• Henkemx

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Hej,

    Första inlägget här..

    Jag och min fru har varit ett par i 8år, vi har alltid haft ett ok sexliv, men då hon är lite pryd så har hon aldrig varit F1 bil i sängen såattsäga. Men det har varit ok för mig.

    På senare år så har det dock blivit glesare mellan gångerna vi har sex och för 1,5år sedan fick vi barn, och efter det förekommer knappt sex!

    Vi har pratat om de och hur vi ska lösa problemet, men de händer inget, hon känns liksom ointresserad.

    Jag är konstant kåt och mår inte bra av att ha de såhär längre.

    Det har gått sålångt att jag t.o.m funderar på att vara otrogen, men det skulle kännas hemskt att gå bakom ryggen! Jag älskar henne verkligen men jag fixar inte ett liv utan sex :(

    Det måste finnas fler par/föräldrar här i samma situation som jag! Hur har ni gjort för att komma igång med sexet igen?

    Hjälp!!

  • Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(
  • Anonym (Prioriteringar)
    Anonym (Man) skrev 2019-07-17 00:58:55 följande:

    Till viss del kan jag förstå kvinno-hopen som direkt ifrågasätter om man verkligen gjort det man ska där hemma. Min egna bild är art det sällan ser ut sådär längre. Att mannen kommer hem och slänger fötterna på soffbordet och undrar varför hon inte är redo att ligga.

    I mitt fall är det likadant, sexlivet dalar. Det är någon gång i månaden, eller varannan, vem räknar?

    Jag driver eget företag, tjänar bra med pengar som jag helst lägger på de i min familj. Jag skjutsar och hämtar barn 90% av gångerna. Måste jag jobba över så åker jag hem i vanlig tid och tar barn och hushållssysslor för att sedan dra iväg och köra nattpass. Så fort lillen var stor nog att jag kunde ta nätterna (läs amningsfri osv) så gjorde jag det. Jag har tagit i princip alla nätter och tidiga morgonar sedan dess. Dvs från 1 år till 4 år.

    Jag har även förstås pratat om det här med henne utan att lägga någon som helst press. Jag vill inte att hon ska känna att hon måste släppa till utan att vilja en eller två gånger i veckan. Någonstans landar min slutsats i att om man blir såhär servad så är det väldigt lätt att känna efter. Jag känner mig otroligt tagen för givet och har på senare tid sneglat mer och mer mot andra tjejer. Nu tillhör jag inte gruppen som känner att jag måste smyga iväg och vara otrogen. Jag har haft mina chanser om jag velat, vilket inte har varit några som helst problem att tacka nej till. Däremot överväger jag snart att säga att om inte hon är intresserad av att ha en sexliv men ändå vill vara med mig, ja då får hon respektera att jag ändå vill ha ett.


    Hej! Jag förstår dig absolut. Och det är inte ok att du ska göra mer än henne. Ingen ska ta någon annan för givet. Och jag tror inte heller precis som du att de flesta män inte gör någonting hemma.

    Ändå tror jag, eller jag är säker på, att de gamla strukturerna dock lever kvar generellt sett och i de flesta förhållanden (inte ditt). Det är saker man kanske inte ens är medveten om, varken kvinnan eller mannen. Är också med i kontot mansbebisar på Instagram och oj vad man får höra där. Man förstår att det är ett mönster och inte bara någon enstaka man. Något väldigt vanligt är till exempel att mannen tror att han gör hälften, när han i själva verket är långt ifrån. Det är för att mannens insats räknas som mer värd och att det som kvinnan gör inte "syns" lika mycket för att det tas för givet att hon ska göra den. Ett underbart exempel är ju i ts inlägg, där han säger att han gör lika mycket, han gör allt arbete utomhus och hon allt inomhus. Allvarligt, går det ens att jämföra? Arbetet inomhus är ofta saker som man måste göra varje dag som tvätt, disk, städning, bäddning. Utomhussysslor behövs inte varje dag och jag är huuundra på att ts alltid blir klar innan frun.

