• LLW
    Thu 18 Jul 2019 19:38
    48508 visningar
    2169 svar
    +1
    2169
    48508

    IVF hösten 2019

    Hej!

    Vi ska påbörja vår fjärde ivf i augusti/september. Det är alltid skönt att kunna skriva av sig och diskutera med andra som går igenom liknande, så häng gärna med i tråden så peppar och hjälper vi varandra under behandlingarna!


  • Svar på tråden IVF hösten 2019
  • LLW
    Sat 20 Jul 2019 18:31
    #2
    Ölandstoka skrev 2019-07-19 13:10:55 följande:

    Hej hej. Blir ju ett nytt försök för oss också i höst. Har ett läkarbesök i augusti och hoppas att vi får starta på en gång när mensen kommer. Kommer nog att dröja till början av september dock. Har alltid haft en känslig cykel och den blev helt ur spel efter förra behandlingen. Är på dag 38 idag, misstänker att jag hade äl dag 31. Nästan två veckor senare än vanligt..

    Kul att följas igen, den här gången är det vår tur! :)


    Hej! Då följs vi på vägen mot plus igen :) det blir andra behandlingen för er va?

    Åh vad jobbigt att cykeln blivit så konstig! Tog du ÄL tester denna månad? Vet hur irriterande det är när man vanligtvis brukar ha regelbundet. Jag är så tacksam för att min cykel kommit igång hyfsat så pass snart efter missfallet. Gjorde medicinsk abort för två veckor sen, blödde i 10 dagar och hade ägglossning igår. Så denna cykel blir ca 26 dagar.

    Vi hoppas på att kunna börja i slutet på augusti! Ska ringa kliniken direkt när de öppnar så vi kan boka tid för första mötet! Känns konstigt att inte gå tillbaka till rmc men nu är ju landstingsförsöken slut..
  • LLW
    Mon 22 Jul 2019 13:29
    #13
    Loviisa89 skrev 2019-07-22 09:49:51 följande:

    Hej,

    Jag hänger på här också. Vi har gjort 1 IVF med sammanlagt fyra embryoåterföringar. Sen har vi gjort äggplock för vår andra ivf nu i maj, det blev totalfrys då så vi planerar att sätta in vår första blasto därifrån när dom öppnar igen, vilket blir min nästa cykel :)

    LLW: Jag läste nu att du hade fått ett missfall efter förra återföringen, är så ledsen för din skull. Hoppas det lyckas bättre i Falun (för det är där vi ska gå nu väl?) :)


    Kul (men samtligt tråkiga omständigheter såklart) att följas åt igen! Missfallet tog extremt hårt på oss, det var en sån käftsmäll att behöva gå igenom det när vi äntligen lyckats. Har kunnat smälta det rätt bra nu tillslut, men de första veckorna var riktigt tunga.

    Vi börjar i Falun så fort vi kan i stort sätt! Ska ringa dom när dom öppnar igen nästa vecka, så får vi se hur snabbt vi får komma dit på första mötet :)

    Letar fortfarande efter en privatklinik man kan gå och göra ultraljud hos under behandlingen, eftersom vi bor så långt bort från Falun. Men hittar INGENTING! Visst bodde du också i Östergötland? Har du någon aning om vart man kan vända sig?

    Vet du ungefär när det är dags för återföring? :)
  • LLW
    Tue 23 Jul 2019 13:33
    #31
    Loviisa89 skrev 2019-07-22 15:29:18 följande:

    Förstår det missfall är hemskt, men ännu hemskare när man kämpat så för att få det där plusset :(

    Nej det där med privatkliniker för distansbehandling verkar lite svårt.

    Falun har ju samarbete med en i Jönköping, så det är ju ett alternativ, är ju närmare än Falun men blir ju lite tid ändå.

    Vi gjorde vår utredning hos Katarina Johansson (när hon jobbade på Helsa), nu har hon öppnat eget i Linköping men hon verkar ha väldigt högt tryck.

    Lovisa läkarmottagning i Norrköping vet jag kör distans för carl-von linne, så dom kanske kan hjälpa till även för andra kliniker?

    Återföring borde bli om ca 3 veckor :)


    TACK för att du tipsade om Lovisa mottagningen! Ringde dem idag och de sa att det går jättebra att göra ultraljuden och provtagningen hos dom! Åh så skönt, nu sparar vi typ 6 timmar i resväg, haha.

    Jag behöver bara höra av mig när jag vet att det ska göras ultraljud, så gör dom tid för mig. Sån lättnad!

