Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (Vega) skrev 2019-07-10 09:36:45 följande:
    En abort är för dom flesta också tufft mentalt och fysiskst. De är få som tar en abort med en klackspark.

    Ingen ska tvingas att genomgå en graviditet. Vad är det för dumheter. Det är inget jag förespråkar. Självklart har kvinnan alltid rätt att välja abort utan pekpinnar från någon. Kvinnans kropp, kvinnans val. Men om du tänker efter så inser du att en gravid kvinna i dag ges bara två val hos barnmorskan. Behålla eller abort. Föda och adoptera bort pratas det aldrig om. Skulle någon kvinna ändå vilja det alternativet blir hon motarbetad av alla. För i Sverige ska alla vilja ha sitt födda barnomsorg enligt normen.

    Det är klart det utfördes alla typer av aborter. Det brukar det göras på abortkliniker. Allt från små cellklumpar till foster som var några veckor och i bland några månader. Och det är väl lika klart att dom som genomgår abort har olika orsaker till varför. Inget jag funderar över dock. Man behöver enligt mej inte ha något giltigt skäl alls som kvinna mer än att man vill.
    Nu har vi inga abortkliniker i Sverige
  • Anonym (anonym)
    Anonym skrev 2019-07-10 10:32:09 följande:
    En enkel googling bevisar att det finns abortmottagningar.
    Googlade det för att jag var helt förvissad om att så inte var fallet.

    Men men, så här står det iallafall... så visst existerar abortmottagninarna alltid.

    Abortmottagning

    Till vår abortmottagning K 69 på Huddinge är du som gravid välkommen för abort utan remiss. Vi utför både medicinska aborter, kirurgiska aborter och sena medicinska aborter.


    Abortmottagningar finns men inte abortkliniker, abortmottagningarna finns som del av del av kvinnoklinikerna på vra sjukhus och privata kliniker precis som det finns diabetesmottagning på medicinkliniker 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Vega) skrev 2019-07-10 11:14:40 följande:
    Det är väl klart att föda och lämna igån sej ett barn är ett trauma. Inget man ska välja att göra om man inte själv vill. Från den dagen man blir gravid och bestämmer sej för att man inte kan behålla måste man igenom ett trauma oavsett.
    Fast för majoriteten är inte abort något trauma eftersom de inte vill ha ett barn. 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Vega) skrev 2019-07-10 10:51:51 följande:
    Jag tänker ju förstås att dom likt Jesus på korset gott kan genomgå sjuhelvetes plågor och som grädde på moset livslånga skador och ingen lön under en period. Det är väl rätt rimligt med tanke på det vi barnlösa fått gå igenom.

    Nöjd med svaret?

    Självklart handlar ju om valet att adoptera bort sitt barn på samma sätt som abort om kvinnans fria val. I dag finns knappast möjligheten att adoptera bort sitt barn ens om man skulle vilja på grund av den långa processen, anklagelserna och ifrågasättanden. Skulle en kvinna välja att föda sitt barn och sen adoptera bort det ligger graviditeten och det som följer med det naturligtvis på kvinnan på samma sätt som om det som följer med en abort också ligger på kvinnan om hon väljer det alternativet.

