Inlägg från: Anonym (döh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (döh)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (Varför?) skrev 2019-07-08 22:44:39 följande:

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?


    Vilket ologiskt argument. Rökning är inte en heller någon rättighet men ändå opererar sjukvården lungcancer.
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 21:16:55 följande:

    Ja, men jag  hade tyckt samma om jag varit kvinna. Många kvinnor gör också det. Jag betalar gärna skatt, men visst skulle jag hellre se att inte ett öre av mina skattepengar går till att döda foster.

    Det finns många kvinnor som också är för sådana värderingar hos män och kvinnor att aborter inte efterfrågas, oavsett lag. Både män och kvinnor har ansvar. I en hel del fall utövar mannen mer eller mindre påtryckning på kvinnan då han vill att hon gör abort. Jag är för sådana värderingar hos män och kvinnor att det inte sker.


    Var skattepengar ska gå till är en sak. Vad som ska vara kriminaliserat är en annan. Jag som kvinna (och som människa) bestämmer över min egen kropp och vill att det ska fortsätta vara så.
  • Anonym (döh)
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 00:58:32 följande:

    En femåring och en gravt handikappad människa är lika beroende av annan människas omsorg som ett foster i en livmoder. Om det nu är den biologiska mamman eller skötare/läkare/life support maskiner spelar ingen roll, den kan inte överleva utan en annan.

    Ett foster är sin egna individ, det är ingen del av mammans kropp. Den har en egen kropp med en egen uppsättning av 46 kromosomer med unikt DNA, olikt det från mammans. Även om det är ett embryo ännu, dvs en klump med celler. En fullvuxen människa är också en klump med celler, bara i större format. Vi är alla klumpar med celler, inget annat.

    Om jag vill äta en fruktsallad idag så planerar jag därefter. jag går ju inte och köper frön för att sen slänga bort dem för att jag kom på att jag inte orkar plantera, vattna och sen skörda.

    Om man inte vill föda fram och uppfostra barn ska man inte heller ha oskyddat sex. Visst, det våldtas, men de flesta aborter begås av kvinnor som inte orkar och som använder abort som preventivmedel. De slåss för kvinnans rätt till sin egna kropp men blundar för de miljarder av kvinnliga fosters kroppar som blir mördade varje år världen över. Lite hycklande där. De skiter ju i allt och alla egentligen och bryr sig endast om sin egna omedelbara bekvämlighet. Kallar det för abort för det låter bättre än mord. Att abortera något är att avsluta något, i detta fall är det ett hjärtslag. Att avsiktligt avsluta ett hjärtslag är mord.


    Skillnaden mellan ett foster och en 5-åring är att fostret är absolut beroende av mamman eftersom fostret dör utan mamman. En 5-åring kan ju tas om hand av en pappa, mormor, adiptivföräldrar om mamman inte kan eller vill.
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 14:56:36 följande:

    Jag tror mer på det grundläggande värderingsarbetet. Jag tror inte att jag skulle gå fram till henne och oombedd ge några råd alls.. Sen tycker jag i o för sig inte att 14-åringar är mogna för 6.

    vad gäller foster som blivit till i samband med våldtäkt, och det är undantagsfall, säger jag varken att abort SKALL göras eller att fostren är värdelösa, men de faktorer som viktas emot fostrets värde kan ha olika värde, olika vikt, och i de 2 fallen som är medicinsk akutsituation och våldtäkt har de som jag ser det relativt stor vikt

    Jag ser både kvinnor och foster som värdefulla.


    Lika värdefulla?
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 15:48:42 följande:

    Jag ger inga siffror, men visst vill jag att båda skall leva och må bra och ser båda som viktiga. men jag tycker det är rimligt att i ett ev. medicinskt akutfall där liv står mot liv välja att rädda kvinnan.


    Om du ser alla människor som lika värda så måste du hålla med om att alla människor har lika stor rätt till sina egna liv och kroppar.
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 16:13:16 följande:

    Snarare skev jag att jag är mer intressera av den etiska än den juridiska debatten och att jag tror att det är i enskilda mäns och kvinnors hjärtan och samveten den stora abortstriden avgörs, att jag inte tror  att lagstiftningen är det stora svaret.

    Jag är ju för att inte göra abort även om lagen tillåter en abort.


    Du tycker att kvinnor ska tvingas ta hand om sina foster. Upphör den skyldigheten när barnet föds? Hur är det med Måns skyldigheter gentemot sina foster och barn?
  • Anonym (döh)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-12 16:21:07 följande:

    Jag är inte så intresserad av lagändringar.

    Så har du skrivit. Varför ska det finnas en lag som tillåter abort om abort inte ska göras?


    Abort (eller vad som helst) är tillåtet så länge det inte finns någon lag som förbjuder det specifik.
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 16:22:06 följande:

    Jag har sett helt andra uppgifter. Jag är inte helt övertygad om detta. Dessutom ser jag ett foster även i ett tidigt stadium som värdefullt , och jag stöder sådana individuella värderingar hos både män och kvinnor att man inte vill efterfråga/välja abort även om lagen tillåter en abort., alltså att inte göra abort helt oberoende av lagstiftningen.. Jag tycker att den juridiska diskussionen om aborter allt för mycket skymmer de andra diskussionerna om abort. 


    De flesta ser foster som värdefulla. Det är inte där problemet ligger. Problemet är när det uppstår en intressekonflikt mellan fostrets vilja att överleva och kvinnans vilja att få ha sin kropp fri.
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 16:28:50 följande:

    Och jag vill verka för sådana värderingar som bidrar till att både kvinnan och mannen vill att deras barn ska födas, och inte aborteras.


    Vad är det för värderingar?
  • Anonym (döh)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 19:07:47 följande:

    Det har jag aldrig skrivit. Både de födda och de ofödda är viktiga, men den som dödas i en abort är fostret,


    Har alla rätt att leva oavsett vad?
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?