    Min egen man är ett annat exempel. Han tycker alltid att han gör 50/50 och allt är så bra. Nej det gör han inte, kvällarna har han i princip fria och lägger sig på soffan medan jag viker tvätt till exempel eller diskar. När jag försökte prata med honom om att han kanske borde hjälp till lite mer hemma tycker han att jag är jätteorättvis för att han minsann tvättar bilen (!) vilket inte jag gör. Alltså en sak som han bara gör en gång i veckan. Eller att han går och handlar mat med barnen vilket inte jag gör. Att det är jag som planerar vad vi ska äta (ibland har han nåt förslag) och skriver lista på vad han ska köpa är tydligen inget jobb. Det går liksom inte att nå fram till honom. Och jag är ingen som lägger allt i en vågskål så jag låter det vara som det är. Men visst är det lite irriterande. Och ni kan ju säga att det bara är min man, men jag har verkligen intrycket av att det är väldigt vanligt.

    Så att detta inte skulle påverka sexlivet tror jag inte på. Jag tror att det påverkar kvinnans lust i allra högsta grad, inte bara för att hon gör mer men för att det hon gör tas för givet, och det är inte så kul.

    Men det jag egentligen tror är den största boven i dramat när det gäller minskad sexlust bland kvinnor under speciellt småbarnsåren förutom stress och lite sömn, är att man inte kommer ut så ofta och byter miljö! Man är hemma i samma miljö hela tiden med sin man och det är i samma gamla miljö / rum som man har sex. Inte så kul. Jag känner att så fort jag kommer iväg lite med min man (vi har åkt iväg två-tre ggr själva över natten utan barnen) och det gjorde verkligen susen! Då blir man som förnyad och lusten kommer direkt! Då får jag alltid tillbaka den gamla kemin med min man. Så det här med att man alldeles för ofta är hemma, i samma miljö, med barnen sovandes i rummet bredvid, nääe lite avtändande faktiskt. Kanske att kvinnor har större behov av att komma iväg för att kunna slappna av. Det är först då som jag själv kan släppa allt iallafall. Så mitt tips skulle nog vara att åka iväg själva någon gång ibland om man kan, speciellt om man är i en svacka!
  • Sgtwolf

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.

  • sextiotalist
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:07:01 följande:

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.


    Absolut, att se varandra är jätteviktigt. Jag föreslog TS att han skulle prata med henne, fråga henne hur hon mår, vad hon saknar i relationen och han ska berätta hur han mår och vad han saknar i relationen. Att de tillsammans ska försöka hitta en målpunkt och tillsammans komma fram hur de når den. Men jag fick ingen respons på detta.
    Men så skrev en kvinna något som jag kan känna igen mig i. Under småbarnsåren så är ofta barnen väldigt nära en, de tankar närhet, kärlek, omsorg av föräldrarna, ofta är det mamman som får ta den största biten. Så när man väl sätter sig ner, så vill man ha sin kropp för sig själv och så kommer han och vill också ha närhet, bekräftelse och kärlek och då blir det bara "nej, inte du också". Det behöver inte alls ha med att man inte älskar mannen eller så, det har med att man inte hinner hitta sig själv, tanka egen energi, utan det känns (bara en känsla) att alla tankar ur en det de behöver, men man får inte ta in det man själv behöver.
    Men att hitta tillbaka till varandra det gör man tillsammans och ibland måste man göra egna förändringar, även om man inte riktigt vill förstå varför man själv måste göra "allt".
    Och så inte att förglömma, kvinnor är inte heller tankeläsare.
  • Jonnynilsson
    Anonym (Tröttsamt) skrev 2019-07-17 09:49:10 följande:

    Det är rent ut sagt skrattretande att se den stereotypa svarsbilden som kommer på dylika frågor i det här forumet. Egentligen gäller nog samma oavsett vilket kvinnodominerande forum du vänder dig till.