    Tror du den som genomgår abort inte fäller några tårar eller får utsttå några kroppsliga åkommor?
    Vad har Jesus med aborter att göra.
    Vad har barnlösa med valet att göra abort, de barnlösa blir ju inte mer barnlösa för att de som oönskat blir gravida tvingas att genomgå graviditeten.
    Finns visst möjlighet att adoptera bort ett oönskat barn sker ett antal ggr varje år.
    De barnlösa som inte godkänns för adoption blir inte mindre barnlösa för att oönskade barn föds och lämnas för adoption.
    I länder med svårighet till abort finns det överfyllda barnhem trots att det är mindre kontroll för att adoptera 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 11:59:17 följande:
    Ja jag undrar också över det. Tror att folk skulle ha bättre skydd mot graviditeter vid sex om de själva skulle stå för aborten. Många använder sig av abort som preventivmedel vilket är helt sjukt. Det är ingen överraskning att vid sex finns det en risk för att bli gravid. Skydda er vid akten så slipper ofödda foster dödas pga er brist på omdöme. Kan tänka mig att man får betala hela aborten, större delen av en abort eller del av första aborten och hela den andra tredje fjärde.... aborten. Sen borde det ingå ett obligatoriskt samtal med en barnmorska och en kurator som grundligt faktiskt visar hur barn utvecklas redan från så tidigt stadium, och ifrågasätter mammans vårdslöshet till att skydda sig. För ja ,det ligger främst på kvinnan att skydda sig från ofrivillig graviditet då det är kvinnan som blir befruktad, och hennes vilja vad som sker därefter ligger 100% på henne. Finns ju en rad preventivmedel, så vad är problemet?
    Nu är det ju så att en graviditet som fullföljs kostar enormt mycket mer än en abort, så skulle aborter kosta så skulle även mödravård, förlossning och eftervård kosta
  • Anonym (anonym)
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 12:11:39 följande:
    Jag är ingen abortmotståndare ,men helt emot kvinnor som använder abort som preventivmedel. Jag tror med dom alternativ jag skrev,att man skulle minska aborter radikalt och att kvinnor skulle tänkte en ,två , tre gånger om ,att ha sex utan preventivmedel. För just det, det är kvinnor som blir gravida! Om kvinnor skulle ställa högre krav på mannen som dom har sex med så skulle problemet vara ur världen, men istället för man över det på fostret, genom att döda det! Jag är medveten om att inget medel är helt 100% säkert, konstigt bara att vi ligger i topp med aborter världen över, och till stor del beror det nog på sånna som dig som inte tycker att ansvaret ligger på kvinnan! Vem är det då som bär ansvaret?? Nej just det, ni anser att barnet gör det visst? Feminism när den är som bäst...
    Vi ligger i botten när det gäller mödradödlighet och barnadödlighet och barn som föds av missbrukare tack vare möjligheten till abort. 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 12:12:25 följande:
    Eller så skulle graviditeterna minska...
    De skulle inte minska eftersom de som inte har vett att skydda sig inte skulle skydda sig bättre om aborter skulle kosta mer än en ett vanligt läkarbesök däremot skulle exempelvis försörjningsstöd öka när de fattiga skulle få extra bidrag för att täcka abortkostnader
  • Anonym (anonym)
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 13:01:02 följande:
    Och vad grundar du detta påstående med?
    De som påstås använda abort istället för preventivmedel är inte de som är de est fungerande individerna och kommer att fungera bättre för att de får betala aborten. Ingen fungerande person väljer abort före att skydda sig.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Vega) skrev 2019-07-10 13:10:33 följande:
    Du blandar ihop saker här. Jag har hela tiden skrivit att jag är för fri abort av vilken orsak det än är. Jag är en av dom som skulle stå i främsta ledet och protestera om den rättigheten någonsin skulle ruckas på.
    Jag inte någonstans påstått att jag eller andra ofrivilligt barnlösa ska ha någon rätt till någon annans kvinna ofödda barn eller att dom av barmhärtighetsskäl ska känna sej tvingade att ge barnet till barnlösa. Att föda eller inte är alltid kvinnans val. Punkt. Skulle en kvinna välja att föda och adoptera bort sitt barn är det hennes val. Ingen annans. Det jag pratar om handlar ingenstans om någon påtvingad graviditet och förlossning för någon annans skull.

    Ja, jag tror eller vet att det finns folk som skulle genomgå en graviditet och förlossning med efterföljande adoption om dom visste innan hur det går till. Det finns personer, oftas dom som genomgått sena aborter som lever med skuldkänslan av att ha dödat sitt barn (obs att jag inte har den åsikten att abort är att döda) Vet ett par personer som faktiskt flera år efteråt sagt att dom ångrat att dom inte födde och adopterade bort sitt barn. Så visst finns det. Och dessa personer har sen fött barn med efterföljande komplikationer så dom vet exakt vad att föda och bära ett barn innebär. Jag gissar att dessa inte är dom enda i hela världen som tänkt så. Det primära med att föda ett barn var i deras fall förstås inte att föda för att glädja någon barnlös utan låta sitt barn födas och få leva. Jag gissar att den tanken kanske snuddar vid dom som aborterar sent och väljer att se sitt foster.
    I princip alla sena aborter görs vid en graviditet som är önskad men där fostret är skadat, mammans psykiska eller fysiska är hotad, där omständigheterna radikalt ändrats under graviditetens gång eller där de gravida kommer till insikt att det inte kommer att fungera att bli förälder
  • Anonym (anonym)
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 12:58:18 följande:
    Sverige ligger bland de högsta i Europa och allra högt bland de nordiska länderna, det är ett faktum
    www.varldenidag.se/nyheter/nast-hogst-antal-t...!1sLnx0ytAntJtDaaBUjdw/
    www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kl.../
    Jag anser att kvinnan har alternativ till graviditet, några alternativ har inte det stackars hjälplösa barnet. Varför ser ni att ta ansvar över sin kropp och minska dödandet v ett barn som något negativt? Hade du tyckt samma sak ifall barnet förlösts och mamman vägrade amma/ge mat pga att det är hennes kropp?
    www.rjl.se/om-oss/pressrum/nyheter/Nyheter-fr.../
    Vi har även 45%upprepade aborter som också toppar statistiken, så problemen finns även fast ni väljer att blunda för dom.
    Du tror att de som gör abort efter abort utan att de beror på medicinska skäl skulle kunna bli fungerande föräldrar?
    Bland de som gör upprepade aborterna finns missbrukare som inte har koll på något och som har sex mot ersättning, de med psykiska problem som inte sköter preventivmedel samt de där preventivmedel efter preventivmedel visar sig fungera dåligt och där de inte har råd att sterilisera sig.
    Bland de upprepade aborterna finns dessutom de som gjort abort när de var 17 år och som vid 40 år gör en ny abort. 
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?