• BDN

    Vuxet barns beteende

    Trevligt med besök! Vad är problemet?

  • BDN
    Anonym (ET) skrev 2019-07-13 23:29:53 följande:
    Tack för din åsikt.

    Mina barn bor med oss men jag talar alltid om allt vad som gäller dem, min sambo får ställa krav på de och jag respekterar hans vilja. Jag skulle inte heller det var ok att mina barn kom och gick hur de ville om de inte bodde hos oss.
    Varför skulle inte dina barn vara välkomna när som helst, även när de är vuxna? Förstår inte problemet, klart man alltid ska vara välkommen hem till sin förälder oavsett vem föräldern bor med.
  • BDN
    Anonym (ET) skrev 2019-07-13 23:59:21 följande:
    Ja det är det verkligen! Men jag vill gärna veta i förväg då ?besöket? bor sig in i vårat vardagsrum och tar upp soffan. Plockar inte undan efter sig. Och massa annat.
    Vad blir skillnaden för dig om du får veta innan att hen kommer? Problemet som du ser med att hen stökar till, och "massa" annat, förändrar ju inte det. Snarare approachen från det vuxna barnet som är oskönt, givetvis ska man kunna plocka upp efter sig som vuxen. Vad säger din sambo om stöket?
  • BDN
    Anonym (Inte ok) skrev 2019-07-14 00:01:08 följande:
    Fast läs igen, det är inte hennes barn som kommer oanmälda, det är sambons barn! Det är inte alls detsamma! Dessutom är det vuxna människor, då kommer man inte och går som man vill i någon annans hus. Man måste växa upp och visa respekt!
    Fast det är sambons barn? Trevlig stämning om han känner samma sak om hennes ungar, som verkade bo hemma ännu? Kanske bättre att bli särbos så behöver ingen störa sig på någons barn, vuxna eller ej.
  • BDN
    Anonym (ET) skrev 2019-07-14 00:03:17 följande:
    Jag tycker att man meddelar de man ska bo hos att man kommer.
    Men de meddelar sambon så de kommer ju inte oanmälda. Då är det din sambo som är problemet, inte dem. Ställ krav att han meddelar dig eller säg till dem själv på ett trevligt sätt (genuint eller inte) att din sambo aldrig aviserar om det och att du gärna vill veta innan så du kan planera middagen, tex :)
  • BDN
    Anonym (ET) skrev 2019-07-14 00:07:20 följande:

    [quote=79757184][quote-nick]BDN skrev 2019-07-14 00:03:57 följande:[/quote-nick]

    Fast det är sambons barn? Trevlig stämning om han känner samma sak om hennes ungar, som verkade bo hemma ännu? Kanske bättre att bli särbos så behöver ingen störa sig på någons barn, vuxna eller ej.

    Skillnaden är att sambon visste om att mina barn kommer att bo med oss innan vi flyttade ihop. Mina barn respekterar hen och talar om ifall de tänker dra hem massa kompisar och checkar av att det är ok. Skillnaden är att mina barn förstår att man inte alltid orkar ha folk hemma. Skillnaden är att man kommunicerar med varandra.


    Fast du kände ju till hans barn sedan tidigare också, det är inte en ursäkt. De kanske har haft ett öppet klimat när de kunnat komma och gå som de vill, fram tills du kom in i bilden då. Som sagt, lösningen är att du säger till din sambo att du vill ha notis, och struntar han i det så vänder du dig direkt till hans barn och ber om notis. Men låter inte som att du har något att säga till om kring om det är läge för dem att komma eller inte, så vad notisen gör för skillnad är ju oklart. Dessutom lever han med dina barn hela tiden låter det som, klart som tusan han vill träffa sina egna också och de har rätt att träffas i hans hem precis som du och dina barn har rätt att ses i ert hem.
  • BDN
    Anonym (ET) skrev 2019-07-14 00:18:12 följande:
    Jag ursäktar mig inte med det, men tycker att man helt enkelt meddelar att man tänker komma och stanna en hel vecka , oavsett vems barn.
    Så säg det till barnen.
  • BDN
    Ess skrev 2019-07-14 08:16:26 följande:
    Det är klart de är gäster när de kommer och hälsar på. MEN normalt folkvett säger att man erbjuder sig att hjälpa till om man stannar några dagar. Sedan är det inte ditt ansvar att städa efter sambons gäster, speciellt med tanke på att han inte ens frågat om det går bra att de kommer och stannar över. Det är HANS ansvar att städa, laga mat och fixa för besöket.

    Jag hade blivit skitförbannad och vägrat ta emot hans gäster om han aldrig kommunicerat det innan med mig.
    Jag tycker inte man ska behöva fråga sin partner om ens barn får komma över, givetvis ska barnen alltid vara välkomna. Självklart är det inte lika kul om de är stökiga och otacksamma, det fattar väl vem som helst, men inte så mycket att göra åt.

    Hade du på riktigt vägrat ta emot gästerna, stängt in dig i sovrummet, vägrat prata med dem och bara göra mat till dig själv?
  • BDN
    Anonym (I) skrev 2019-07-14 08:36:52 följande:
    Släpp inte in dem. Din hen får komma hem och släppa in dem.
    Men snälla nån..
  • BDN
    Ess skrev 2019-07-14 08:43:12 följande:
    Är sambon inte ens hemma så finns det ingen anledning för barnen att komma och hälsa på. De får komma när hen är hemma och själv tar hand om besöket.
    Kanske ts genom att själv skapa sig en relation till barnen i framtiden mer kommer uppskatta deras besök? Dessutom kanske barnen i första hand vänder sig till ts för att informera om när de kommer över, vilket skulle innebära att problemet som ts beskriver upphör. Bra relation - bra kommunikation - trevligt umgänge.
Svar på tråden Vuxet barns beteende