Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-11 12:59:56 följande:

    Inte allt är politik. Det finns de personliga diskussionerna ansikte mot ansikte som påverkar värderingar och samveten. Man måste skilja mellan juridik och etik. KV har en juridisk linje, men jag skriver om etik, inte juridik.


    Ett exempel är att jag är själv kyrkligt aktiv. Jag vill vara med och arbeta för att vinna fler hjärtan till att följa Kristus, och för individer som vinns och vill göra detta förändras deras liv och det förändras även värderingar och prioriteringar. Personer som annars kanske hade efterfrågat abort har nu en annan syn på livet och efterfrågar det inte. Det är individplanet som är det viktiga. Självklart hade det kunnat vara ännu värre.


    Där vill jag dock starkt understryka att jag hade varit abortkritisk även om jag hade varit ateist eller agnostiker( secular pro Life kallas det) och då på rent etisk grund.


    KV har en annan vinkel. De är för ändrad lagstiftning. De gör något annat än jag.


    Du skulle alltså tillhöra de som trakasserar kvinnor vid abortkliniker som de gör i USA de som tränger sig på kvinnor och påstår att de är rådgivare.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-11 13:16:40 följande:
    Exakt var har jag skrivit något sådant ? Jag tror inte det är en förnuftig strategi. Varför läser flera in så mycket i mina inlägg som jag aldrig skrivit ?
    De som står och trakasserar kvinnor utanför kliniker säger ju att de har personliga diskussioner för att påverka samveten och värderingar. Ofta har dessa med sig små barn som inte sällan gråter eftersom det ska vara en bra påverkan med gråtande barn annars så spelar de upp bebisgråt
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-11 14:17:34 följande:
    Varför skulle man inte kunna ha sex för nöje och njutning ? Det är väl det preventivmedel är till för ? Jag tog ju ett exempel på skydd som jag tycker är bra (3 kombinerade saker) : pessar med spermiedödande medel, i kombination med avbrutet samlag (det senare om man inte bedömer att det är långt från ägglossning - vilket man i o för sig inte kan veta säkert).
    Få par skulle kunna tänka sig att använda det du föreslår som preventivmedel genom hela kvinnans fertila tid i sådär 30 år dessutom att förbereda med pessar varje dag kommer inte att fungera
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-11 14:36:45 följande:
    Jag gör det själv, o det går smidigt, och det var bara ett exempel. Det finns naturligtvis andra. Poängen var att jag inte är någon allmän preventivmedelsmotståndare. som du trodde.
    Vad du gör är inte representativt för hur andra vill göra dessutom är det knappast hälsosamt att dagligen använda pessar och spermiedödande medel för tro det eller ej mängder med par har inte bestämda dagar när de har sex utan är mer spontana och har sex lite när som helst
  • Anonym (anonym)
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 18:08:04 följande:
    Inte än, nej, men lagar kan ändras. Vi lever i en demokrati och fler och fler inser att abort är mord.
    Det kom rätt nära när en man fick skärpt straff i Sverige när han ströp en gravid kvinna till döds för att han -släckte även ett liv i tillblivelse-. När man gör abort så släcker man också ett liv i tillblivelse. Skulle inte förvåna mig att om 10 år så är den svenska lagen så mycket mer restriktiv mot alla de lösa och slappa aborter som begås idag pga lättja och bekvämlighet och om 20 år är det helt förbjudet. Vänta bara ska du få se. Trögfattade idioter utan moral behöver bara lite längre tid på sig att vakna upp.

    www.nt.se/bloggar/juristbloggen/han-slackte-o...
    Det är inte fler och fler som ser abort som mord det ser likadant ut nu som det gjort sedan den fria aborten kom.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 18:24:13 följande:
    Nej så är det inte.
    Det har gjorts undersökning efter undersökning och de visar inte att det finns något större abortmotstånd bland befolkningen
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 08:25:37 följande:

    Både mannen och kvinnan har väl ansvar.för både sin sexualitet och annat ?


    När det gäller oplanerade barn så är det  också så att i vissa fall förvandlas en oplanerad graviditet till en önskad om livet och förutsättningarna förändras. I sådana fall är det ju snarare föräldrar själva än organisationer som tar hand om ett barn. Att helt enkelt hjälpa t.ex sina vänner och släktingar för ett bättre liv kan ha betydelse. Även sociala sammanhang, som t.ex. församlingar kan ha betydelse. Det är bättre att eliminera olika hinder än att eliminera fostret självt tycker i a f jag.


    Sedan är det också så att en del aborter görs fastän föräldrarna skulle klara att ta hand om barnet, helt enkelt för att man väljer att prioritera annat. Det är inte alls så att alla aborter sker i någon sorts kris-situationer. 


    Det är en synnerligen stor myt i abortfrågan.


    De flesta tror inte att abort sker vid någon form av krissituation.Uttrycket krisgraviditeter kommer från USA och går inte att applicera på svenska förhållande eftersom vi har gratis mödravård, gratis förlossning, föräldraledighet och ekonomiska möjligheter att klara av att ha ett barn
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 10:04:21 följande:
    Ibland är det så att ett oplanerat barn förvandlas till ett önskat när livet förändras och förbättras. Det är bättre att eliminera hinder och problem än att man eliminerar fostret självt tycker jag. Sedan är jag förståss för att förebygga oplanerade graviditeter.
    Oplanerat är inte det samma som oönskade. 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 10:20:33 följande:
    Byt då ut ordet, Ibland förvandlas ett oönskat barn till ett önskat.
    Ordet ibland säger allt att några oönskade graviditeter kan bli önskade är inte skäl för att begränsa aborträtten. Finns hur många som helst som vittnar om en uppväxt och liv som präglats av att ha fötts som oönskade barn och det är inte några positiva berättelser.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-12 10:20:33 följande:
    Byt då ut ordet, Ibland förvandlas ett oönskat barn till ett önskat.
    Undantag är inget som ska styra hur man agerar. Ibland överlever svårt sjuka utan behandling vi väljer ju inte därför bort att ge dyra behandlingar till andra med samma sjukdom inte heller låter vi bli att behandla för att det bara är ibland någon överlever med behandling
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?