    Tre veckor kvar för dig alltså. Känns det som att tiden står still nu i sommar eller har du kunnat njuta lite?
  • LLW
    Sat 27 Jul 2019 10:27
    #43
    Jooosen skrev 2019-07-27 09:31:03 följande:

    Så! Då är den underbar mensen här. Innebär att nästa mens kommer 22/8 ungefär. Sprutstart borde bli ca 24 augusti. Lång väntan men men!


    Hoppas den kommer som den ska nästa gång! Så skönt ändå att veta att ni ska få börja snart. Ska ni på något möte innan?
  • LLW
    Sat 27 Jul 2019 10:29
    #44
    Soffan83 skrev 2019-07-26 19:33:18 följande:

    Hej! Jag har precis börjat med suprecur (ons kväll) synorellan var restad. Vi har tidigare en liten tjej som blir 3 nu i okt. Vi har nu använt oss av Calanderska i gbg vi behöver göra micro tesa så fertilitetsmottagningen vi hade innan till dottern rekommenderade dom då vi är så komplicerat fall. Ska bli så spännande och se om det går denna gång med ????


    Hej! Välkommen till tråden :)

    Vad har ni för komplikationer? Och vad är micro tesa?
  • LLW
    Sat 27 Jul 2019 23:46
    #48
    kanela84 skrev 2019-07-27 22:27:02 följande:

    Hej!

    Hänger på här, förhoppningsvis kommer vi starta vår första IVF i slutet på nästa vecka...ÄNTLIGEN! vet inte alls vad vi har att vänta men det känns tufft.


    Hej! Kul att du vill hänga på :)

    Har ni hittat någon orsak till barnlösheten under er utredning? Hur länge har ni försökt?
  • LLW
    Sat 27 Jul 2019 23:53
    #49
    Jooosen skrev 2019-07-27 12:30:33 följande:

    Vi sa att dom skulle ringa i veckan som kommer. Annars får jag kontakta dom. Känns ju som man borde ha ett möte innan! Hur mår du?


    Glad jag är att ni ska försöka igen! Hoppas så himla mycket att det är er tur nu! Är du nervös inför sprutorna eller vill du mest bara dra igång?

    Jag mår okej. Jobbigt vissa stunder när man tänker på vart man skulle varit nu. Vecka 11. Inskrivning nästa vecka. Symptom. Lycka. Oro. Försöker låta bli dom tankarna men det är svårt.

    Var så glad förra veckan för jag trodde jag skulle ha ägglossning, och att min cykel återhämtat sig snabbt efter aborten. Men fick aldrig helt positivt på testerna och har haft ÄL-flytningar i typ en vecka. Så tror inte allt stämmer där inne än. Hade räknat med mens på tisdag annars men nu vet jag inte. Känns lite jobbigt att inte veta när den kommer, eftersom jag ofta behöver vara hemma från jobbet för jag har så ont. Vill gärna kunna planera :/
  • LLW
    Tue 30 Jul 2019 14:26
    #82
    Limarie skrev 2019-07-30 13:43:50 följande:

    Nåt helt annat. Har ni också det att ni strax innan BIM tror att ni är gravida? Jag vet att de flesta av oss känner efter varje symtom. Och trots alla negativa månader så googlar jag fortfarande efter symtomen. Så konstigt. Idag känner jag mig till och med så pass gravid (trots att jag har exakt noll symtom ) att jag kunde läsa "mamma" tidsskriften som någon av personalen hade lagt ut i fikarummet (hatar den annars!!!). Måste hänga ihop med att man nu ska starta nästa IVF och har så enorm stora förväntningar. Varför kan psyket lura en så mycket?

    Nån av er som använder natural cycles eller liknande? Nån som har tagit sin temp under IVF behandling? 


    Dumt nog känner jag fortfarande efter innan BIM varje månad. Trots över 30 misslyckade försök. Det är väl det där envisa hoppet. Hatar det ibland men samtidigt gör det ju att man fortsätter försöka.

    När har du bim?
  • LLW
    Tue 30 Jul 2019 20:26
    #90
    HarmoniMalin87 skrev 2019-07-30 19:54:50 följande:

    Jag brukar be dom maxa allt morfin, smärtstillande osv.. mem de gör fortfarande sjukt ont så dom har de tidigare 2 ggr frågat om dom ska avbryta. Men det vill man ju absolut inte.. men man får väl trösta sig med att det är över på typ 20 min :/


    Åh vad jobbigt :( jag har blivit sövd under våra tre plock när vi gått hos landstinget. Så inte känt något alls. Men nu när vi börjar privat är det inte säkert att möjligheten finns, och gör den det kommer det kosta rätt mycket.

    Hade hoppats att maxdos skulle knocka en :/ usch jag är så nervös. Är så trött på all smärta man får stå ut med!
Svar på tråden IVF hösten 2019