig så ska du enbart vara jäkligt lycklig! 

    Det är inte bara denna personen, vissa andra har sjunkit pinsamt lågt.

    Vad är det som gör att många lyckas hålla god ton i andra trådar men så fort någon kritiserar era "primadonnafasoner" (som folk har rätt att tycka, liksom ni har rätt att tycka att barn bör opereras ut, för evolutionen har inte gjort ett tillräckligt bra jobb där, eller "Gud" om man nu tror så, enligt er eftersom det självklart är ni som har rätt) så går ni bananas? 
    Att skaffa barn trots ovilja att föda ut det (går inte riktigt ihop), men ändå gå och bli gravid och sedan kräva ett snitt, likt en tjurig snorunge, vissa tom hotar läkaren "jag tar livet av mig och ungen om jag inte får snitt!". I-landsproblemen blev allt för stora, när ni inte vågade trycka ut ungen ni planerat. Ni förstår väl att vissa har åsikter emot det?
    Man kan diskutera i saklig ton för det.

    Undrar förresten om det finns samband mellan ovilja att föda och ovilja att amma, skulle inte förvåna mig om de som bara vill ha och ha utan att behöva göra det "jobbiga" som krävs för det är samma som inte vill ge sina barn det nyttigaste. "Varför ska jag behöva slita ut mina bröst för att ungen ska få tillgång till den bästa maten och minska risk för allergier?" "Usch! Mitt eget kött och blod ska suga på mina bröstvårtor, gud så äckligt!" Samtidigt som dessa personer påstår sig "göra allt" för sina barn, jo visst...

     


    Och vad är detta om något?
    Du verkligen spydde ut hat mot de som lider av förlossningsrädsla i det du skrev just nu, så långt ifrån god ton man kan hålla
  • sextiotalist
    Anonym (Guckosko) skrev 2019-07-16 22:27:04 följande:
    Tror du att alla drabbas av urinläckage för resten av livet efter en vaginal förlossning?

    En bukoperation ska inte utföras om inte nöden kräver det. Punkt.
    Alltför många, det är vanligare än vad du tror. Tyvärr har förlossningsskador inte varit något som vården har velat hantera.
    Om man hade haft samma tänk kring en vaginal förlossning, som kring ett KS, då hade det troligen varit betydlig färre skador och även säkrare VF.
    Men alltför många (även inom sjukvården) anser att VF, eftersom det är naturens väg att få ut barnet, alltid är det bästa sättet och att kvinnor har gjort det i alla tider.
    Sanningen är att innan vi fick den mödravården vi har idag, innan förlossningarna skedde under bra förhållande, så var det den vanligaste orsaken till att kvinnor dog. Idag är det så i de områden i världen där förlossningarna sker helt naturligt (inga läkare att tillgå, ingen sjukvård att tillgå)

    Det gäller även den övriga djurvärlden, att det är under förlossningen som honan är mest utsatt. Sedan har människan och hyenan, de mest riskfyllda förlossningarna, eftersom huvudet på barnet/ungen är väldigt stort, vilket även är en ytterligare belastning på den som föder.
  • sextiotalist
    Ignoramus skrev 2019-09-03 09:42:02 följande:

    Så länge statistiken för akutsnitt och urakuta räknas under kejsarsnitt och inte vaginala så går det inte att ta några sådana ?bäst för barnet?-kommentarer på allvar.


    Det är ju det som är missvisande. Vid de allra flesta KS så är det pga mamman och/eller barnet mår dåligt. Barnet är troligen medtaget och mår inte bra, mamman är kanske redan slutkörd fysiskt och mentalt och operationen görs på en patient som är redan slutkörd.
    Dvs ingen mår bra.
    Önskar det fanns statistik som visade hur det skiljer sig mellan de olika snitten.
    Det man säkert kan säga att om majoriteten av KS inte hade genomförts så hade vi haft en rätt hög barnadödlighet och antal kvinnor som dött i barnsäng hade varit skrämmande hög.
  • sextiotalist
    Anonym (Håller med!) skrev 2019-09-13 10:55:47 följande:

    Håller med!

    Dessutom är det sämre för barnet att plockas ut genom magen helt onaturligt.

    Barnet mår bäst av att gå igenom den naturliga processen - särskilt för att få igång och förbättra de inre organen (i synnerhet lungorna).


    1 av 10 barn som föds vaginalt har problem med andningen.

    Om vaginalt alltid skulle vara bäst. Varför finns det då urakuta snitt?
  • sextiotalist
    Anonym (Barnmorska) skrev 2019-09-14 13:16:05 följande:

    Vem har sagt att vaginala födslar Alltid är bäst? Snitt finns av en anledning och räddar många liv. Urakuta snitt som du nämner är ju livsviktiga. Tror du fått det om bakfoten. Vaginala födslar är inte alltid bäst och om någon sagt det så tänkte nog inte den personen på dem medicinskt viktiga snitten.