    Förenklat kan vi redan här ge en kortfattad svarsmodell som representerar de flesta medlemmar på familjeliv:

    Orsak till att hon inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Hon drar för stor del av lasset hemma. Han borde hjälpa till mer
    2) Hon får inte tillräckligt med uppskattning av honom. Känner sig inte sedd. Föreslå ett öppet förhållande. 
    3)  Hon tycker inte att han är attraktiv längre. Hon tänder inte på honom. Han har antagligen gått upp i vikt och har en dålig hygien. Be honom skärpa sig eller lämna.
    4) Han är dålig i sängen. Inte tillräckligt lyhörd och får inte henne att njuta. 
    5) Hon är utmattad eller deprimerad. Lägg ner sexet för en tid och lägg ingen press på henne. Låt henne sova ut.

    Orsak till att han inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Han är säkert otrogen. Lämna honom 
    2) Han porrsurfar och runkar för mycket. Tvinga honom att sluta eller lämna honom.
    3) Han är bög
    4) Han har underskott av testosteron. Be honom boka tid hos en läkare
    5) Han är impotent. Be honom boka tid hos en läkare. 

    En förenklad sammanfattning men inte alls lågt från verkligheten. Summan är ändå att oavsett vem det är i förhållandet som har för låg sexlust så finns orsaken och roten till det onda alltid att finnas hos mannen. Det är hans fel. Aldrig någonsin kvinnan. 

    Nu kommer den rättrådige att föreslå att det är kemin och samspelet mellan dom som inte funkar. Att båda har en del i det. Men så ser inte diskussionen ut här. Eller i något annat forum heller för den delen. 


    Mitt i prick! Men dristar man sig till att skriva på ett kvinnodominerat manshatarforum får man mer eller mindre finna sig i dessa svar.

    Nu är det snart dags för lunch. Sen skall jag dra en sväng med nya hojen.
  • Sgtwolf
    sextiotalist skrev 2019-07-17 11:17:44 följande:

    Absolut, att se varandra är jätteviktigt. Jag föreslog TS att han skulle prata med henne, fråga henne hur hon mår, vad hon saknar i relationen och han ska berätta hur han mår och vad han saknar i relationen. Att de tillsammans ska försöka hitta en målpunkt och tillsammans komma fram hur de når den. Men jag fick ingen respons på detta.

    Men så skrev en kvinna något som jag kan känna igen mig i. Under småbarnsåren så är ofta barnen väldigt nära en, de tankar närhet, kärlek, omsorg av föräldrarna, ofta är det mamman som får ta den största biten. Så när man väl sätter sig ner, så vill man ha sin kropp för sig själv och så kommer han och vill också ha närhet, bekräftelse och kärlek och då blir det bara "nej, inte du också". Det behöver inte alls ha med att man inte älskar mannen eller så, det har med att man inte hinner hitta sig själv, tanka egen energi, utan det känns (bara en känsla) att alla tankar ur en det de behöver, men man får inte ta in det man själv behöver.

    Men att hitta tillbaka till varandra det gör man tillsammans och ibland måste man göra egna förändringar, även om man inte riktigt vill förstå varför man själv måste göra "allt".

    Och så inte att förglömma, kvinnor är inte heller tankeläsare.


    Vi alla är väl lite olika. Men att tex stryka håret från pannan och ge en snabb kyss på pannan när kvinnan tex ammar. Är typen av närhet och bekräftelse som leder, iaf för många. Till att tvärtom mot du skriver, vill vara nära varandra och tanka kraft när barnen väl sover. Man behöver inte få vara ifred. Just för närhet och bekräftelse inte måste leda till sex varje gång. Då blir det inte betungande att få en smekning eller kyss utan nått som bara ger energi.

    Att röra och bekräfta varandra säg 10-20 gånger om dagen, med små korta kyssar, smekningar eller en kort kram. Gör att man inte förknippar all fysisk kontakt med ett förspel som ska leda till sex. Som man kan vara för trött för.....
  • sextiotalist
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:28:44 följande:
    Vi alla är väl lite olika. Men att tex stryka håret från pannan och ge en snabb kyss på pannan när kvinnan tex ammar. Är typen av närhet och bekräftelse som leder, iaf för många. Till att tvärtom mot du skriver, vill vara nära varandra och tanka kraft när barnen väl sover. Man behöver inte få vara ifred. Just för närhet och bekräftelse inte måste leda till sex varje gång. Då blir det inte betungande att få en smekning eller kyss utan nått som bara ger energi.

