Inlägg från: Anonym (JP) |Visa alla inlägg
  • Anonym (JP)

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Anonym (Ärlig!!!) skrev 2019-07-16 14:16:59 följande:

    Och vad gör du då? Gör du något hemma? Städar diskar handlar lagar mat tvättar kläder? Tar du hand om ditt barn? Låter du henne sova ut på morgonen? Tar du barnet på nätterna? När det är sjukt? När hon behöver träffa sina vänner? Svara på dessa frågor först. Och var ÄRLIG tack.


    Afam75snygg skrev 2019-07-16 14:19:45 följande:

    Jag misstänker att din stackars fru är helt slut. Svara ärligt på den här frågan: Hur mycket av föräldraledigheten har du stått för? Har din fru fått unna sig några kvällar från både dig och ansvaret hemma, eller är det hon som fortfarande har projektledarrollen?


    Alltså, det här är så sjukt fördomsfullt. Så fort en man skriver om att hans fru inte vill ha sex längre så kommer frågan om han verkligen hjälper till hemma, om han tar nåt ansvar för barnen o.s.v.

    När jag som tjej skrev ett inlägg om att min man aldrig vill ha sex längre så var det ingen som frågade mig samma sak. Däremot kom direkt teorierna om att han nog är otrogen, han är ett svin o.s.v. Är det jämnlikhet? Jag blir upprörd å TS vägnar att han ska förutsättas vara orsaken till att hans fru inte har nån sexlust längre.

    Som svar till TS så har jag tyvärr inte mycket att komma med. Jag lever i samma situation som du. Efter vårt gemensamma barn (nu snart 7 år gammal) är sexlivet minst sagt uttorkat. Jag är konstant kåt och han i princip aldrig. Så en styrkekram till dig. Jag vet att det är tufft bär men älskar personen men inte får nån fysisk närhet. Kram
  • Anonym (JP)
    Anonym (Tröttsamt) skrev 2019-07-17 09:49:10 följande:

    Det är rent ut sagt skrattretande att se den stereotypa svarsbilden som kommer på dylika frågor i det här forumet. Egentligen gäller nog samma oavsett vilket kvinnodominerande forum du vänder dig till.

    Förenklat kan vi redan här ge en kortfattad svarsmodell som representerar de flesta medlemmar på familjeliv:

    Orsak till att hon inte vill ha sex tillräckligt ofta:

    1) Hon drar för stor del av lasset hemma. Han borde hjälpa till mer

    2) Hon får inte tillräckligt med uppskattning av honom. Känner sig inte sedd. Föreslå ett öppet förhållande. 

    3)  Hon tycker inte att han är attraktiv längre. Hon tänder inte på honom. Han har antagligen gått upp i vikt och har en dålig hygien. Be honom skärpa sig eller lämna.

    4) Han är dålig i sängen. Inte tillräckligt lyhörd och får inte henne att njuta. 

    5) Hon är utmattad eller deprimerad. Lägg ner sexet för en tid och lägg ingen press på henne. Låt henne sova ut.

    Orsak till att han inte vill ha sex tillräckligt ofta:

    1) Han är säkert otrogen. Lämna honom 

    2) Han porrsurfar och runkar för mycket. Tvinga honom att sluta eller lämna honom.

    3) Han är bög

    4) Han har underskott av testosteron. Be honom boka tid hos en läkare

    5) Han är impotent. Be honom boka tid hos en läkare. 

    En förenklad sammanfattning men inte alls lågt från verkligheten. Summan är ändå att oavsett vem det är i förhållandet som har för låg sexlust så finns orsaken och roten till det onda alltid att finnas hos mannen. Det är hans fel. Aldrig någonsin kvinnan. 

    Nu kommer den rättrådige att föreslå att det är kemin och samspelet mellan dom som inte funkar. Att båda har en del i det. Men så ser inte diskussionen ut här. Eller i något annat forum heller för den delen. 


    Precis såhär är det! Och det är knappt en förenklad sammanfattning utan en ganska exakt återgivning av svaren i alla liknande trådar. Jag gav upp mina inlägg av just den anledningen. Däremot är inte svaren bara av kvinnor. Iaf inte i min tråd som handlade om min mans bristande sexlust. Där var det även män som svarade att han är otrogen, han har testosteronbrist och han har problem med ståndet. Men oavsett vem som svarar så är det jäkligt onyanserade svar och alltid mannens fel.
  • Anonym (JP)
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:07:01 följande:

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.


    Fast det där är väl ändå en ganska kraftig generalisering?! I vårt förhållande (där jag är kåt och han inte är det) är det enbart jag som gör de små sakerna. Han gör inget sånt och undviker gärna mina små bekräftelser också. Tar jag på hans hand så flyttar han sin, ser han att jag sträcker ut min hand mot honom när han ska gå förbi så ryggar han tillbaka eller svänger undan o.s.v. Jag får alltså ingen sån bekräftelse och är ändå kåt, han får hur mycket sån bekräftelse han vill men är inte kåt. Vore det så enkelt som ?Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla.? så vore det nog ett ickeproblem i samhället.
  • Anonym (JP)
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 17:07:51 följande:

    Jo, men här har du någon som är ointresserad. Dvs dom små berörningarna finns inte. Du försöker men han vill inte ha och ger inget. Då blir sexlivet dött också.

    Kan ju vara så att han helt enkelt inte känner någon attraktion för dig. Lågan har falnat och han hänger kvar pga att det är bekvämt och praktiskt!?!


    Högst troligt är det så ja. Men du skrev att det ENBART beror på att man slutat bekräfta varann i det lilla. Och då svarade jag att det är att generalisera. För det finns så klart många orsaker till att sexlivet svalnar.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(