    Självklart, men det glömmer många av.
  • sextiotalist
    Anonym (Håller med!) skrev 2020-04-06 08:28:40 följande:

    Det värsta är ju att KS är så mycket sämre för barnet. Varför vill man inte ge sitt barn allt man kan?

    Blir lika arg på mammor som vägrar amma.

    Idioti!


    Fast det är inte helt sant. Fungerar allt optimalt, ja.

    Men som jag skrivit i andra trådar. Att föda barn är ett av de farligaste momenten som en fertil kvinna går igenom och även ett farligt moment för barnet.

    Om vi inte hade kejsarsnitt, inte hade den medicinska backup som vi har, då hade vi haft många dödfödda barn och många kvinnor som dött.

    Rörande amma, så kan inte alla kvinnor amma. Förr hade de ammor eller så dog barnet.

    Tänk på att 15% av förlossningarna slutar med ks pga barnet eller mamman inte fixar en vanlig förlossning. Lägg till de förlossningar som man behöver sugklocka.

    Man kollar ju barnets hjärta för att barnet kan fara illa pga värkarbetet.
  • sextiotalist
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 10:05:36 följande:

    Barnet eller mamman dör inte vid förlossningsrädsla. Förlossningsrädsla är psykiskt, och den borde man behandla INNAN förlossningen.

    Förlossningsrädsla behandlar man inte genom ett dyrt kejsarsnitt.


    Det försöker man, men misstänker att de som är kunniga gör en bedömning utifrån deras kompetens

    En förlossningsrädd kan motarbeta så att förlossningen blir mer riskfylld och även ge komplikationer som gör att ks blir billigare
  • sextiotalist
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 12:51:00 följande:

    Fast varför väljer hon att skaffa barn om hon inte vågar föda barnet? Istället låter hon oss skattebetalare betala hennes operation.

    Ingen tvingar henne att skaffa barn.


    Det är troligen tillräckligt lönsamt för samhället att låta ett barn födas med kejsarsnitt än att en kvinna, som troligen har kvalifikationer att bli förälder.

    Har mer tilltro till en sådan kvinna, än personer som i den här tråden visat rätt fula sidor
  • sextiotalist
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 13:50:45 följande:

    Frågan är, varför väljer någon att skaffa barn om hon inte vågar föda barnet?

    Det är väl bättre att ta itu med sin rädsla INNAN man skaffar barn. Blir både enklare och mer ekonomiskt än att vi skattebetalare ska bekosta en operation pga mammans orimliga rädsla.

    Det blir väldigt dyrt om vi ska betala alla rädda mammors operationer, och dessutom helt i onödan när terapi finns.


    Men det är ju så det fungerar. Man fångar upp kvinnorna

    Är det tvångsabort som gäller annars?

    Jag litar på att de inom sjukvården, som arbetar med dessa frågor, är kompetenta och kan avgöra vad som är bäst för kvinnan och barnet
  • sextiotalist
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 14:57:57 följande:

    Vadå tvångsabort, jag menar att de inte behöver skaffa barn från första början om de är så rädda för att föda barnen.

    Och så skrev jag att de som är orimligt rädda för att föda barn borde få behandling (terapi, KBT eller liknande) för rädslan INNAN eller under graviditeten, vilket inte är detsamma som tvångsabort.

    Men istället ska de skaffa barn efter barn och kräva att vi ska betala deras kejsarsnitt när det inte är medicinskt motiverat förutom deras förlossningsrädsla som de ju kan behandla innan.


    Vilka gör det. De allra flesta ks är av medicinska skäl.
  • sextiotalist
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 14:57:57 följande:

    Vadå tvångsabort, jag menar att de inte behöver skaffa barn från första början om de är så rädda för att föda barnen.

    Och så skrev jag att de som är orimligt rädda för att föda barn borde få behandling (terapi, KBT eller liknande) för rädslan INNAN eller under graviditeten, vilket inte är detsamma som tvångsabort.

    Men istället ska de skaffa barn efter barn och kräva att vi ska betala deras kejsarsnitt när det inte är medicinskt motiverat förutom deras förlossningsrädsla som de ju kan behandla innan.


    Vilka gör det. De allra flesta ks är av medicinska skäl.
    Anonym (..) skrev 2020-04-06 15:14:37 följande:

    Det är möjligt. Men nu handlar tråden om de som gör kejsarsnitt enbart pga förlossningsrädsla vilket är totalt onödigt när de kan få hjälp med rädslan innan som sagt.


    Nu är direktiven att förlossningsrädsla kan vara en grund för ks.

    Jag misstänker att direktiven bygger på vetenskaplig grund av läkare och andra som arbetar inom den professionen.
Svar på tråden Provoceras av kejsarsnitt!