    Att röra och bekräfta varandra säg 10-20 gånger om dagen, med små korta kyssar, smekningar eller en kort kram. Gör att man inte förknippar all fysisk kontakt med ett förspel som ska leda till sex. Som man kan vara för trött för.....
    Men är det som du beskriver, så är sällan sexet ett problem eller hur?
    Nu var det en kvinna som inte verkade uppskatta närhet och sex, då måste man utgå från detta.  Inte utgå från en som uppskattade det.

  • Anonym (88)
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:07:01 följande:

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.


    Håller med! Det är denna fysiska kontakt som håller attraktionen levande och gör att man lever i en kärleksrelation och inte en typ kompis/syskon relation.
  • Anonym (JP)
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:07:01 följande:

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.


    Fast det där är väl ändå en ganska kraftig generalisering?! I vårt förhållande (där jag är kåt och han inte är det) är det enbart jag som gör de små sakerna. Han gör inget sånt och undviker gärna mina små bekräftelser också. Tar jag på hans hand så flyttar han sin, ser han att jag sträcker ut min hand mot honom när han ska gå förbi så ryggar han tillbaka eller svänger undan o.s.v. Jag får alltså ingen sån bekräftelse och är ändå kåt, han får hur mycket sån bekräftelse han vill men är inte kåt. Vore det så enkelt som ?Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla.? så vore det nog ett ickeproblem i samhället.
  • Anonym (mäns vanligaste problem)
    Anonym (Tröttsamt) skrev 2019-07-17 09:49:10 följande:

    Det är rent ut sagt skrattretande att se den stereotypa svarsbilden som kommer på dylika frågor i det här forumet. Egentligen gäller nog samma oavsett vilket kvinnodominerande forum du vänder dig till.

    Förenklat kan vi redan här ge en kortfattad svarsmodell som representerar de flesta medlemmar på familjeliv:

    Orsak till att hon inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Hon drar för stor del av lasset hemma. Han borde hjälpa till mer
    2) Hon får inte tillräckligt med uppskattning av honom. Känner sig inte sedd. Föreslå ett öppet förhållande. 
    3)  Hon tycker inte att han är attraktiv längre. Hon tänder inte på honom. Han har antagligen gått upp i vikt och har en dålig hygien. Be honom skärpa sig eller lämna.
    4) Han är dålig i sängen. Inte tillräckligt lyhörd och får inte henne att njuta. 
    5) Hon är utmattad eller deprimerad. Lägg ner sexet för en tid och lägg ingen press på henne. Låt henne sova ut.

    Orsak till att han inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Han är säkert otrogen. Lämna honom 
    2) Han porrsurfar och runkar för mycket. Tvinga honom att sluta eller lämna honom.
    3) Han är bög
    4) Han har underskott av testosteron. Be honom boka tid hos en läkare
    5) Han är impotent. Be honom boka tid hos en läkare. 

    En förenklad sammanfattning men inte alls lågt från verkligheten. Summan är ändå att oavsett vem det är i förhållandet som har för låg sexlust så finns orsaken och roten till det onda alltid att finnas hos mannen. Det är hans fel. Aldrig någonsin kvinnan. 

    Nu kommer den rättrådige att föreslå att det är kemin och samspelet mellan dom som inte funkar. Att båda har en del i det. Men så ser inte diskussionen ut här. Eller i något annat forum heller för den delen. 


    En annan stor anledning till uteblivet intresse, dålig kommunikation! Han har blivit för tråkig, ointresserad av hennes som person och vad som händer i hennes liv. För mycket slentrian utan spänning, mycket bråk och slitningar. Hon har blivit attraherad av nån annan och har huvudet fullt av denne.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(