Inlägg från: Anonym (Känslan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känslan)

    Babyshowers vara/icke vara

    Nästintill alla mina vänner som blir gravida / har vart gravida har velat ha eller vill ha en babyshower. Tanken är ju att det är för att fira ankomsten av de blivande barnet men idag tycker jag bara att det är sådan hype och sådan tävling om vem som får den finaste babyshowern, vem som får flest vänner på sin babyshower, ven som får den finaste blöjtårtan och vem som lägger upp de finaste instagramkorten.

    Tycker det bara är en status symbol för mamman som vill bli firad och vissa blir faktist sura när dom tror att dom inte ska få någon. Då tänker man bara : men anordna ett fika tillfälle själv då om det ändå är för att fira ditt egna barns blivande ankomst.

    Jag är gravid för 3e gången och har ratat babyshowers. Jag har vart tydlig med att jag inte vill ha någon babyshower.

    Däremot har jag bjudit över kompisar då och då för att träffa mitt nyblivna barn.

    Jag har då bjudit mina vänner / min vän på fika och en lugn första träff med mitt nyblivna barn utan en massa glitter och pompa och ståt för nån som inte ens vet att denne blir firad

  • Anonym (Känslan)
    Anonym (?) skrev 2019-07-18 05:46:33 följande:

    Fast grund idén i en babyshower är att utbilda den blivande mamman. Att mammor ska dela med sig av sina erfarenheter och stötta den blivande mamman. Jag tycker det är en mysig trend och desto bättre när många av ens vänner är mammor, för alla födslar och bebisar är olika och det är skönt att höra olika historier. Där emot tycker jag att man bara ska få en babyshower och den på första barnet.

    Sen man väntar ett barn, inte ett dött barn. Så att inte fira ett kommande barn tycker jag är knäppt! Varför måla fan på dörren?


    Grunden må vara så, fast det är ju inte så det är idag. Idag är det presenter, tävlingar och god mat/fika och en massa bilder på instagram.

    Jag tycker det är pase? och mer till för att synas och höras än att utbilda en blivande mamma.

    Vill man ha en babyshower så ska man väl få ha en, men min personliga åsikt är bara trans för uppmärksamhet och har inget med det blivande barnet att göra utan mer till för att den blivande mamman ska känna sig speciell, vilket hon redan bör göra då hon bär på ett barn
Svar på tråden Babyshowers vara/icke vara