Inlägg från: Anonym (Gränslöst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gränslöst)

    Vuxet barns beteende

    BDN skrev 2019-07-14 10:11:35 följande:

    Jag tycker inte man ska behöva fråga sin partner om ens barn får komma över, givetvis ska barnen alltid vara välkomna. Självklart är det inte lika kul om de är stökiga och otacksamma, det fattar väl vem som helst, men inte så mycket att göra åt.

    Hade du på riktigt vägrat ta emot gästerna, stängt in dig i sovrummet, vägrat prata med dem och bara göra mat till dig själv?


    Jag tycker det är självklart att vuxna barn respekterar att föräldrar har egna liv. Självklart är barnen INTE alltid välkomna! Vuxna individer förstår detta men omogna personer som fastnat i sin barnroll tror fortfarande att föräldrarna ska stå i givakt så fort det passar dem. Handlar det om en styvfamilj så är det ännu viktigare att respektera varandras privatliv och hem. Våldgäster är aldrig välkomna.
  • Anonym (Gränslöst)
    BDN skrev 2019-07-14 23:29:05 följande:

    Men barnen meddelar, infon går bara inte fram till ts.

    Varför ska barnen i en styvfamilj anpassa sig mer än barnen i en kärnfamilj? Varför är privatlivet och hemmet viktigare i en styvfamilj? Barn ska vara välkomna hem till sitt hem oavsett vad och oavsett om föräldrarna lever tillsammans eller om föräldrarna lever med nya respektive som önskar bort barnen.


    De vuxna barnen ska anpassa sig eftersom det inte är deras hem längre. De bor inte där och ska inte heller göra anspråk eller ställa några krav. Styvförälderns rätt till SITT hem går före din önskan att besöka din förälder. Du har inte någon rätt att klampa in i deras hem bara för att du känner för det. Din förälders nye partner har kanske inte ens en relation till dig. Det är inte ditt hem och du kan inte tvinga andra att välkomna dig. TS partner gör fel som inte diskuterar eventuella besök i god tid med TS. Det är deras gemensamma hem och beslut gällande gäster ska tas i samråd med varandra.
  • Anonym (Gränslöst)
    BDN skrev 2019-07-15 10:26:26 följande:

    Detta inlägg gör mig ännu mer motiverad till att mitt bonusbarn alltid under hela sitt liv alltid ska känna sig 100% välkommen hem till mig/oss oavsett vad. Tack för att du berikar mig som människa med ditt eget ovälkomnande sätt.


    Hit är inbjudna gäster alltid välkomna! Ohyfsat folk som våldgästar sina nära och kära kan stanna hemma. Det handlar om att respektera varandras liv, tid och hemfrid. Alla vill/kan inte umgås med dig bara för att du vill umgås med dem.
  • Anonym (Gränslöst)
    BDN skrev 2019-07-15 11:50:19 följande:

    Spotanbesök är ju knappast ohyfsat. Respekt för "hemfrid" är bara tjafsigt och det som skapat vårt individualistiska samhälle. Omge dig bara med folk du älskar och som älskar dig tillbaka så är du aldrig oönskad. Halvdana, komplicerade, ytliga bekantskaper är iallafall inget för mig.


    Du har aldrig funderat på att de du spontanbesöker inte uppskattar ditt sällskap eftersom de har andra saker inplanerade i just då? Eller kanske orkar de inte umgås alls den dagen. Du tycker kanske att du är en så fantastisk människa att ingen skulle kunna ha intressantare saker för sig än att umgås med dig? Hemfrid är en privat sfär för återhämtning och avkoppling.
  • Anonym (Gränslöst)
    BDN skrev 2019-07-15 12:18:00 följande:

    Jag våldgästar själv inte folks hem, men ser absolut inget problem med att andra kommer hem till mig oanmält :) jag utgår i princip alltid från att folk inte vill vara med mig, så er analys av min personlighet stämmer verkligen inte. Ser dock inget problem med spontanbesök som koncept, även om jag i princip aldrig använder mig av det själv.


    Det är helt ok att själv gilla att få spontanbesök. Det är inte ok att förutsätta att andra gör detsamma.
  • Anonym (Gränslöst)
    Ess skrev 2019-07-17 09:57:10 följande:

    Det är ju precis det dom avhandlas. Att det inte är accepterat att säga nej till tidigare barn, utan man ska snällt ställa in sina planer för att ta hand om partnerns objudna gäster.


    Jag vägrar släppa in oinbjudna gäster. Om partnern inte lyckats fostra sina ungar bättre så är det partnerns problem.
Svar på tråden Vuxet barns beteende