Inlägg från: Anonym (Missbruk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Missbruk)

    Porrsurf isf sex

    Din man har ju som det låter ett porrmissbruk. Säkert är det så att han dövar ångest, tomhet, bestämdhet, rastlöshet och andra negativa könslor med porr. Vill han inte göra något åt detta så kommer ju ingen förändring ske, snarare kommer han övergå till grövre grejer såsom sexschattar och andra värre saker. Är han inte beredd att kämpa för ers skull, vad är det då värt? Det nästa du kan göra är att försöka att inte skambelägga honom. Säga att du älskar honom som han är men att han måste ta tag i sina problem för att ni ska bli lyckliga! Boka en tid hos en bra och kompetent terapeut som har kunskap om missbruk, så går ni dit tillsammans. Följer han inte med, ja då är det väl knappt värt att kämpa för. Han behöver hjälp att lära sig hantera ångest på andra sätt och välja bort porren. Du kommer sannolikt behöva "tvinga" honom dit, ytterst få söker hjälp frivilligt!

  • Anonym (Missbruk)
    Anonym (Porrberoende) skrev 2019-07-24 06:47:33 följande:

    Jag är fortfarande porrberoende, porren är så oerhört lätt att få avslappning och tillfredsställelse hos. Den är så lättillgänglig eftersom man alltid har mobilen med sig. Har varit tillsammans med min fru i snart 20 år. Älskar henne och tycker fortfarande att hon är sexig.

    Men precis som alla beskriver så är jag i princip helt drivande i vårt sexliv. Hon vägrar raka sitt kön och tjatar jag inte kan det gå flera månader mellan sextillfällena..


    Ok, och varför vill hon inte raka sig? Och vad är det som är så viktigt med ett rakat kön? Är din fru nöjd med ditt porrberoende och att ni har ett nästintill obefintligt sexliv. Inte så konstigt att din fru inte tänder om du tjatar..... Tjatsex skulle få mig att tappa sugen totalt!
  • Anonym (Missbruk)
    Någon annan skrev 2019-08-08 20:30:55 följande:

    Endast kvinnor? Lesbiskt då eller bara modellbilder på ensamma kvinnor?

    Tror nog att han tittar på mera än så om han nu är en porrsurfare. Skulle du gå med på att se med han? Om vi ponerar att du får välja vad ni ska se tillsammans?


    Fast att titta tillsammans är ingen lösning eftersom hon är tillsammans med en man som missbrukar och är beroende av porr. Det blir liksom som att knarka med pundaren eller dricka med alkoholisten..
  • Anonym (Missbruk)
    Tecum skrev 2019-08-10 09:55:11 följande:

    Om det var ett sätt att få mer sex, absolut!

    Låter som att du behöver jobba med ditt självförtroende snarare än att klanka på din mans porrtittande. Men jag försvarar inte honom, för mig är det obegripligt att man kan välja porrtittande framför att ha sex med sin kvinna.


    TS man prioriterar porr typ alla dagar i veckan istället för att ha sex med sin fru som gärna vill ha sex med honom. Han är beroende, men du tycker TS självförtroende verkar vara det största problemet här? Även om TS inte skulle ha några problem med varken självkänsla eller självförtroende så förändrar det ju inte det faktum att mannen väljer porren framför henne.

    Vem vill för övrigt ha sex men nån om det krävs att man tittar på andra varje gång under tiden? Då är man ju knappast närvarande mentalt i sexet med sin partner.
  • Anonym (Missbruk)
    Tecum skrev 2019-08-18 20:11:15 följande:

    Klokt, ultimatum och utpressning hör inte hemma i en relation.


    Beror ju helt på vad det gäller. Vid ett missbruk kan det behövas ett ultimatum: Antingen tar du tag i problemet och söker hjälp eller också får vi gå isär.
  • Anonym (Missbruk)
    Tecum skrev 2019-08-18 20:31:36 följande:

    Risken är då att partnern till synes går med på det men fortsätter sitt missbruk i hemlighet. Bättre då om denne kan få en förståelse och vilja till förändring i sig själv än att det sker genom hot.

    Men i en nödsituation kan det vara motiverat, det håller jag med om. Fast det gäller knappast för porrmissbruk.


    Partnern kanske har en förståelse för problemet och en vilja till förändring men tror att han ska klara det själv, vilket de flesta inte gör när det kommer till missbruk och beroende. Då kan ultimatumet vara det som gör att personen tar steget till att söka proffesionell hjälp. Ofta är det ju väldigt skamfyllt och ångestladdat och personen kanske inte klarar av att ta steget själv. Varför skulle det inte gälla porrmissbruk menar du? Om en person håller på att splittra en hel familj pga sitt porrmissbruk så känns det ganska motiverat. Många ggr tenderar ett sådant missbruk förr eller senare att eskalera till chattar eller sexsamtal som kostar mkt pengar också. Så tycker i allra högsta grad att det kan gälla porr och/eller sexmissbruk med.
Svar på tråden Porrsurf isf sex